reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Polecam olejek Olbas na odkażenie mieszkania jak jest ktoś chory. U nas jest od zawsze stosowany jak ktoś w domku ma grype lub jest przeziębiony. Trzeba zagotować wodę i wlać do miski gorącą, do tego dodać kilka kropel olbasa i postawić na środku mieszkania To olejek między innymi z eukaliptusem zabija zarazki i troszke udrażnia drogi oddechowe. Stosujemy to byśmy się między sobą nie pozarażali. Tylko trzeba pametac by nie przesadzić bo jest bardzo mocny. na duza miske wystarczy 3-4 kropelki. Teraz moja Teściowa troszke jest chora i od razu odkaziłam cały dom jak na razie (tfu tfu) nic się nie dzieje.
Jasiek spał dzisiaj od 21 do 6:50 jak się obudziałam to dzwoniłam do męża czy jak wychodził to mały spał. Normalnie aż się przestraszyłam że tak długo:)

reklama
co do wagi sprzed ciąży- był moment, że ważyłam 2 kg mniej niż przed ciążą, ale że ja kocham słodycze i na każdym spacerze a to drożdżówka a to batonik to już kilo nadrobiłam, ale chyba odstawię słodkości, żeby się wbić w ciuszki, które mam z lepszych czasów (sprzed 2-3 lat) kiedy ważyłam niecałe 50 :D cielawe czy wytrwam ???.............

Ewuś oczywiście że na nas zawsze możesz liczyć:tak:
a on to niech zacznie działać a nie tylko obiecywać
albo da Wam wreszcie spokój

hej ja tu sobie czytam a maly misiek sie gimnastykuje na macie, super to wyglada proboje dotknac zabawek ale robi to z taka precyzja jakby je lapal penseta :)) 12 idziemy na szczepienie juz sie nie dam tak zrobic jak ostatnio mleczko dopiero po szczepieniu.......

Chyba sie przerzuce na doczytywanie na rano wczesniej robilam to rano ale teraz jak wieczorem biuro to nawet nie wlaczam nic poza tym co potrzebuje bo by mnie wciagnelo, nawet meza zablokowalam z ogladaniem samochodow :)) A teraz jak maly nie spi a nigdy w domu w dzien mocno nie spi nawet nie wyciagam papierow bo nie ma sensu

Ewela powodzenia

Ewus trzymaj sie dzielnie jakby co to mow ze to nie Tty :))

Co do wagi ja juz spadlam ponizej tej przed waham sie pomiedzy 52 52 ale cialo jakies sflaczale chcialam isc od wrzesnia na silownie ale juz jest obsuwa...

ja rozmawiałam niedawno z moją mamą, zapraszała nas na obiad na niedzielę, ma być też mój brat ze swoją cięzaróweczką i wiecie jakoś tak mi się zatęskniło za czasami brzuchatkowymi, ech.... gdyby tak się dało wrócić do tego tak na chwilke:tak::-D

a wogóle jakiś leń mnie dopadł i nic mi się nie chce, jedynie co to pranie wrzuciłam i tyle :)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny.
Lasencje nie narzekajcie na kg. wszystkie jestesmy piekne bez wyjatków:-)
Ja mam 2kg mniej niz przed ciaza ale brzuch okropny:dry: ale da sie rade:-D
W srode bylam z Mikim na drugim szczepieniu, byl grzeczny, nawet nie zaplakał, ma 7200 i 66cm.
ogólnie jest suoer, smieje sie juz w glos jak mu dokuczam:-) no super:tak:
Do tego zakochalam sie w jego usmiechu i jego oczkach:-D pokaze wam go;-)

Ewus trzymaj sie dzielnie i dawaj znac co i jak:-D

I dziekuje dziewczyny za zaproszonka na nk :-) :****

Kreatorka dziekuje za linka juz wykorzystany :))

Paula nie strasz ja mialam tak ostatnio po szczepieniu az sie boje co bedzie dzis specjalnie robie je dzis bo tatus jutro w domu tak sie zabezpieczam zeby znow moich rodzicow nie angazowac

Elizka oczka naprawde cudne

probka Ercia reszta na swoim miejscu;-)

Zobacz załącznik 282542

akurat udalo mi sie apchac buzie smokiem a tak na co dzien to raz smok a raz piastka a na smoka odruch wymiotny

Witajcie

Mało się udzielam, ale staram się Was podczytywać na bieżąco. Z tego co czytałam to u niektórych maluszków pojawiają się ząbki, nas też już to spotkało i to jest trójka dolna. W ogóle to ona z boku wychodzi i położna wczoraj ją obejrzała i powiedziała, że lepiej skonsultować to ze stomatologiem, gdyż może być ona ruszająca i jak dziecko rusza językiem to może wypaść i się udławić, tak więc jutro idę z mała do dentysty. Czy u Waszych maluszków ząbki wychodzą "tak na prosto" czy jak?

W ogóle mówiła, że trójki to tak koło roku wychodzą i niewiele jest dzieci, którym tak szybko.

A czy po szczepieniu pojawiło się na rączce jakieś zgrubienie? Bo u małej tak co z tym robić?

Dzięki za odpowiedzi

reklama
ewus trzymam kciuki żeby wszystko dobrze sie ułożyło
cobra, lena wybyczcie się porządnie :)
ewela - powodzenia!!!
u mnie nocka pięknie przespana, karmienie było o 6.30 :)
i wydaje mi sie ze wczoraj to nie byly zęby tylko kolka, którą maja dostała pierwszy raz w zyciu! przestawała płakac tylko jak była w pionie i czasami cichutko bekała tak jak by upuszczała powietrze, ale udało się ją uspokoić i zmęczona zasnęła

ręce mi opadły :(10.10.10 mamy chrzciny, pytałam wcześniej fotografa którego mieliśmy na weselu jak stoi z terminami, powiedzial że cały październik ma wolny i jest do dyspozycji, a jak mu podałam juz ustalony termin to powiedział ze w sobotę ma wyjazdowe wesele i nie da rady :( no to czemu wcześniej mi nie powiedzial inną date by się kombinowało! no i zostajemy bez fotografa a sam mnie namawiał ze przyjedzie ale nie spisaliśmy żadnej umowy i proszę :(

a zkilogramami to mi spadlo jak przez miesiac karmiłam piersią, było nawet mniej niż przed ciążą ale teraz jak już wszystko jem to 2 kg zostało :( ciężko sie ich pozbyć :(

no i żegnam sie na tydzień, jedziemy do teściowej a tam z netem problem, jak bedę w mieście to polecę do kawiarenki was podczytać :)

Do góry