reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
No i ten slinotok, normalnie latam ze scierka, wszystko mokre, orientujecie sie ile trwa takie wyzynanie zebow? Widze ze sie meczy, kupilam jej gryzaka Nuby, troche go pomemla ale najlepsze sa mamy palce, zaciska na nich jak maly buldozek:-D
ktoś mi powiedział, że to może ze dwa miesiące trwać, zanim wyjdzie ząbek, u mnie Fifi jak buldog obśliniony, pięść w buzi i najchętniej trze o górne dziąsło, obojętnie czy mamy palec, czy slinak, czy gryzak czy własna pięść, co się natrafi do buzi wędruje, najbardziej pod wieczór, tak jakby wieczorem bardziej dokuczało

my jutro mamy ważenie u pediatry, oby się znów nie dowaliła do nas kobita... po szczepieniu za 2 tyg mam zamiar zmienić przychodnię, bo troszkę nam się różnią poglądy na karmienie :happy2:

wczorajsze panny młode proszę o fotoreportaż :-)

Na-tuska witamy

Eagle trzymak kciuki za pazdziernikowe badanie ale mysle ze bedzie dobrze

Kip cale szczescie ze obylo sie tylko na stersie

Agi buziaki dla Poli, trzymam kciuki

Mimi moj maz mial farmakologie co potrzebujesz to poszkam w jego notatkach

Hefi w Tarnowskich Gorach tez byl taki przypadek przecieli policzek lekarka miala promile a wzywali ja do porodu z domu, zreszta ja slyszalam ze rozcina sie tylko skore a reszta dla bezpieczenstwa jest rozrywana palcami, ale widze ze stosuje sie tez inne mniej bezpieczne metody. Buzaiki dla Julci

Katarzynajanicka my naszym chrzesnicom kupowalismy rowery

Karo wszytskiego najlepszego z okazji rocznicy, udanego swietowania

Kreatorka a mozesz mi powiedzec jak wrzucic na czerwcowki fotki bo jakos mi nie idzie , a to ta stronka RYMOWANKI ZABAWIANKI - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety

Lena widze ze bez dojazdow sie nie obylo, ale zarlok z niej niezly, udalo mi sie zaglosowac wczesniej nie moglam :)) chyba dalas lepszy link

U nas po chrzcinach , wszystko sie udalo, Ercio nie spal jak wchodzilismy do kosciola ale szybko zasnal obudzil sie dopiero nad chrzcielnica i od tej pory juz nie potrafli zasnac ale tez jakos strasznie sie nie darl troche pokwekal. Za to w domu chyba mu sie nie spodobal ten tlum, a pozatym wkoncu byl niewyspany. Wszyscy chceieli go nosic ale to tylko pogorszylo sprawe, udalo mi sie go polozyc ok 20 zasnal sam w sypialni a obok darly sie dzieci jak on to zrobil to sama nie wiem bo ja napewno nie dalabym rady w takim halasie. Spal do 3 :)) tyle ze mama polozylo sie sporo po polnocy :( potem pobudka o 6 i przed 9. Mnie niesety wychodza spacerki w klapkach w ostatnie zimne dni, albo rozbieranie sie jak sie spoce pchajac wozek, katar mam taki ze zatoki nawalaj gardlo boli i w nocy cos mnie kosci lamaly wiec maz wzial chlopakow a ja spalam dalej Ercio wrocil po 10 dostal cyca i spal do 13 !!chyba mu sie lepiej spi bez diabelka :)) a po poludniu poszli sami na spacer ja znow spalam troche mi lepiej , zrobilam sobie inhlacje oby tylko chlopakow nie zarazic

Ostatnia edycja:
Witam

Witaj Poznanianko :-)

Z jakiej dzielnicy jesteś?

mieszkam na ratajach w okolicy jeziora maltanskiego, ale rownie czesto bywam na wildzie (działaka i rodzice:-)) a Ty Kasiulka z jakiej części jesteś?

młode mężatki wszystkiego naj...

przerazona jestem ta opowieścią o porodzie i uszkodzeniu maluszka :szok:

cięzko jest ogarnąc ta ilośc stron jakie są produkowane ale będę się bardzo starać :-D

miłego wieczoru

Milka zdrówka życzę! I może herbatka z cytrynką albo miodem pomoże.

na-tuska ja jak usłyszałam to uwierzyć nie mogłam :/ Pewnie niedługo nie będzie śladu ale mimo wszystko normalnie szok.
Dobrze że my już po porodach :)

PIERWSZA :-)
Ja już wstałamwyspana a moje dziecko nadal smacznie sobie chrapie....Zuch dziewczynka!!!! Wczoraj padła po kąpieli bez jedzenia i bałam się wiec że wstanie ok.12 1 w nocy ale nie ona tradycyjnie ...Wstała 3.40 i też tylko dlatego że jak raz jęknęła to odrazu ja wyciągnęłam z wozka...Z reguły przed obudzeniem malutka kręcisię z poł godziny....Także ja dziś wyspana....
Niestety za oknem deszcz....Okropna pogoda...a my dziś mamy tego ortopedę i strasznie się boje...ale mam nadzieję że będzie wszzytsko dobrze.....Ale jakby co prosimy z Polcią o trzymane kciukasow
Tyle piszecie o rączkach wkładanych przez Wasze maluchy do buzi....Moja tę już od kilku dnia pcha je niesamowicie....Jejku jaka zabawan była na początku jak się skupiała żeby trafić do buzi a teraz 2 sekunki i łapka juz w ustkach....
na-tuska - Witaj, chyba przegapiłam wczoraj Twojego posta...Czy ja sie doczekam kiedyś kogoś z mojego miasta?????:-D:-D:-D
Też chcę na jakieś spotkanko z BB ciociami....a najbliżej mam do Wawy ale to prawie 2 godz. autkiem nestety....
Miłego dnia....
A mała wciąż chrapie....:-D:-D:-D To chyba przez ten deszcz za oknem

Druga !!
Lena, Perfecta spóźnione ale szczere życzenia
W tej uroczystej chwili,
gdy słowo "tak" oznacza
zwycięstwo miłości,
przyjmijcie życzenia szczere:
szczęścia, zdrowia, radości.
Niech uśmiech waszych dzieci
pochodnią wesela świeci.
Dobroć, mądrość
niech czynem kieruje,
a harmonii współżycia
nigdy nie brakuje.

Kurcze a u nas kolejny dzień z katarem, a jutro ma być szczepienie ,
Agi trzymam kciuki :-)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja się tak sobie chyba wyspałam. Ogólnie ostatnio dziwnie się czuje i chyba pora się wybrać do lekarza. :/ Mam dziwne zawroty głowy i zazwyczaj temp. 36.2 (dawno nie miałam 36.6) Zaczęłam brać witaminy i jeść większe ilości owoców ale średnio pomaga.

Czekamy na ślubne foty :)

Do góry