reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Magda M ale z Ciebie poranny ptaszek :)
mały o 6.00 obudził się na jedzonko, mąż do pracy a mnie już się nie chce spać :)

z tym powrotem do wagi sprzed ciąży to ja nie wiem od czego to zależy, ja znowu mam problem w drugą stronę - mi waga spada jak szalona. Przed ciążą ważyłam 56kg a teraz już waga waha się między 52-53 kg i zaczynam się z tym źle czuć. Nogi to mam jak patyki, wstyd założyć spódniczkę. Nie jem wszystkiego bo smażone, tłuste rzeczy odpadają no i wogóle te niedozwolone w czasie karmienia no ale nie ograniczam sie w jedzeniu tego co mogę, często w nocy podjadam.. chyba mały z mlekiem wyciąga ze mnie te kilogramy.

reklama
Druga :-D

nadika do Ustronia zapraszamy z paula , bo mielno to raczej nie jest mijscowosc dla rodzin z dziecmi, tam kroluje dyskoteka i zabawy, zreszta kajdusia była w Ustroniu to ci powie jak bylo :-) i fajnie było by sie poznac :-)

Odwiedziłam większość Waszych profili na nk i jestem załamana... wszystkie z Was już wróciły do formy z przed ciąży a ja nie... czemu??? buuuuhuuu... Buziaczki spioszki!!!

Kasiek może jeszcze schudniesz, to sprawa indywidualna, zależy od predyspozycji i od tego czy karmisz piersią dużo zależy. Ja przytyłam w ciąży ok 18 kg, teraz już ważę mniej niż przed ale to przez karmienie piersią na pewno, Tylko brzuch mam brzydki została sama skóra, buuuuuu i nie wiem jak się pozbyć tego. Nie przejmuj się, jak karmisz to dzidziuś powinien wyssać z Ciebie kg, a jak nie to trochę poćwiczysz i będzie oki:-D
A u nas znowu nocka od 21-7:-)Jupi

kasiek co ty opowiadasz, ja co prawda wrocilam do swojej wagi,ale odstajacy brzuch mi pozostał i troche w nogach, bo w rurki sie wbic nie mogę :-( ,wiec nie jestes sama koleżanko :-)

A ja zaraz jade na egzamin - kurcze poczytałam troce wczoraj jak mi doradziła paula i nawet cos tam mi weszlo do głowy,ale niewiem jak to bedzie w dodatku musze małego wziasc ze sobą ,bo nie mam go z kim zostawic ,mam nadzieje,ze przez to gorzej miec nie bede. A jutro kolejny i juz ostatni,ale u tej babeczki to spoko luzik,ona fajna jest,wiec sie nie stresuje nic,a u tej dzis to niewiem,bo to taka młoda siksa w dodatku młodsza ode mnie jesu ,dam znaka dla nie poznaki jak mi poszlo

ja też się witam
u nas nocka cudowna, standardowo karmienie do 19.30 i Musiu grzecznie poszedł spać i następne karmienie dopiero o 3.10:szok::szok::szok::szok:
aż się dziwiłam która to godzina bo nigdy mu się nie zdarzyło spać aż tyle, co najwyżej do 2 a tu az 3, następne karmienie po 5 i niedawno kolejne było
tak więc ja wyspałam się jak nigdy choć gdzieś od 2 to przebudzałam się już co chwilę czuwając czy już nie wstaje i cyce były mega pełne:tak::tak:
a mi dziś też już nieco lepiej, katar coraz mniejszy a że pogoda póki co nawet niezła i nie pada to wyjdziemy na jakiś spacerek:-)

co do wagi to ja juz waże sporo mniej niż przed ciążą tak że większość spodni jest na mnie za duża i chyba trzeba pomyśleć o przeglądzie ciuchów:-)

lena, cobra udanych wyjazdów i chyba spotkanka w większym gronie czerwcówek

i...reszta za chwilę bo starsze dziecie wzywa:-D

ewela powodzenia trzymamy kciuki

Witam się i ja
ewela trzymamy kciukasy za egzaminy:tak:
MagdaM - mój Jasiek zjada 120 ml co 3 h z zegarkiem w ręku.
Dziewczyny mówicie o kg a super z Was laski!!!! Ja jako jedyna okraglutka w tym gronie. Po ciąży zgubiłam dodatkowo 5kg więcej niż przytyłam i tak się zatrzymałam. Już mam pozwolenie od mojej gin. by znów zacząć ćwiczyć jogę i tak się zbieram od 2 tygodni i nie mogę sie zabrac....
Lecę bo Jasiu krzyczy

Witajcie,

kurcze chyba jednak zaraziłam Maję:-(, bo słyszę, że tak trochę jakby charczy jakby miała nosek zapchany, ale w Fridzie nic nie wychodzi. Jak wyglądał katarek u naszych dzieci, z noska ciekło? I przypomnijcie jeszcze raz co stosowałyście? Dzisiaj mieliśmy z nią jechać na zakupy, ale chyba sobie podarujemy
lena, cobra - miłych wrażeń na urlopie, przede wszystkim dobrej pogody
paula - ładnie córeczka waży:tak:
katarzynajanicka -ja jeszcze małej nie kąpałam:-(, zawsze to mąż robi:-)
Milka - powodzenia na szczepieniu
ewela - powodzenia na egzaminie

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane!

przepraszam,że tak rzadko zaglądam, ale miałam na głowie kilka spraw i jakoś nie było czasu na pisanie tutaj...
po pierwsze byliśmy nad morzem, powiem Wam,że nie ma co się bać o maluszki Iga zniosła to bardzo dzielnie tak jej służyło morskie powietrze,że tylko spała i jadła :-) więc odpoczynek udany, po drugie Patryk będzie przez dwa miesiące w domu ze mną, bo jego przedszkole ma wakacje a zastępcze przedszkole zaproponowali nam na drugim końcu miasta, więc wole mieć Go w domu niż codziennie robić wyprawy,żeby go zawieźć i odebrać a po trzecie niestety mój mąż ma znowu problemy ze zdrowiem:-( i w niedzielę idzie do szpitala a w poniedziałek ma zabieg:-(, tak się tym podłamałam,że z nerwów prawie straciłam pokarm, ale walczyłam dzielnie i jakoś się udało wrócić do karmienia z czego jestem bardzo dumna.
Postaram się w wolnej chwili nadrobić te ostatnie dni :)

Dziewczyny, które się ostatnio rozpakowały SERDECZNE GRATULACJE!
a tym jeszcze nie rozpakowanym życzę cierpliwości i rychłych porodów!

od rana się zastanawiam co u nich słychać? i czy mąż się uporał z chorobą? macie jakieś wieści?

kasiek co ty opowiadasz, ja co prawda wrocilam do swojej wagi,ale odstajacy brzuch mi pozostał i troche w nogach, bo w rurki sie wbic nie mogę :-( ,wiec nie jestes sama koleżanko :-)

A ja zaraz jade na egzamin - kurcze poczytałam troce wczoraj jak mi doradziła paula i nawet cos tam mi weszlo do głowy,ale niewiem jak to bedzie w dodatku musze małego wziasc ze sobą ,bo nie mam go z kim zostawic ,mam nadzieje,ze przez to gorzej miec nie bede. A jutro kolejny i juz ostatni,ale u tej babeczki to spoko luzik,ona fajna jest,wiec sie nie stresuje nic,a u tej dzis to niewiem,bo to taka młoda siksa w dodatku młodsza ode mnie jesu ,dam znaka dla nie poznaki jak mi poszlo

Powodzenia na egzaminie :-)

lena, cobra - udanego wyjazdu

Gosiu
- u nas katarek był taki gęsty i zielony i siedział tak głęboko że najpierw psikałam mu wodę morską chwile odczekałam i potem fridą ale czasem musiałam nieźle się namęczyć zanim to wyleciało

U nas nocka Kacpurek zjadł o 19-30 i spanko , kolejne jedzenie o 24 o 4-5 rano się budzi i muszę go obrócić na brzuszek i tak sobie śpi do 7 i dopiero wtedy jest kolejne jedzonko, tak się skubaniec nauczył z tym spaniem na brzuszku a w dzień to leżeć nie chce

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiagro na katarek polecam aerozol Euphorbium
• Euphorbium compositum S (aerozol do nosa) • Encyklopedia leków "Dbam o Zdrowie"

ewela co do allegro może wystaw do sprzedaży tą bluzkę a Ty kup sobie inną
Anik79 dużo zdrówka dla Oskarka
Magda M mój w dzień je dość często bo co 2-2,5 godz ale zdarzają się dłuższe drzemki i wtedy potrafi nie jeść przez 4-4,5 godz, w nocy zazwyczaj jest jedno karmienie ok 2 i póżniej nad ranem ok 5 ale ostatnio ta nocna przerwa się wydłużyła
mam nadzieje że przez to nie okaże się że mniej przybiera na wadze
ewuś super chłopaki przybierają na wadze i spóźnione najlepsze życzonka za ukończenie 3 miesięcy
Agi78 jak radość bije z Twojego posta, super że już jesteście wszyscy razem
koriander może to przejściowe, w końcu my też nie codziennie mamy taki sam apetyt, raz jemy więcej raz mniej, trzymam kciuki żeby apetyt wrócił i waga się wyrównała
paula24211 piękna waga Lenki
Kasiajanicka to piękny debiut kąpielowy, u nas tatuś przeważnie zajmuje się kąpielą starszej córci
Milka26 powodzenia na ważeniu i szczepieniu

ja właśnie założyłam sobie konto na fb
w profilu zdjęcie
Zobacz załącznik 282523

Ostatnia edycja:
Do góry