reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

czy to normalne, że blizna po cc swędzi i jest czerwona i twarda? miejscami są duuuuże zgrubienia
wydaje mi się, że nie powinnoo być tych zgrubień, gin nie zwrócił na to uwagi, myślałam, że jest ok, ale od kilku dni potwornie swędzi

reklama
Ostatnio się nie wyrabiam z czytaniem, a tym bardziej z pisaniem. Mąż na urlopie w domu i cały plan dnia nam się rozregulował. Na dodatek chyba jakiś skok mamy, bo syn marudny okropnie.
czy to normalne, że blizna po cc swędzi i jest czerwona i twarda? miejscami są duuuuże zgrubienia
wydaje mi się, że nie powinnoo być tych zgrubień, gin nie zwrócił na to uwagi, myślałam, że jest ok, ale od kilku dni potwornie swędzi

mnie nie swędzi, ale jest czerwona i twarda. niedawno zaczęłam używać maści na blizny contractubex (czy jakoś tak) i ładnie się rozjasnia. Miejsca po węzełkach już prawie niewidoczne.

Dzień dobry,

u nas coś się jednak poprzestawiało, bo Maja obudziła się o 3 i potem o 6, a już tak pięknie przesypiała nockę, mam nadzieje, ze to chwilowe:tak:
kajdusia - rewelacja z tym basenem:-):-) widać, ze Małgosi się podobało mamie również:-D, a jaka zainteresowana kaczuszka:-D a temperatura wody i powietrza to chyba tam wyższa niż na normalnym basenie?
hefi - dziękuje ci kochana za propozycje:rofl2::rofl2: no właśnie te spotkanie trzeba by było w końcu zaaranżować:tak::-D a powiedz rozglądałaś się już za basenami bo ja tez się poważnie zastanawiam:tak:
nadika - u mnie też jest taki rytm, o 19 kąpanie, potem jedzenie i o 20 najpóźniej śpi:tak:, niestety to jest w zasadzie jedynie spanie kiedy zasypia sama, w ciągu dnia już nie jest tak łatwo:-(

Ostatnio się nie wyrabiam z czytaniem, a tym bardziej z pisaniem. Mąż na urlopie w domu i cały plan dnia nam się rozregulował. Na dodatek chyba jakiś skok mamy, bo syn marudny okropnie.

mnie nie swędzi, ale jest czerwona i twarda. niedawno zaczęłam używać maści na blizny contractubex (czy jakoś tak) i ładnie się rozjasnia. Miejsca po węzełkach już prawie niewidoczne.

ja miałam tak szyte, że nie byóo węzełków, tylko na jednym i drugim końcu rany, a tak cała nitka przechodziła pod skórą, blizna to tylko, albo aż jedna krecha, ja tą maśc używam, ale na razie efektów nie ma :(

hefi - dziękuje ci kochana za propozycje:rofl2::rofl2: no właśnie te spotkanie trzeba by było w końcu zaaranżować:tak::-D a powiedz rozglądałaś się już za basenami bo ja tez się poważnie zastanawiam:tak:

Nie ma za co :) Pisz jak będziesz potrzebowała.
Na basen to chyba do REDECO REDECO KIDS tam nam polecali znajomi, chyba że masz jakieś informacje o Aquaparku to chętnie poczytam bo nam bliżej do Aqua. :)

No i skończyło sie czytanie, mała zaczęła marudzić :/

witam się i ja
niestety nadal nie czuję się najlepiej, mam mega katar, najchętniej to bym z łóżka nie wychodziła i dzisiejszy dzień chyba spędzimy w domku, szkoda bo miałam trochę spraw do załatwienia ale co zrobić, dobrze że Asia już nieco lepiej
Gosigro pięknie się Majeczka bawi
anecznik o jakieś dokładne wytyczne to musiałabyś pytać w dziekanacie, ale wiem że jest taka możliwość ponownego wpisu na listę studentów za zgodą dziekana, opłata za ponowny wpis i powtarzanie roku, do tego chyba jest jeszcze możliwość zmiany promotora i pisanie pracy od nowa
zyraffka bardzo rzadko w ciągu dnia, przeważnie zmieniam pieluchę na naszym łóżku, przewijak przydaje się po kąpieli, a co do usypiania to mój synuś chyba urodził się z tą umiejętnością, zdarza się że zasypia przy cycu ale najczęściej odłożony do łóżeczka chwilkę sobie pomacha łapkami, pogada i sam zasypia nie wiem kiedy
to chyba taka nagroda dla nas bo przy córci było całkowicie odwrotnie, Asia zasypiała na rękach, w wózku który musiał się koniecznie ruszać tak jak piszesz lub z cycem w buzi a o przełożeniu do łóżeczka można było zapomnieć, 3 sekundy i już była obudzona
lena nie wiem dokładnie jak jest teraz ale dwa lata temu nie było takiej możliwości by wypłacali wstecz, jedynie po złożeniu wniosku
a co do morza ja nie pomogę, mam tylko 700km do niego
dawno temu planując wakacje na czerwiec 2010 bralismy pod uwagę miejscowości tj. Białogóra lub coś na Helu, skończyło się na "wczasach " w szpitalu:-D
może w przyszłym roku
emalia gratulacje dla Jasia po szczepieniu
kajdusia piękne fotki basenowe i Małgosia jaka zadowolona
kasiajanicka ja mam tak samo, pływać nie umię i chyba już się nie nauczę, za stara na to już jestem, a także na taki basen bym się z dzieciakami wybrała tylko jak
nadika mój Musiu ma podobnie, kolację musi zjeść do godz 20 a potem to juz śpi jak kamień, wczoraj niestety z nauk wróciliśmy do domu pół godz później i jego pora karmienia minęła, wiec poszedł spać z babcią a mi dopiero o 21 udało się go obudzić na karmienie

AniaCh83 aniu ślicznie mały przybiera na wadze :) fajnie że wróciłaś :) hihi

Magda M do poradni rehabilitacyjnej wybierasz sie ze wzgledu na to że maleństwo zaciskało łapki? sorki jeśli już pisałaś dlaczego a ja nie doczytałam :)
mój Natan już drugi dzień z rzędu ma taki sen, wczoraj zasnąl mi o 12 w między czasie przebudził się na jedzonko i spał dalej do 15, dzisiaj podobnie :)

Ja najpierw ide do neurologa bo zauważyłam że Kacperek wyciąga i łapie zabawki tylko prawą rączką i czasu główkę trzyma na prawej stronie mimo ze mu przekładam na lewa to zaraz ja obraca i wole to sprawdzić. I jak lekarz stwierdzi ze mam ich do poradni rechabilitacyjnej to dopiero wtedy pójde

Kochane jak rozrabiacie i podajecie Dicoflor30? Ja mam saszetki i nie wiem czy mam w wodzie czy herbatce podawać?

Ja Dicoflor rozrabiam w swoim mleczku,

Dzieci już śpią- jak chyba nigdy :szok:

dziekuje za komplementy zdjęciowe :-D

Na basenie super, będziemy chodzić! Małgosia była najmłodsza, pani instruktorka mówiła, że jeszcze nie miala tak małego dziecka, ale radziła sobie bardzo ładnie. Długo jej się podobało, pod koniec zaczęła troche marudzić, chyba była zmęczona od ciągłego trzymania głowki w górze (w domu tą umiejetność przyswoiła może od tygodnia, a a basenie musiała prawie cały czas tak trzymać). Ale zajęcia świetne.
Pokażę Wam kilka fotek:
Zobacz załącznik 282238Zobacz załącznik 282239Zobacz załącznik 282240Zobacz załącznik 282241Zobacz załącznik 282242Zobacz załącznik 282243

Kajdusia - super zdjęcia chyba też sie wybiore na basen z Kacperkiem

dziękuję za odpowiedzi w sprawie przewijaka, zastanawiam się jak długo można używać.

Dziewczyny których maleństwa same zasypiają w łóżcezkach, jak nauczyłyście swoje dziecko samodzielnego zasypiania????? Mój bez smoczka cyckowego w nocy nie zaśnie a w dzień tylko bujany w wózku, jak tylko przestanę bujać to za kilka chwil się wybudza, coś chyba xle zrobiłam

U nas Kacperek zaczął zasypiać sam w łóżeczku w sumie z dnia na dzień, po prostu odłożyłam go do łóżeczka dałam mu pieluszkę i smoczka, trochę sobie kwilił, parę razy do niego podchodziłam pogłaskałam po rączce i zasypiał i tak już zostało, teraz to różnie bywa czasem zasypia szybko a czasem jest płacz. Ogólnie jest tak że się bawi i jak zaczyna marudzić to czekam do drugiego ziewnięcie i go odkładam do łóżeczka.

Witajcie,

dziękuję, za odpowiedzi dotyczące oczek Waszych maluchów:)

ja dzis weszłam na wage i ważę 4 kg mniej niż przed ciążą:) dobry początek dnia!

emalia - ja rozrabiam z mleczkiem, i mam w kapsułkach bo ten w saszetkach ma cukier:(

zyraffka - ja cały czas używam przewijaka i jestem bardzo zadowolona, wygodnie i wszystko pod ręką

u nas wieczorem jest kąpiel, cyc, butelka i kładziemy małą do wózka z grającym konikiem, wózek wjeżdża do naszej sypialni, gdzie jest ciemno .. chwilke sobie gada i macha łapkami i zasypia ...

kajdusia - super fotki z basenu, widać, że dobrze się bawiłyście ..., ja idę do lekarza w poniedziałek to zapytam czy mogę , bo nie wiem jak to przy uczuleniu i ulewaniu

lena - ja się wybieram z Natalką w góry, w Bieszczady - mamy tam 450 km ... i też się trochę obawiam podróży ... chyba pojedziemy nocą, jak Mała zasypia ....,
też chciałam nad morze ale ja musze sama gotowac (dieta eliminacyjna) a w górach mamy domek z kuchenką...

reklama
Do góry