reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Ja tylko na chwilę bo muszę jeszcze dzisiaj napisać 2 pisemka które pewnie mi zajmą dłuższą chwilę ale dla relaksu podczytałam was pobieżnie - jutro będę nadrabiać :)

hefi - fajnie masz, z ta teściową, że możecie coś razem z mężem załatwić u nas to niemożliwe bo we Wrocku nie mamy nikogo, ale w sumie po dłuższym przemyśleniu nie chciałabym, żeby teściowa tu mieszkała:no:

Jak będziesz potrzebowała coś ważnego załatwić bez małej to proponuję pomoc w opiece :) Mąż teraz do końca miesiąca ma wolne więc damy radę :) szczególnie że Twoja na butli też w razie co, a Julka będzie miała okazję zobaczyć się ze swoja rówieśnicą :D [wogóle to może zrobiłybyśmy jakiś zapoznawczy spacerek.

kajdusia świetne zdjęcia z basenu :) My też myślimy żeby z małą chodzić niebawem.

oki uciekam :) spokojnej nocki.

reklama
AniaCh83 aniu ślicznie mały przybiera na wadze :) fajnie że wróciłaś :) hihi

Magda M do poradni rehabilitacyjnej wybierasz sie ze wzgledu na to że maleństwo zaciskało łapki? sorki jeśli już pisałaś dlaczego a ja nie doczytałam :)
mój Natan już drugi dzień z rzędu ma taki sen, wczoraj zasnąl mi o 12 w między czasie przebudził się na jedzonko i spał dalej do 15, dzisiaj podobnie :)

Kasiulka_1980 Wszystkiego NAJ dla Twojego Słoneczka!!

ewus2090 dobrze że masz dzisiaj takie podejście do ojca Twoich dzieci, życzę Ci byś Ty i chłopcy znaleźli szczęście u boku innego, dojrzałego faceta :)

athena83 szybko zaczynasz małemu podawać słoiczki, no ale przy karmieniu butelką jest inaczej niż piersią. Ja karmię piersią i jak ostatnio byłam z Natankiem u szczepienia to pediatra powiedziała że mogę już mu podawać słoiczki po 3 m-cu, ale jak dla mnie to za wcześnie i zacznę wprowadzać coś nowego po 4 m-cu

kpi23 Natan ma teraz ciemne szare (takie nawet grafitowe) a miał granatowe

kajdusia jaka śliczna gwiazda i to spojrzenie - urocze :)

Gosia*** nie dziwi mnie brak czasu u Ciebie, remont, dziecko w szkole no i maleństwo. Ja narzekam na brak czasu przy jednym dziecku i zupełnym spokoju w domku. Powodzonka z remontem no i powodzenia dla córci w szkole :)

gosiagro potwierdzam jakie to szczęście gdy dziecko zasmieje się w głos, mój mały raz się zaśmiał tak przez sen, a wczoraj zaśmiał się do mnie jak go rozbawiałam :)
a Majusia jak ładnie już chwyta :) bravo!!

Lena pięknie wyglądałaś, śliczny bukiecik :) jeszcze raz dużo szczęścia!!

Przyłączam się do zapytania Leny gdzie z maleństwem nad morze. Mąż będzie miał we wrześniu tydzień wolnego i planujemy odwiedzić Bałtyk. Przeraża mnie jedynie długa podróż, mam ok 400km
A mały dzis zaliczył dwa spacerki (wczoraj nawet 3), dopołudnia był ze mną a popołudniu mąż go zabrał na spacerek a ja miałam w domu troszkę odpocząć, no ale ja nie usiedze na tyłku i wtym czasie okna pomyłam :) hehe już mnie tak drażniły że musiałam się za nie zabrać.

Natuś śpi od 19.30 i wiecie co, On już ma taki nawyk bo najpóźniej zasypia mi o 20. Jak się zbliża 19 to już marudzi na kąpanie, potem karmienie i kima :)

Dobranoc mamuśki ")

Ostatnia edycja:
ja mam komode z przewijakiem i wszytko pod ręką przy przewijaniu :)
na łóżku pękają mi plecy, mam nadzieję że długo będę przewijać na przewijaku:)
kajdusia zazdroszczę basenu, świetna zabawa była widzę, mój mąż od dawna chce iść na basen ale ja mam obawy, boję sie że maja się czymś zarazi, paranoję jakąś mam :( no i moja nie trzyma tak pięknie głowy więc musze jeszcze poczekać

dziękuję za odpowiedzi w sprawie przewijaka, zastanawiam się jak długo można używać.

Dziewczyny których maleństwa same zasypiają w łóżcezkach, jak nauczyłyście swoje dziecko samodzielnego zasypiania????? Mój bez smoczka cyckowego w nocy nie zaśnie a w dzień tylko bujany w wózku, jak tylko przestanę bujać to za kilka chwil się wybudza, coś chyba xle zrobiłam

Gosiagro Majka pięknie chwyta zabawkę, gratuluję nowej umiejętności. Mój Łukaszek też już chwyta i odrazu próbuje do buzi pakować zabawki, niestety jeszcze nie doczekałam chwili głośnego śmiechu, czekam z niecierpliwością:))

lena trochę kiepską godzinę z tym pytaniem wybrałaś, jutro rano popytaj, napewno Ci dziewczyny odpiszą:))))

ja zjadłam mnóstwo krówek teraz pić mi się strasznie chce

Ostatnia edycja:
dla wszytskich 3 mies dzieciaczkow uscicki

Ita piekna sesja !!

Kpi Erciowi z grafitowych robiaz sie brazowe, Olaf mial bardzo dlugo taki wsiekly blekit ze az razilo a teraz ma zielone

Lena pieknie wygadalas

Kajdusia piekne oczka Malgosi

Gosia a niedawno Cie wolalam :)) super ze wszytsko ok

Eagle dzis kupowalam syrop dla siebie , babka powiedziala ze ja napewno nioe zaraze ale kto inny tak, sugerowala wyrzucenie meza w razie czego.... :))

Anecznik Eryk podwoil wage poltora miesiaca temu, w piatek sie szczepimy to sie dowiem ile ma teraz

Zyrafka ja uzywam przewijaka zreszta uzywalam jeszcze jak Olaf mial rok szczegolnie po kapaniu mialam go jak polozyc i dokonczyc wszytsko dawal sie uziemic :))

Kajdusia super zdjecia widac ze mala sobie radzi . Zdjecie z kaczuszka piekne

ja właściwie nie pamietam jak nauczyłam Filipa samego zasypiać, chyba od początku nie było z tym problemu- po kapieli cycus i odkładanie do łóżeczka, najpierw trwało trochę zanim zasnął, ale odkąd dałam smoka to jest łatwiej
wiekszy problem miałam ze spaniem w dzień, bo ja miałąm wbite w głowę, że ma spać zaraz po jedzeniu i go zmuszałam, dopóki T.Hogg nie przeczytałam i teraz po karmieniu jest zabawa, jak widzę, że zaczyna ziewać odnoszę do łóżeczka, daje smoka i przytulankę i w 5 min zasypia
staram się wszystko robić w tej samej kolejności, i zauważyłam, że po zmianie pampera Filip juz szuka cyca, bo zazwyczaj po tym jest karmienie, no chyba, że kupa w międzyczasie wyjdzie:p to wtedy zmiana harmonogramu
jesli chodzi o plan dnia, to ostatnio nam się czas karmienia skraca, teraz to juz nawet w 6 min się najada mój Filuś, a wydłuża się czas czuwania, zabawy, średnio 1,5 godz potrafi lezec i się bawić na podłodze

w wózku prawie zawsze śpi, na spacer staram się wychodzić zaraz po karmieniu

reklama
Kajdusia maleńka ma śliczne oczy
Gosia*** ja też Cię pamiętam, odzywaj się jak najczęściej
Gosiagro Maja ma super czuprynkę, ja też czekam na głośny śmiech mojej Igulinki
Zyrafka ja mam przewijak w pokoiku Igi, a łóżeczko w sypialni, korzystam z przewijaka tylko po kąpieli, a tak to przewijam na łóżku naszym. A co do usypiana to ja moją przyzwyczaiłam z dnia na dzień. Wcześniej usypianie zajmowało mi nawet 2 godziny, a teraz jak ją wykąpię, to jest pora na karmienie, muzyka która gra cały dzień jest wyłączona, świeci się tylko mała lampka. I jak zje to czasem tylko coś pogada do mnie, ale przeważnie już wie że jest pora na spanie, dostaje smoka, buzi i do łóżeczka. Nie zasypia odrazu, czasem smok wypadnie i zawoła mnie, to pogłaskam po główce, ululam:tak:
Emalia ja miałam acidolac i podawałam raz z herbatką, raz z moim mlekiem

Do góry