reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie, myslałam ze jak mała pójdzie do szkoły to będę miała więcej czasu i przynajmniej spokojnie posiedzę przy komputerze - ale się myliłam. Może dlatego że mamy w niedzielę chrzciny i teraz mam mnóstwo załatwiana - a ponieważ robię je sama w domu to najwięcej czasu spędzam w kuchni:-) Oskar też nie daje mi posiedzieć przy komputerze, teraz piszę z nim na kolanach:-) Byłam dzisiaj z nim u lekarz bo ma ten katar od 2 tyg i leki nie pomagają, disiaj dostałam kolejne, jak one nie pomogą to dostanę skierowanie do laryngologa.

Młodym mężatkom - życzę wszystkiego najlepszego:)
kajdusia - Małgosia ślicza dziewczynka - a zajęcia na basenie to pewnie super zabawa
gosiagro - Maja zdolna dziewczynka
anecznik - nie zazdrosze sytuacji z promotorem
zyraffka - ja przewijak używam cały czas i mysle ze jeszcze jakiś czas mi posłuży, a małego od samego początku po jedzeniu odkładałam do łózeczka i tak sie nauczył sam zasypiać (miałam nauczkę po córce:-))
lenaDTR - w Gdańsku dzisiaj piękna słoneczna pogoda - tylko trochę wieje
ewuś2090 - napewno ci ciężko ale myśle że podjęłaś jedyną i słuszną decyzję w sparwie ojca maluszków - życze ci powodzenia i wytrwałości :-)
Gosia*** - i ja cię pamiętam:-) jak Twoja Wiktoria odnajduje się w szokole? moja póki co zadowolona i chodzi z wielką chęcią - ciekawe jak długo:-D
kpi23 - zazdroszczę spadku wagi:-)ja póki co wazenie odkładam na "potem":-)
Magda M - super że macie juz z głowy wodniaczka - nasz:-)zmniejsza sie ale poki co jeszcze jest - za dwa mce mam kontrolną wizytę u chirurga
emalia82 - kciuki zacisnięta - powodzenia na USG

co do nk - zaraz wpisze swój nick:-)

zazdroszcze mamą których dzieciaczki tak ładnie noce przesypiają - kiedy ja się doczekam. Oskar budzi sie co 3 godz - tyle dobrego że szybko sie najada i usypia.
No to uciekam. Z grubsza poodpisywałam - ale chyba jakieś nudy bo młody w między czasie w pozycji półleżacej usnął mi na kolanach:-)

Porawa wracać do królestwa zwanego kuchnią:-)i oby tak do niedzieli.
Musze przymierzyć dzisiaj garniturek małemu - bo obawiam się że może być za mały...

reklama
Witajcie, myslałam ze jak mała pójdzie do szkoły to będę miała więcej czasu i przynajmniej spokojnie posiedzę przy komputerze - ale się myliłam. Może dlatego że mamy w niedzielę chrzciny i teraz mam mnóstwo załatwiana - a ponieważ robię je sama w domu to najwięcej czasu spędzam w kuchni:-) Oskar też nie daje mi posiedzieć przy komputerze, teraz piszę z nim na kolanach:-) Byłam dzisiaj z nim u lekarz bo ma ten katar od 2 tyg i leki nie pomagają, disiaj dostałam kolejne, jak one nie pomogą to dostanę skierowanie do laryngologa.

Młodym mężatkom - życzę wszystkiego najlepszego:)
kajdusia - Małgosia ślicza dziewczynka - a zajęcia na basenie to pewnie super zabawa
gosiagro - Maja zdolna dziewczynka
anecznik - nie zazdrosze sytuacji z promotorem
zyraffka - ja przewijak używam cały czas i mysle ze jeszcze jakiś czas mi posłuży, a małego od samego początku po jedzeniu odkładałam do łózeczka i tak sie nauczył sam zasypiać (miałam nauczkę po córce:-))
lenaDTR - w Gdańsku dzisiaj piękna słoneczna pogoda - tylko trochę wieje
ewuś2090 - napewno ci ciężko ale myśle że podjęłaś jedyną i słuszną decyzję w sparwie ojca maluszków - życze ci powodzenia i wytrwałości :-)
Gosia*** - i ja cię pamiętam:-) jak Twoja Wiktoria odnajduje się w szokole? moja póki co zadowolona i chodzi z wielką chęcią - ciekawe jak długo:-D
kpi23 - zazdroszczę spadku wagi:-)ja póki co wazenie odkładam na "potem":-)
Magda M - super że macie juz z głowy wodniaczka - nasz:-)zmniejsza sie ale poki co jeszcze jest - za dwa mce mam kontrolną wizytę u chirurga
emalia82 - kciuki zacisnięta - powodzenia na USG

co do nk - zaraz wpisze swój nick:-)

zazdroszcze mamą których dzieciaczki tak ładnie noce przesypiają - kiedy ja się doczekam. Oskar budzi sie co 3 godz - tyle dobrego że szybko sie najada i usypia.
No to uciekam. Z grubsza poodpisywałam - ale chyba jakieś nudy bo młody w między czasie w pozycji półleżacej usnął mi na kolanach:-)

Porawa wracać do królestwa zwanego kuchnią:-)i oby tak do niedzieli.
Musze przymierzyć dzisiaj garniturek małemu - bo obawiam się że może być za mały...

My też mieliśmy isc do chirurga ale nie zdążyliśmy bo sie wchłonął,

Dziewczynki HELP! Kupiłam łóżeczko turystyczne LULU2 Quatro i za Chiny ludowe nie mogę go rozłożyć. Robię wszystko tak jak w instrukcji i nie chcą mi się te boki zablokować... grrr!!! Jestem niecierpliwa i nie chcę mi się czekać na męża! Czy któraś z Was może ma łóżeczko turystyczne i mogła by mi pomóc?

Na basen to chyba do REDECO REDECO KIDS tam nam polecali znajomi, chyba że masz jakieś informacje o Aquaparku to chętnie poczytam bo nam bliżej do Aqua. :)

jeszcze w ogóle się nie orientowałam, jak coś ciekawego znajdę to na pewno dam znać:tak:

ja dzis weszłam na wage i ważę 4 kg mniej niż przed ciążą:) dobry początek dnia!
też chciałam nad morze ale ja musze sama gotowac (dieta eliminacyjna) a w górach mamy domek z kuchenką...

gratuluje wagi:tak: macie własny domek w górach?

Zapomniałam się pochwalić że wodniaczek u Kacperka się ładnie wchłonął :-)

super wieści:rofl2::rofl2::-D:-D:-);-)

Mnie czeka USG serduszka, muszę skontrolowac to zwapnienie co miał.

na pewno z serduszkiem będzie ok:-D, mój login z bb łatwo skojarzyć z nk:-D

Byłam dzisiaj z nim u lekarz bo ma ten katar od 2 tyg i leki nie pomagają, disiaj dostałam kolejne, jak one nie pomogą to dostanę skierowanie do laryngologa.

oby obyło się bez wizyty u laryngologa:tak:

No i ze szczepienia nici...mały troszeczkę kaszle i mamy się zgłosić za tydzień

może to i lepiej jak będzie zdrowy to i szczepionkę lepiej zniesie

Dziewczyny co ile wasze maluszki jedza w dzień?

u mnie jest 6-7 karmień na dobę, zazwyczaj po 130 ml, czasami dochodzi do 160 ml, w ciągu doby je ponad 800 ml

reklama
Dziewczynki HELP! Kupiłam łóżeczko turystyczne LULU2 Quatro i za Chiny ludowe nie mogę go rozłożyć. Robię wszystko tak jak w instrukcji i nie chcą mi się te boki zablokować... grrr!!! Jestem niecierpliwa i nie chcę mi się czekać na męża! Czy któraś z Was może ma łóżeczko turystyczne i mogła by mi pomóc?

kasiek ja miałam to samo, spociłam sie przy rozkładaniu ze szok
już zadzwoniłam do męża z płaczem ze jakieś g**** mi przysłali i do kolesia od którego kupiłam że nie radze sobie z rozłożeniem, a on mi powiedział ze daj pół godziny i ogarnę hehhe i ogarnełam
zrob tak: nie naciskaj nic, jak masz złożone to powolutku rozkładaj i od rzu zeby były wyprostowane wsztkie boki i jak rozłożysz to wszystko sie ładnie zablokuje tylko nic nie naciskaj
powodzenia

Do góry