reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ewuś - ja mam takie same zdanie jak dziewczyny z jednym ale
Nie znam sytuacji z ostatnich postów wnioskuje że się poprostu "zawinął" jak się urodziły dzieci. Ja na Twoim miejscu postawiłabym sprawę jasno "wóz albo przewóz" prosto zapytała "kochasz mnie i dzieci?" i zadałabym pytanie jak on widzi Wasze dalsze zycie i przedstawiła jak Ty to widzisz. Może uda Wam się coś wyposrodkować , może obydwoje dowiecie się rzeczy o których nie mieliscie pojęcia do tej pory. Jeszcze jedno na Twoim miejscu umówiłabym się na neutralnym gruncie np. wspólny spacer lub obiad bez "tatów i mamów" za ścianą.
Mam nadzieję że on się zmieni i dojdziecie do jakiegoś wspólnego mianownika. Trzymam kciukasy.
p.s. Mężczyżni rozwijają sie do 5 roku zycia pózniej juz tylko rosną!

reklama
Co do czekolady to ja czesto lody z czekolada albo kawalek gorzkiej, ale raz sie skusilam na kawal spory ciasta mocno czekoladowego z orzechami i mala wysypalo na policzku, czyli lepiej nie laczyc dwoch silnych alergenow :nerd:

kasiajanicka
a pulsuje i boli bardzo? moze lepiej pojedz do lekarza, czy ty sobie kawalk skory odcielas czy tylko nacielas i tak wisi? Lepiej na zimne dmuchac, bo o zakazenie latwo

Kasiek taka reakcja czesto wlasnie sie po szczepieniu pojawia

ewus nie daj sie manipulowac, teraz ty stawiasz warunki, niech to do niego w koncu dotrze. tak jak perfecta pisze, warto spotkac sie na neutralnym gruncie, przejdzcie sie moze na spacer z dziecmi, bez przytupujacych nad karkiem mamus. Kazdy sie musi nauczyc milosci do dzieci, zwlaszcza faceci, to nie jest tak ze kocha sie automatycznie, moj maz ciagle powtarza ze milosc rosnie wraz z dzieckiem, na poczatku bylo mu trudno bo nie czul tej opiewanej i zachwalanej obezwladniajacej milosci. Moze twojego M. trzeba "wytresowac i oswoic", krok po kroku..?

Perfecta fajna sentencja :-) Mężczyżni rozwijają sie do 5 roku zycia pózniej juz tylko rosną!

To zmienia postać rzeczy. :( Przykre jest że niektórzy faceci nie mają jaj tylko podkulaja ogon i uciekają zostawiając kobietę zdaną na samą siebie... Natomiast my jesteśmy silne i mamy twarde tyłki. Ewus wierzę że sobie dasz świetnie radę z nim czy bez niego!!!! Czasem lepiej chyba zrezygnować z walki i czekać na efekty , jak wydorosleje to zrozumie że popełnił największy błąd w życiu i wtedy może być juz za póznoo!!! Ewunia PODZIWIAM CIĘ ŻE TAK DZIELNIE SIĘ TRZYMASZ

kasiajanicka
a pulsuje i boli bardzo? moze lepiej pojedz do lekarza, czy ty sobie kawalk skory odcielas czy tylko nacielas i tak wisi? Lepiej na zimne dmuchac, bo o zakazenie latwo
ja sobie pod palcem tak do "mięsa" ciachnęłam, nie sama skórę, brzydko wygląda, ale nie boli, opatrunek z 5 razy zmieniałam, powinno być dobrze, chociaz cały czas mnie głowa boli, bo troche dużo krwi poleciało

dodam, że akcja miała miejsce w kuchni, a mój mąż się podobno kawałkiem tego szkła w łazience skaleczył i się martwi, czy Filip się podczas kąpieli nie pokaleczy.... on zawsze tak ma, że jak ja np mam katar to on zaraz chory, albo szkło przewędruje do innego pomieszczenia i sie skaleczy....

Dziewczyny macie jakieś pomysły na szalony wieczór panieński, koleżanka poprosiła mnie o pomoc w organizacji ale nie mogę nic ciekawego w internecie znaleźć, ja mialam zwariowany wieczóre panieński ale chciałam coś nowego:)))

Druga :-D

nadika do Ustronia zapraszamy z paula , bo mielno to raczej nie jest mijscowosc dla rodzin z dziecmi, tam kroluje dyskoteka i zabawy, zreszta kajdusia była w Ustroniu to ci powie jak bylo :-) i fajnie było by sie poznac :-)

ewela dzięki za zaproszenie :) kto wie może się skusimy :))

ewus ja uważam tak samo jak dziewczyny - nie jedź do niego; gdy Ty jego potrzebowałaś to go nie było, nie raczył nawet zadzwonić do Ciebie, a teraz Ty masz jechać do niego bo On tak chce?? Daj sobie spokój i to Ty stawiaj warunki.
Czasem lepiej jest być bez mężczyzny i można być szczęśliwą niż męczyć się z draniem.

witam sorki ze nie osdpisuje ale ja tak na szybko. jestesmy po szczepieniu oczywiscie tym razem nie przy cycu, plakal ale nie bylo jakiejs tragedi po kapaniu opieknie zasnal mam nadzieje ze nie bedzie powtorki z poprzedniego razu. Przytyl malutko :(( tylko 700 gr w miesiac niby trzyma normy ale on byl taki drobinka ze mam tak jak Hefi ( chyba) wieksze oczekiwania no wiec teraz wazy 5400 mierzyc sie nie miertzyl zrobie to sama. Spokojnych snow

Z wieloma przerwami ale w ciągu 3 dni udało mis ie przeczytać Was na bieżąco.. ale co z tego jak już nie pamiętam co której odpisać :(
Widziałam, że się rozmowa o nk i facebooku rozwinęła, na nk wpisałam w profilu swój nick z BB, tym, które jakoś kojarzę wysłałam zaproszenia. Na facebooku dołączyłam do dzieci czerwcowych, zaraz jakieś Nelciowe zdjątko podeślę do galerii :)
Dotarła do mnie zakupiona na allegro pomarańczka z tiny love - jak już _avena_ pisała jest boska i jestem zaskoczona, że jest taaka duża!
Ewuś nadal walczysz z M? A już dla ciebie nie istniał.. Ja bym też za nic w świecie nie pojechała, pomyśl jak będziesz się tam czuła?? On nie ma dla Ciebie czasu, kombinuje, że to nie jego dzieci a Ty do niego z dziećmi pojedziesz???
U nas coraz to bardziej zakrojone przygotowania do chrzcin, a przede mną weekend w pracy, zmykam więc się przygotować.

reklama
Kasiek - super że mały dobrze zniósł szczepienie, a jak byłaś na ostatnim 6 tyg temu to wychodzi tygodniowo 150 więc luzik. W mojej przychodni tylko patrzą na siatkę centylową.
MagdaM - ojjj, jak słodko śpi maleństwo
Elizka - synuś ma piękne oczka
Milka - jaki elegancki Eryczek i super że spokojny po szczepieniu, a co do wagi to tak jak powyżej pisałam u mnie patrzą na siatki i w sumie to chyba dobre podejście.
Ewus - Ty to masz przeboje z tym M. i pisz pisz co tam u Ciebie, my dopingujemy
Lencja - no pomarańczka jest rewelka, a zupelnie przypadkowo na nią trafiłam na allegro.
Moja mała zrobiła taki koncert wieczorem że aż uszy bolały. Bidulka chyba brzuszek ją bolał, buuuu, a później to już była zmęczona/rozdrażniona/głodna, na szczęście zasnęła bardzo szybko i mam nadzieję że pośpi do rana.

Do góry