reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
A taki twister to pomaga na talie? d_Twister_nieb_1.jpg

Ostatnia edycja:
Szaro, buro i ponuro a dodatkowo od wczoraj męczy mnie katar - po prostu do niczego... :no::baffled:
Mam nadzieję, że Kornelka nie złapie nic ode mnie. I znowu pojawia się pytanie takie jak w ciąży czym się leczyć aby dziecku nie zaszkodzić.. Ech...:baffled:

Nocka u nas prawie standardowa, z tym, że nocna pobudka jakoś o godzinę wcześniej niż zwykle bo o 2 a nie o 3, potem trochę po 6 i w okolicach 9 o 10 był kurier z przesyłką więc nas obie obudził :-) Mała się przebudziła i marudziła ale w końcu ponowie przysnęła:tak: Ja zaraz zabieram się za testowanie mojej nowej zabawki -wyciskarki a Nelcia mogłaby jeszcze chwilkę podrzemać sobie;-)

agast22 - ja dziś mam 6 dzień A6W przed sobą
ewela28 z tego co kojarzę z siłowni to taki twister dobrze działał jak się poprawnie wykonywało ćwiczenia :) Jednak trzeba się na nim sporo nakręcić.
gosiagro - trzymam kciuki za pobranie krwi i za Twoją wizytę u zębologa.
Agi78 - fajnie, że Pola tak dobrze zniosła podróż, niech się teraz szybko zaaklimatyzuje.

Udanego dzionka!

Witam w ten zachmurzony dzień nic tylko szlafen gejen:p
Zyrrafka- współczuję znów zmęczenia <przytu> , może Łukaszek ma skok rozwojowy lub zabkowanie się zaczęło?
Kasiajanecka- Kochana nie denerwuj się , pamiętaj że jesteśmy z Tobą! Spójrz na Filipka jak się do Ciebie usmiecha i jak na Ciebie patrzy zakochanym wzrokiem. Mama dla Niego jest całym światem!!!! Pamiętaj o tym :) Doradzić nie mam Ci jak może nakładki pomogą , pisałam tez o glukozie na sutka , może to by pomogło jednak nie jestem ekspertem w tych sprawach:(
gosiagro - kciukasy trzymane
Agi
- fajnie że niunia nie sprawiała problemów w podróży myslę że szybko się przestawicie obydwie , bo w końcu nie ważne gdzie byleby rodzinka była w komplecie:)
Lencja - w Twoim mleczku podajesz Kornelci przeciwciała , ja pisałam o olejku Olbas i inhalacjach Wystarczy kilka kropel na gorącą wodę w misce , postawić w pokoju i udrożni ci drogi oddechowe pięknie a przy okazji odkazi pomieszczenie z zarazków. Pamiętaj tylko aby nie za duzo dawać do wody bo on jest naprawdę silny , wystarczy 3-4 krople na pół miski gotowanej gorącej wody. Radzę też zakupić w aptece maseczki jednorazowe.
Ot się namądrzyłam!
Ja dzisiaj zabiorę sie w końcu za jogę bo dupa rośnie znów:( Fakt że zaczęłam sobie za duzo pozwalać z jedzeniem. Mam lenia w tyłku i zabieram się już za jogę z 2 tygodnie chyba...Może dzisiaj mi się uda
Miłego dzionka

reklama
Hefi- Ignaś przeważnie je co 4 godz. i wtedy zjada 170 ml ale zdarza mu sie że zje tylko 100 a innym razem muszę dorabiać bo nadal jest głodny. Jednego wieczoru zjadl 260 ml to aż się trochę przeraziłam :szok:. Ale ostatnio coś mało przybiera na wadze bo przez 2 tyg. przytyl 260 g. Od dwoch dni to zjada szybko ok 120 ml a pózniej dziwnie sie zachowuje bo niby widze że jest glodny ale łapie smoka na 5 sekund pije i się wyrywa i za chwilkę znowu to samo. Nie wiem czy dziąsła go bolą czy cos innego.

A jak jest u twojej córeczki z jedzeniem?

Moja Julka je co 3-4 godz tak ok 130ml, zdarza się że zje 80-100ml. Raz tylko pochłonęła 180 ale później część ulała. Właśnie zastanawialam się czy to nie za mało :/ Niby lekarka ostatnio nic nie mówiła na jej wagę (5630gram -> przy urodzeniu ważyła 2930 wychodzi prawie 170gram na tydzień)

Do góry