reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

brak pokarmu nie jest problmem, bo dziś o 20:50 po całym dniu ponad 100 ml ściągnęłam, jakieś błędne koło: nerwy nie pomagają na laktację, dodatkowo mojaj mama wysyła sms: czy filip jadl cycka, co mu dałąm zamiast cycka? a co q..a miałam dac? litra gorzałlki? wiem, że się martwi, ale ja mam dość.... emocjonalnie mnie ta sytuacja wykańcza.. na początku mnie denerwowało cyckowanie i chciałąm na mm przejść, teraz bardzo żałuję tych myśli....... dałabym wiele aby utrzymać cyckowanie jak najdłużej............

reklama
Kasiu, najważniejsze to właśnie chęci. Już Pisałam ,że miałam kryzys ale się uparłam i dalej karmię. A co do wagi to Jasiek jest ważony co 6 tyg na szczepieniu więc, nie wiem ile przybiera tygodniowo i w sumie dobrze, bo bym sie stresowała tylko. A do tej pory lekarka nie miała większych zastrzeżeń.Więc uspokuj się trochę kochana i dalej dużo pij. Ja bym na twoim miejscu mleka nie dawała.

ale co mam go głodem morzyć? jak on cyca nawet dotknąć nie chce? w sumie to się jutro zawezmę i spróbuje, niech się drze.... jak zgłodnieje to może spróbuje..... a od mineralki to już mi się wymiotować chce............ efkt widzę, więcej mleka w piersiach, ale po co jak zapotrzebowania nie ma....... idę spać, rano wizyta u chirurga w/s wnętrostwa Filipa, wieczorem pediatra, w środę ortopeda......... zmęczona jestem już, mąż całe dnie w pracy, jak wraca to kąpie Filipa i dłubie coś przy kompie....... a ja sama z myślami się biję....... może będę mu kieliszkiem moje mleko ściągnięte dawała jak cyca nie będzie chciał.... żeby podjadł, ale nie z butli........ w szpitalu po urodzeniu tak go karmilam jak za duzo spadł na wadze i pomoglo, wtedy nauczył się ssania, teraz może też pomoże

to mleka roznia sie miedzy soba kalorycznoscia? Nawet nie wiedzialam, a jakie teraz podajecie? Jas ma juz sliczna wage, pamietam ze urodzil sie taki malutki :)
poprzednie mialo 65 na 100ml, teraz ma 250 a i tak to nie jest tyle ile maja mleka poczatkowe w PL
Paula ale z was laski :))

Klementinka ile juz wazy Jas nasze szkraby byly podobne jakies 3 tyg temu Ercio mial 5400 poczatkowo tyl na maxa teraz juz widze ze zwolnil ale za to zrobil sie jakis dlllllugasny

....
Jas tydz temu wazyl 6 kg
on wlasnie mi na poczatku nie bardzo przybieral tylko rosl a teraz tyje

Kasia Janicka przechodzilam przez to samo, powodzenia

Anecznik
GRATULUJĘ
PANI MAGISTER!!!!!!

Nie martw się z mojej Kornelki tez jest niezły leniuszek... Śmiejemy się z W., że ma za duży brzuszek aby się przekręcać... Dzieci maja swój rytm rozwoju i widocznie naszym się nie spieszy za bardzo.. Owszem zauważa swoje rączki, bawi się nimi, reaguje na swoje imię, gada, próbuje się śmiać ale jeżeli o jakieś próby przekręcania się idzie to już nie za bardzo, tak samo jest z leżeniem na brzuszku oj nie lubi i już:no:

Ponadto od kilku dni zdarzają się nam napady kolki - nie codziennie ale jednak... trwają do 30 do 60 minut i jestem totalnie bezradna bo żadne sposoby rozgrzewania nie działają ani suszarka ani ciepła pieluszka ani środki takie jak Espumisan czy Plantex.. czasem dobrze jej robi ciepła kąpiel ale też nie zawsze.. Normalnie gdy widzę jak się męczy i nie mogę jej pomóc to płaczę razem z nią...:no::no::no::no:

A z innej beczki[FONT=&quot] w Realu kupiłam chusteczki nawilżone Pampers Sensitiv w fajnej cenie 24,95 za 6 opakowań. Wychodzi niecałe 4,20 za opakowanie. Nie używałam jeszcze tych chusteczek ale pieluszki Pampers Sensitiv są dla mnie najlepszymi jakich używałam, sądzę więc, że chusteczki też się sprawdzą dobrze.
[/FONT][FONT=&quot]

Kasiu trzymam kciuki aby udało Ci się karmić cycem tak długo jak chcesz!
[/FONT]

Dzień dobry!

Pierwsza czy znowu forum nie działa? :-)

Anecznik przyjmij moje szczere gratulacje!!!

KasiuJ. napisz jak tam Twoje dalsze zmagania. Na pewno jest lepiej.

Lencja ja od dawna używam chusteczek Pampers sensitive i jestem zadowolona. Mogłyby być tylko trochę większe, jak np. Nivea. No i te 4-paki w realu tanio wychodzą :-)

Dziewczyny nie przejmujcie się, że Wasze dzieci się nie przekręcają. Mają na to jeszcze dużo czasu, bo aż do 6 mies. Mój wczoraj już prawie z pleców na brzuch dał radę, a jeszcze kilka dni temu w ogóle nawet na bok nie chciał.

Wracam do łóżka. skoro mały jeszcze ośpi, to ja też :-), bo pogoda nie zachęca do wstawania.

Ostatnia edycja:
Witam się i znowu pada:/
Siuśki Mai już złapane, więc pojedziemy zrobić morfologię już się boję tego widoku i płaczu:-:)-(, a potem ja idę do dentysty, wrrrr

anecznik - gratulacje!!!

Anecznik gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pisałyście o karmieniu, ja podobnie jak Lena chciałabym aby mała zechciała jeść mm, do pracy jeszcze się nie wybieram, ale mała ma po moim mleku problemy z brzuszkiem nieważne co zjem, z kupką której znowu nie robi od tygodnia, no i morfologia kiepska. Tak że zdecydowanie wolałabym przejść na butlę i pogadam o tym z pediatrą, chociaż pewnie popuka mi się w czoło bo teraz na karmienie piersią jest istna nagonka, przynajmniej ja to tak odbieram.

Gosiagro - mnie też po prawie godzinie udało się złapać siku, a małą wierzgała znowu jak mały konik tylko lepiej mi się woreczek przykleił niż wczoraj:-)Bo wczoraj siku było wszędzie tylko nie w woreczku.

reklama
Witam Ercio znow pospal do 6.30 nie da sie ukryc rozpieszcza mame tylko cycki bola po takiej nocy.

Milego dnia udanych badan i grzecznych dzieci ktore robia to czego chcemy :)))))

Do góry