reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie moja pierwszy raz od 2 miesięcy usnęła sama w dzień w łożeczku a ja już w kuchni szybko robię pulpeciki z ziemniaczkami;)Ja mam zamrżonekrokiety ale raczej nie bedę jadła bo małej grzyby mogą zaszkodzić ponoć dzieci do 6 r. ż nie mogą ic jeść!!!
ja jadłam ostatnio smarzone kanie, wczoraj w zapiekance i małej nic nie jest. więc trzeba próbować :)

a takich normalnych na pewno długo nie dostanie:)

reklama
Kurcze, doba mi się poprzestawiała, chodzę spać o 4 wstaję o 12 :sorry2: Także właśnie piję poranną kawusię :-D

Ale wczoraj było super na basenie :-D Małgosia była akurat wyspana, wystarczająco najedzona i nie zakwiliła ani razu, wkładałam ją do wody z kilkadziesiąt razy i tylko raz się lekko zakrztusiła- ale te dzieciaki są niesamowite :szok:, one już zaczaiły jak wstrzymywać oddech :szok: I mi też dobrze robią te wypady na basen. A wczoraj ćwiczył z nami taki instruktor, że :cool2: Miło było popatrzeć :-D

Kurcze, mam problem, w środę gramy z kwartetem koncert w gdańsku i miała przyjechać do Małgosi moja kuzynka, mleko odciągnięte już jest, myślałam, że będzie ok, wczoraj zrobiliśmy próbe picia butlą i kupa- nie chce ciągnąć :-( Kiedyś umiała (w pierwszym miesiącu ją dokarmialiśmy) i widać jej się odumiało i odwidziało... Bedziemy próbować dalej, najwyżej zabierzemy Gosię i kuzynkę ze sobą

katarzynajanicka- też chciałam zaliczyć dziś wypad do lumpka, ale pada strasznie :-(Udanej spowiedzi- a z czego Ty się chcesz spowiadać, przecież Ty taka grzeczna :-D
Anik- zdrówka dla Oskarka!, to się bidulek namęczy :-(
Lena- ja też ostatnio jadłam schab z grzybami i małej nic nie było

Dobra, zabieram się za obiad- dzis papryki faszerowane, mniam....

Przypomniało się odnośnie jeszcze wczorajszej wizyty u pediatry - ostatnio dyskutowałyśmy tutaj czy podawać witaminę D3 codziennie jeżeli dziecko jest tylko na mleku modyfikowanym, otóż mi pediatra powiedział, żebym podawała codziennie i będę się stosować do jego zaleceń:tak:

emalia - ja tez już House się doczekać nie mogę:-D
yoshe - Majusia tez już cuda ze smokiem wyprawia, szkoda tylko, że nie umie go sobie sama włożyć:-D

Kajdusia- a mogę mojego męża na obiad do Was podesłąć? bo on mi o te papryki maudzi a ja nie umiem i nigdy nie robiłam :)

przypomniała mi się historia z "Twojego dziecka" jedna dziewczyna zaraz po urodzeniu miała stwierdzoną obustronną głuchotę, jak pojechała na kontrole po krótki czasie to sie okazało, że pozostał lekki nieosłuch!!! wierzę, że u naszego czerwcówkowego chłopczyka też tak będzie:) a jak wszystkie uwierzymy to już na 200% tak będzie ) wiara czyni cuda :)

ale nas deszcz złapał jak wracaliśmy :( mam nadzieję, że się bardziej nie zaziębiłam

spowiedź mam już za sobą, taką mi ksiądz zafundował, że nawet przed ślubem takiej nie miałam, jak moja szwagierka na tego samego księdza trafi to w sobote będę musiała nowej chrzestnej szukać.......... chyba jej powiem, żeby do innego kościoła poszła....... tylko, że ona na ostatnią minutę przyjeżdża w sobotę i na nic czasu nie będzie miała..... zła jestem, że się na nią zgodziłam

fifi to się wycwanił i jak mu smok wypadnie to ummie sobie sam wetknąć do buzi, już kilka razy zostawiałam go bez smoka, wracam a smok w buzi!!!!!!!!!!! a jak mu wypada to tak śmiesznie jęzorkiem zasysa, że zawsze się udaje

po drodze do spowiedzi kupiłam sobie korale (koniecznie do życia potrzebne) i szalik (również koniecznie potrzebny) i mężowi sweter na urodziny, dobrze, że koniec miesiąca nadchodzi, to nowa wypłata będzie :p

Magda mozesz jeszcze raz o tej pieluszce w pieluszce Ercio ma mniejszy ale nadal jest., Wyciagalas ja bikiem kolo nozek ?? czy gora??

przepraszam ze siwe nie odnosze do wszytskich ale czekam na dokumenty i podczytuje moze jeszcze cos zdaze skrobnac

pieluszke pod jajeczka i jak najbardziej do góry a końce pieluszki dawałam na kolce biodrowe tak( mniej wiecej ) żeby pampers trzymał konce tego paska

Witam byłam rano u neurologa i wszystko jest ok, ufffff
Kacperkowi bardzo sie podobało co pani doktor z nim wyprawiała :-),mamy profilaktycznie zgłosić sie za trzy miesiące, potem poszłam z nim na spacerek i spał 2 godzinki :-)

zaraz was poczytam co naskrobałyście

tej oddajcie mi moje dziecko!caly dzien wyje,mam ochote go juz utopic!uszy mnie od halasu bola.nosiic nie,cyca nie,wozek nie,mata nie,karuzela nie,spiewanie nie .kur.... jestem za nerwowa na dziecko...

mam pytanie - niedlugo chrzcimy - i goscie pytaja co maaj malemu kupic.co moge chciec?
chodzik mam,krzeselko do karmienia mam,a chcialabym zeby sie te prezenty przydaly,co dostalyscie dla swoich babli?
skoro pytaja to moge wybrac,inaczej pewnie lumpki dostane.

tej oddajcie mi moje dziecko!caly dzien wyje,mam ochote go juz utopic!uszy mnie od halasu bola.nosiic nie,cyca nie,wozek nie,mata nie,karuzela nie,spiewanie nie .kur.... jestem za nerwowa na dziecko...

mam pytanie - niedlugo chrzcimy - i goscie pytaja co maaj malemu kupic.co moge chciec?
chodzik mam,krzeselko do karmienia mam,a chcialabym zeby sie te prezenty przydaly,co dostalyscie dla swoich babli?

my dostaliśmy kasę i obraz rodziny świętej

reklama

jezeli wszystko masz to moze kase??to sama mu cos kupisz

Do góry