reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dzień dobry,
noc minęła super, mam nadzieje, że dzień tez taki będzie:tak:. Wczoraj mąż odebrał ta książeczkę co polecała Kasia, kupiłam na allegro używaną, ale jak nowa:tak::-D a ze jeszcze osoba z Wrocka to odbiór osobisty, więc dałam taniej:-D, ciekawe jak się Mai spodoba:-)

nadika - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu!
agast - ja na razie tylko osłonkę i kocyk daję

wszystkim dzieciom idącym dziś do szkoły powodzenia:-D:-D, mamusie trochę odetchną:-D

reklama
Witam
dzisiaj pogoda ponura ,ale dobrze ze chociaż nie pada, bynajmniej na razie
My już odprowadziliśmy Szymonka do przedszkola,teraz Kacperek w bujaczku boksuje pieska :-)
Kurcze coś mi Kacperek od paru dni nie chce poobiedzie spac, jak sie obudzi o 16 tak potem już nie zaśnie i tak marudzi do kąpieli, nie wiem dlaczego.
Agi super ze płytki rosną :-)
Paula u mnie Kacperek śpi w pajacyku i pod kocykiem. Ja też biorę Azalie i to już drugie opakowanie i puki co mam spokój z okresem,oby tak dalej :-)
Agast ja w wózku mam tylko kocyk i osłonkę,
Gosiu daj znać jak Majeczka zareagowała na bajeczke

Magda ja tez zauwazylam takie marudzenie ,i wogole juz nie spi tak jak wczesniej, po 16stej trudno go uspac , cały czas chce gadac i sie smieje no i marudzi .

Ten typ tak ma chyba :-)

Witam
Kurcze jak zwykle szósta ! Oj ósma :p
Dawno mnie nie było pewnie nie zdaże nadrobić Was.
Agi - Super że płytki wzrosły i trzymam kciukasy by już ta tendencja została!
Sory że nie bywam zbyt często ale duzo roboty i przygotowań Na szczęście migrenisko poszło juz sobie więc jestem pełna sił.
Zimmmmno jak cholera aż strach pomyśleć że w sobotę może tak być
My juz garniak dla Jasia kupilismy Pan Młody full komplet , a Panna Młoda niekompletna:p Bolerko odbieram dopiero w czwartek i za chiny nie wiem co na łeb włożyć. W welonie wyglądam jak dolores z serialu wenezuelskiego i waham się nad tiara a kwiatem z boku...
Buty na parapecie od wczoraj sobie stoją by szczęście weszło i deszcz nie padał. Bylismy u księdza i powiedział nam "co łaska" i się zastanawiamy ile to jest ta co łaska:)
My na spacerek wczoraj wyszliśmy w ciepłym kombinezonie i kocyk plus osłonka. a śpimy w pajacyku i na to zakładam Jasiowi śpiworek taki na ramiączka

A to garniaczek Jaśka , jeszcze nie doszedł , mam nadzieje że dotrze na czas
http://allegro.pl/garniturek-do-chrztu-r-68-szary-i1207603453.html

Ostatnia edycja:
ja też się witam
pogody paskudnej ciąg dalszy...zimno i pada bleee
czytałam na raty i wybaczcie że nie poodpisuje wszystkim ale juz nie pamiętam co komu i jak:-(
ja dwa dni spędziłam na zapraszaniu gości i polowaniu na kiecke, masakra w pewnym momencie stwierdziłam ze mniejsze problemy są ze znalezieniem sali w tak krótkim terminie niż z kupnem sukienki, odwiedziłam mnóstwo sklepów i efekt taki że ceny z kosmosu albo wybór nie taki jak trzeba, jak juz coś mi się spodobało to okazywało sie że trzeba by czekać 2-3 miesiące....a tyle to ja nie mam:-(
skończyło się na tym że odwiedziłam kilka krawcowych i wkońcu znalazłam taką która doskonale mnie rozumie i jestem pewna ze stworzy mi taką suknie o jaką mi chodzi, jak ja sie z tego ucieszyłam bo teraz oprócz fotografa to juz tylko drobiazgi zostały do załatwienia

jeśli chodzi o pioseneczki dla dzieci moja córcia bardzo lubiła słuchać Babe Lili np.
YouTube - Bebe Lilly - Ty Jesteś Moim Skarbem

polecam jeszcze stronkę
RYMOWANKI ZABAWIANKI - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
posiłkowałam się tym przy córci bo z czasów jak ja byłam taka malutka to niewiele pamiętam, a tu znalazłam mnóstwo tekstów na zabawianki i kołysanki

przede wszystkim powodzenia dla wszystkich rozpoczynających dziś nowy rok szkolny i przedszkolny :)

No i po wakacjach, Piotrek założył plecaczek i dziarsko pomaszerował do przedszkola. To niby już drugi rok, więc nie nowość dla nas, ale jak widzę tych brzdąców dumnie maszerujących to jakoś strasznie mnie to rozczula :-)

A Małgoś jest bossska, od przeszło tygodnia zaczęła cudnie sypiać w nocy, nawet już nockę przesypuje- dziś spała 21-6 :szok: No uwielbiam ją :-D

koriander- a o ci wiercipietka kochana :-)- też widziałam na nk- jest cudna, idealna mieszanka Ciebie i A :-)
emalia- my podobną ramkę kupowaliśmy przy Piotrusiu jako prezent na dzień babci, pamiątka super!
Anik- ależ bidna Wiktoria musiała się nacierpieć, mnie boli na samą myśl :crazy: Dzielną masz córeczkę
Kreatorka- no to Ci się udało z tymi ciuszkami, jednak warto prowadzić życie towarzyskie :-D
Agi- ciszę się , że płytki tym razem zrobiły miłą niespodziankę :-) oby już przestały fikać ;-)
nadika- najlepszości z okazji Waszej rocznicy!!!
agast22- udanych zakupów! Ja na razie tylko kocyk i osłonka :-D
Paula- Małgoś śpi w bawełnianym pajacu, zmieniłam jej tylko kołderkę na cieplejszą, ale dziś obudziła się ze spoconymi pleckami, więc chyba jednak dostanie z powrotem lekką kołderkę
Ewela- no właśnie, Bartek dziś do szkoły! Koniecznie daj znać jak mu się podobało, a on do przedszkola wcześniej chodził?

A mój mąż i Małgos jeszcze śpią, chyba zabiorę się na obiad :tak:

Miłego dnia wszystkim

reklama
Perfecta- przez ten pobyt nad morzem przegapiłam fakt, ze Ty też ślubujesz :zawstydzona/y:Pewnie masz teraz full przygotowań...Oby pogoda dopisała... Garniturek dla Jasia śliczny
!
eagle- to na kiedy macie termin?

Jesli chodzi o piosenki dla dzieci to polecam kołysanki - utulanki Umer i Turnaua! Są genialne, piękne aranżacje i cudne głosy wykonawców- uwielbiam je!!! A poza tym na bieżąco- BabyRadio.pl Pierwsze Radio Dzieci - Strona główna - dla maluchów i dla nas co by się już edukować w muzycznej literaturze dziecięcej... :-D

Do góry