reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewela trzymam kciuki za egzamin.
Ewuś za ciebie też trzymam kciuki żeby Ci się wreszcie życie ułożyło.

Nie nadążam za wami, u mnie rwanie jabłek w pełni i pracy co niemiara.

Mały dziś zjadł znów jabłuszko, krzywił się niemiłosiernie ale na widok łyżeczki szeroko otwierał usta. Widać mu smakuje ale miny mówią co innego. Dziś skińczyliśmy słoiczek a na jutro mam jabłuszko z jagodami. Ni i dziś znów była kupa, co wcześniej się co dzień nie zdarzało, zwykle była co 2-3 dni...widać jabłko dobrze mu robi.
Juz dajesz jabluszko mu? hmmm moj tez robi zadko kupe.... a jakie mu dajesz? ze sloiczka? :-)

reklama
Athena83 - już jabłuszko? ja też chcę... od 3go miesiąca można? myślałam że musi skończyć 3 miesiące...?

My już po szczepieniu... o dziwo mały nawet nie pisnął!!! Dzielny chłopczyk! Waży 6100... czy to nie mało? Wasze maluszki piszecie że już mają prawie 7kg...? ale nic lekarz na to nie mówił... w sumie to przybrał od ostatniej szczepionki 900g... dziwne... ale je ładnie i jest happy!

Lena i Cobra
- miłego wypoczynku!

Ewus - koniecznie daj znać jak poszło!!!

Dzien dobry ;-)

Witajcie

Mało się udzielam, ale staram się Was podczytywać na bieżąco. Z tego co czytałam to u niektórych maluszków pojawiają się ząbki, nas też już to spotkało i to jest trójka dolna. W ogóle to ona z boku wychodzi i położna wczoraj ją obejrzała i powiedziała, że lepiej skonsultować to ze stomatologiem, gdyż może być ona ruszająca i jak dziecko rusza językiem to może wypaść i się udławić, tak więc jutro idę z mała do dentysty. Czy u Waszych maluszków ząbki wychodzą "tak na prosto" czy jak?

W ogóle mówiła, że trójki to tak koło roku wychodzą i niewiele jest dzieci, którym tak szybko.
Witaj, no wlasnie malo sie udzielasz :tak: Ja mam wrazenie ze u nas tez trojki wychodza, bo wlasnie tam jest zgrubienie i mala tam trze o dziasla. A u ciebie przebily juz na wierzch? Ja nie potrafie powiedziec czy rosna prosto, musimy troche zaczekac

ręce mi opadły :(10.10.10 mamy chrzciny, pytałam wcześniej fotografa którego mieliśmy na weselu jak stoi z terminami, powiedzial że cały październik ma wolny i jest do dyspozycji, a jak mu podałam juz ustalony termin to powiedział ze w sobotę ma wyjazdowe wesele i nie da rady :( no to czemu wcześniej mi nie powiedzial inną date by się kombinowało! no i zostajemy bez fotografa a sam mnie namawiał ze przyjedzie ale nie spisaliśmy żadnej umowy i proszę :(

a zkilogramami to mi spadlo jak przez miesiac karmiłam piersią, było nawet mniej niż przed ciążą ale teraz jak już wszystko jem to 2 kg zostało :( ciężko sie ich pozbyć :(

no i żegnam sie na tydzień, jedziemy do teściowej a tam z netem problem, jak bedę w mieście to polecę do kawiarenki was podczytać :)
milego wyjazdu! Nie martw sie kg na pewno je zgubisz a co do fotografa, to moze popytaj moze ktos wam poleci jednak innego?
zabieram się za sprzątanie, tylko, żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce.........
hehehe powodzenia

Boże dziewczyny ja nie wytrybię...
Przed chwilka miałam telefon od matki M...:szok:
Dzwoniła potajemnie powiedzieć żebym się spodziewała synka...Ja od razu że wyleci za drzw jak przyjedzie
:-D
no nie...a co ty na to? Bedziesz kopala w tylek czy pogadacie po ludzku?? Dawaj znac szybko bo ja juz paznokcie obgryzam :-):-)

ja rozmawiałam niedawno z moją mamą, zapraszała nas na obiad na niedzielę, ma być też mój brat ze swoją cięzaróweczką i wiecie jakoś tak mi się zatęskniło za czasami brzuchatkowymi, ech.... gdyby tak się dało wrócić do tego tak na chwilke:tak::-D

tez mi sie ostatnio zatesknilo chociaz nadal sie upieram ze to nasze jedyne dziecko bedzie :-D
Do tego zakochalam sie w jego usmiechu i jego oczkach:-D pokaze wam go;-)

Ewus trzymaj sie dzielnie i dawaj znac co i jak:-D
sliczne oczka, jest sie w czym zakochiwac :tak:
Witajcie,

kurcze chyba jednak zaraziłam Maję:-(, bo słyszę, że tak trochę jakby charczy jakby miała nosek zapchany, ale w Fridzie nic nie wychodzi. Jak wyglądał katarek u naszych dzieci, z noska ciekło? I przypomnijcie jeszcze raz co stosowałyście? Dzisiaj mieliśmy z nią jechać na zakupy, ale chyba sobie podarujemy
o jej :-( A moze jednak nie jest chora, Lili tez czasami charczy i furczy jak np poplacze albo cos jej sie po prostu w nosku uzbiera i nie zawsze udaje sie to odciagnac Frida. Obserwuj czy sie utrzymuje, sprobuj kilka kropelek soli fizj. wpuscic i wtedy odciagnac?

paulka witaj, wlasnie niedawno o tobie myslalysmy , podobnie jak i o Gosi***, dobrze ze dajecie znac co u was :tak:

jestem :-) raczej zdałam, miałam takie luzy,ze ho ho :-D

Po wczorajszym emailu w koncu babka przyjeła zwrot, wiec dzisiaj paczke nadam z potwierdzeniem odbioru oczywiscie.

Ale jestem zła, poszłam do sklepu kupiłam pare piedół w tym proszek i mleko i 100zł zostawiłam :/

A kupiłam "Twoje dziecko" 3,99 zł i tam własnie jest napisane o pierwszym karmieniu od 4 mies wszystko,ale jeszcze nie czytałam

Tak u nas już widać ząbek i jest on właśnie z boku dziąsła, a nie na prosto. Jutro się dowiem co i jak to od razu napiszę.

Mała też właśnie zaczyna wkładanie rączki do buzi od tej strony co ząbek wychodzi.

wiedziałam, że sprzątanie to nie jest dobry pomysł: nie dość, że stłukłam ulubiony wazon, to jeszcze tym wazonem palca sobie podcięłam, gdzieś na 3 mm grubości........, krew się leje, mi sie już w głowie kręci, mam nadzieję, że żadne zakażenie się nie zrobi, i że mi to łanie przyrośnie co odcięłam.......... dobrze, że octanisept mam w domu.........

reklama
cześć mamuśki!
a ja znów muszę nadrabiać zaległości w czytaniu...nie było mnie parę dni.. jakoś nie było kiedy poczytać a tym bardziej napisać. Poprawię się;-)
Mila w miarę grzeczna, czasem jeszcze tylko troszkę marudzi popołudniami. Waży 5630 także powolutku rośnie sobie;-) jurto mamy drugie szczepienia..ajaj..ciekawe jak będzie.

przewinąl się wątek zasypania- moja od dwóch dni całą noc przespała w łóżeczku- zawzięłam się- koniec bujania w wózku. No i twardo wstaję co jakiś czas monia wetknąć ale jest ok;-)
co do chwytania zabawek- ach...mojej chyba daleko do tego..aż się martwię bo może już powinna łapać zabawki??

kajdusia- super fotki z basenu- ja też chcę już w październiku z małą pochodzić
koriander-głowa do góry kochana, będzie dobrze, mam nadzieję, że to chwilowy spadek formy;-)
urlopowiczkom życzę udanych wakacji
dzięki za zaproszenia na nk;-)
co do wagi...hmmm.niby brakuje mi tylko 3 kg ale nie niestem wogóle zadowolona z figury
ewela- powodzenia na egzaminie;-)
ewuś- walcz ostro, nie daj się zwieść. Konkrety niech przedstawi;-)
athena- ja też zamierzam za jakieś dwa tygodnie wprowadzić jabłuszko i chyba kleik kukurydziany lub ryżowy na noc. Wiele koleżanek tak robiło już w połowie skończonego 3 miesiąca i było oki;-)

Do góry