reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

ale dzisiaj BB wariuje :)
paulka śliczna śmieszka a z Ciebie jaka lasencja :)

Podałam dziś Natanowi marcheweczkę ze słoiczka i posmakowała mu. Na początek dałam tylko 4 łyżeczki ale musiałam jeszcze dwie dołozyć bo płakał i się domagał więcej. Skończył już 4 m-ce więc zaczynam mu wprowadzać do diety coś innego niż tylko mleczko :)

reklama
mam jeszcze jedno pytanie...czy gdybym do np. 5 stycznia była na zwolnieniu lekarskim, bądź urlopie za 2010 rok to należałby mi się cały urlop za 2011 rok czy nie??

tak :)
jesli pracodawca wyrazi zgodę na cale 26 dni i najważniejsze dziewczyny jak planujecie urlop wychowaczy na kilka miesiecy w danym roku to bierzcie od razu caly urlop, bo poźniej sie traci, bo wychowawczy w danym roku rozliczany jest proporcjonalnie jak chcemy wracac

kreatorka Magda

teoretycznie tak, ale to zależy czy chcesz potem wychowawcze czy nie, jeżeli będziesz na wychowaczym to przysługuje urlop tylko za te m-ca w których na wychowawczym nie jesteś, a jeżeli zrobisz tak, ze najpierw weźmiesz cały urlop za 2011 rok nie informując o wychowawczym a potem będziesz chciała go wziąć to odbiorą ci z wychowawczego te dni urlopu, które "nieprawnie" wcześniej pobrałaś. Mam nadzieje, ze zrozumiale to co napisałam. Ekspertem nie jestem, ale mi tak powiedziała koleżanka z kadr, bo sama się zastanawiałam jak to u mnie będzie.
Ja np będę miała wychowawcze od lutego do września 2011, i przysługuje mi urlop tylko za styczeń i potem od września do grudnia.

nie zgodze sie z tym
urlop wypoczynkowy jest rozliczany miesięcznie tzn dostaje sie go tyle ile trwa umowa
jeśli przed wychowawczym wykorzystamy caly urlop np 26 dni to nikt nie ma prawa nic odbierać
urlopu wychowawczego nigdy nie można odmówić, no chyba ze dziecko jest starsze niż ustawa przewiduje a nie wymaga specjalnej opieki
i co wtedy np. jak mam zamiar pracować, wykorzystam cały urlop w 2011 a bedę musiała iść na wychowaczy odbiorom mi z 2012 - nie
faktycznie jeśli zacznie sie rok, przystapi do pracy i to biorac urlop np na 3 msc to te 3 msc wypadaja z puli urlopowej
jak wie się ze wychowawczy dłuższy niz rok to calość a jak sie wróci w tym roku to pozostaje tylko urlop bezpłatny, ewentualnie zwolnienie i nic z przyszłego roku sie nie zabiera zeby sie wyrównało

jeśli potrzebujecie jakiś dokładnych wyliczen piszcie, wszystko wam wyliczę :)

cześć Dziewczyny ja na chwilkę bo mały nie daje mi posiedzieć:((
W nocy dzisiaj 10 razy wstawałam:(((( nie wiem już czy mu ząbki idą, w dzień marudny, nic mu nie pasuje, zabawki nie, zabawa z mamą nie, noszenie na rączkach nie, tak już od 3 dni. Nie potrafię niestety poznać po dziąsłach, nic tam nie widzę i nie czuję, nie znam się na ząbkowaniu nie wiem jak powinny wyglądać dziąsła. Uciekam bo maruderk ciągle jęczy:(

tak :)
jesli pracodawca wyrazi zgodę na cale 26 dni i najważniejsze dziewczyny jak planujecie urlop wychowaczy na kilka miesiecy w danym roku to bierzcie od razu caly urlop, bo poźniej sie traci, bo wychowawczy w danym roku rozliczany jest proporcjonalnie jak chcemy wracac

nie zgodze sie z tym
urlop wypoczynkowy jest rozliczany miesięcznie tzn dostaje sie go tyle ile trwa umowa
jeśli przed wychowawczym wykorzystamy caly urlop np 26 dni to nikt nie ma prawa nic odbierać
urlopu wychowawczego nigdy nie można odmówić, no chyba ze dziecko jest starsze niż ustawa przewiduje a nie wymaga specjalnej opieki
i co wtedy np. jak mam zamiar pracować, wykorzystam cały urlop w 2011 a bedę musiała iść na wychowaczy odbiorom mi z 2012 - nie
faktycznie jeśli zacznie sie rok, przystapi do pracy i to biorac urlop np na 3 msc to te 3 msc wypadaja z puli urlopowej
jak wie się ze wychowawczy dłuższy niz rok to calość a jak sie wróci w tym roku to pozostaje tylko urlop bezpłatny, ewentualnie zwolnienie i nic z przyszłego roku sie nie zabiera zeby sie wyrównało

jeśli potrzebujecie jakiś dokładnych wyliczen piszcie, wszystko wam wyliczę :)

kalwa ja nie mówiłam o odbieraniu z przyszłego urlopu tzn. z 2012 roku tylko zmniejszeniu wychowawczego, tak mnie poinformowała dziewczyna z kadr, ale nie moich, ale zasady powinny być chyba takie same.
To powiedz mi please jeżeli ja do końca stycznia 2011 roku wybieram urlop za 2010 rok mogę z dniem 1 lutego wziąć cały urlop za 2011 rok, tj 26 dni, mam umowę na czas nieokreślony. I po po tym okresie wziąć wychowawczy na pół roku tzn od marca do końca sierpnia? Bo ta koleżanka mi powiedziała, ze jeżeli tak planuje to nie przysługuje mi 26 dni urlopu, ponieważ za okres od marca do końca sierpnia urlop nie przysługuje.

Ostatnia edycja:
boze to mnie teraz zalamalas, jak nam sie uda dobic do 150g/tydz to juz jest wielki sukces :-(
tez tak u nas bylo, teraz podaje mu inne, bardziej kaloryczne mleko, poza tym Jas ciagle jeszcze musi nadgonic wagowo rowiesnikow
normalny sredni przyrost to bylo ok.200/tydz

Zyraffko a moze Lukaszka cos boli, moze uszko czy cos co jest ciezkie do zdiagnozowania, moze dlatego jest taki marudny:-(
trzymam kciuki zeby bylo lepiej

tez tak u nas bylo, teraz podaje mu inne, bardziej kaloryczne mleko, poza tym Jas ciagle jeszcze musi nadgonic wagowo rowiesnikow
normalny sredni przyrost to bylo ok.200/tydz
to mleka roznia sie miedzy soba kalorycznoscia? Nawet nie wiedzialam, a jakie teraz podajecie? Jas ma juz sliczna wage, pamietam ze urodzil sie taki malutki :)

reklama
Zobacz załącznik 287237

i mamusia po zmianie fryzurki
DOŚĆ CZARNYCH WŁOSÓW:-):-)
Śliczna córeczka po mamusi :tak: bardzo Ci pasuje taka fryzurka super :-)

Jeszcze raz dziękuje za trzymanie kciuków, wyniki dopiero 10 października:shocked2:
Najlepiej trzymać już za wczasu! Jak tulu ludzi wysyła pozytywną energię to musi, ale to MUSI być dobrze! :tak: Przyłączam się z Niną do trzymania kciuków za dobre wyniki! :-)

boze to mnie teraz zalamalas, jak nam sie uda dobic do 150g/tydz to juz jest wielki sukces :-(
Widocznie Lili taka już jest i przybiera w swoim tempie mniej :tak: z mojej małej znowu jakiś mały słonik rośnie, bo już waży 7,400 :szok::-D

Do góry