reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

hej mamcie!
ja noc średnią miałam...od 22 do 3.30 Mila spała ładniutko, za to jak wstała na jedzonko i później był ryk okropny...nie mogłam jej uspokoić, kopała nóżkami, płakała...oj...bolał ją chyba brzuszek...podałam jej plantex i po jakiejś 1,5 h usnęła, pospała do 8. Ale i tak jestem niewyspana...
co do ubiorów..moja śpi w pajacyku najczęściej przykryta kocykiem. Sama nie wiem czy to wystarcza ale mała ma ciepły karczek.
perfecta- ja się przychylam do kwiatów we włosach...storczyk pięknie wygląda
u nas pogoda do d........jak nie przestanie padać to nie wyjdę znów z małą... a muszę na pocztę....ach...
i wogóle to chyba będę chora...katar mam i chrypkę...makabra

reklama
Kajdusia piękny!!!!!!!!!
Dziękuję dziewczyny za pomoc, chyba się zdecyduję na kwiat choć nie wiem jak z fryzurą bo mam "klasycznego boba" Dzisiaj o 18 idę się dofarbowac się i pewnie jakieś sugestia będzie miała. Co do bukietu to jednak nic nie zmieniam, zostaje ten

Zobacz załącznik 280053

U Was też tak pada??? U nas od wczoraj :(

perfecta bukiet śliczny

mojego Natanka do spania ubieram w pajacyk bawełniany i ostatnio wyciagnęłam kołdrę i dzisiaj spał pod kołdrą ale chyba było mu nie wygodnie i wrócę do kocyka. Karczek też ma ciepły ale rączki ma zimne i już sama nie wiem czy takie przykrycie wystarczy.

Malutki teraz śpi pewnie zaraz się obudzi na jedzonka i na 13 zmykamy do ortopedy na USG bioderek.

gosiagro, kajdusia, eagle - dzięki za życzonka :)
ciekawe czy mąż pamięta :)

u mnie przed chwilą za oknem była ściana wody, dawno takiej ulewy nie widziałam, a teraz z kolei słońce już wychodzi i się zapowiada cały dzień taki pomieszany, aż strach na dwór wyjść

ale mam power dziś: poprasowałam Fifiego ciuchy, ciasto się piecze i nawet gary już pomyte :D (Zebra- bo na oleju a nie na margarynie- czyli dieta bezmleczna)

a flip od kilku dni zasypia przytulony do czegoś: pieluchy lub przytulanki- jak się wierci w dzień i nie może zasnąć, wstarczy pielucha do prawego polika i zasypia w sekundę, a jak mocno tą pieluchę trzyma :) jak ja byłam mała to podobno wszędzie z kocykiem łaziłam i zasypiałam tylko z nim a jak kocyk szedł do prania to tragedia była :p kiedyś jak rodzice gdzies ze mną jechali to mokry koc zabrali, bo się bali że nie usnę bez niego, a do domu daleko :p widać synek do mamusi podobne upodobani ma :p

Nadika- najlepsze życzenia rocznicowe i męża o rocznicy pamiętającego :)

Ostatnia edycja:
Witam
Kurcze jak zwykle szósta ! Oj ósma :p
Dawno mnie nie było pewnie nie zdaże nadrobić Was.
Agi - Super że płytki wzrosły i trzymam kciukasy by już ta tendencja została!
Sory że nie bywam zbyt często ale duzo roboty i przygotowań Na szczęście migrenisko poszło juz sobie więc jestem pełna sił.
Zimmmmno jak cholera aż strach pomyśleć że w sobotę może tak być
My juz garniak dla Jasia kupilismy Pan Młody full komplet , a Panna Młoda niekompletna:p Bolerko odbieram dopiero w czwartek i za chiny nie wiem co na łeb włożyć. W welonie wyglądam jak dolores z serialu wenezuelskiego i waham się nad tiara a kwiatem z boku...
Buty na parapecie od wczoraj sobie stoją by szczęście weszło i deszcz nie padał. Bylismy u księdza i powiedział nam "co łaska" i się zastanawiamy ile to jest ta co łaska:)
My na spacerek wczoraj wyszliśmy w ciepłym kombinezonie i kocyk plus osłonka. a śpimy w pajacyku i na to zakładam Jasiowi śpiworek taki na ramiączka

A to garniaczek Jaśka , jeszcze nie doszedł , mam nadzieje że dotrze na czas
GARNITUREK do chrztu r. 68 SZARY (1207603453) - Aukcje internetowe Allegro

Perfecta ja ostatnio buszowałam w necie i znalazłam panne młoda w takim czymś na głowie
Zobacz załącznik 280087
Zobacz załącznik 280088

Ostatnia edycja:
moja śpi w bodach i pajacu. od wczoraj pod kołderką.karczek ma cieplutki a rączki wiecznie zimne więc mama zakłada w domciu skarpetki(nie drapki spadają) :)

dzisiaj strasznie wieje. ubranka czekają na prasowanie a tyłek na krześle i ani myśli wstać :)

reklama
Witajcie kochane, my zaraz uciekamy bo zaswiecilo slonce!! takiej okazji nie mozna przepuscic :-D:-D

Malutki teraz śpi pewnie zaraz się obudzi na jedzonka i na 13 zmykamy do ortopedy na USG bioderek.
powodzenia na wizycie, i wszystkeigo najlepszego z okazji rocznicy !!!:-)

kasiajanicka nie sugeruj sie wypowiedziami z internetu, lepiej poszukaj drugiej opinii u innego ortopedy, mysle ze bedzie dobrze IIa to dobry wynik!

Zobacz załącznik 280053

U Was też tak pada??? U nas od wczoraj :(
perfecta sliczny bukiet, a we wlosy moze rzeczywiscie kwiat, mi sie bardzo podoba, a je szcze bardziej kapelusz ale to juz zalezy od sukni..:tak:

skończyło się na tym że odwiedziłam kilka krawcowych i wkońcu znalazłam taką która doskonale mnie rozumie i jestem pewna ze stworzy mi taką suknie o jaką mi chodzi, jak ja sie z tego ucieszyłam bo teraz oprócz fotografa to juz tylko drobiazgi zostały do załatwienia

jeśli chodzi o pioseneczki dla dzieci moja córcia bardzo lubiła słuchać Babe Lili np.
YouTube - Bebe Lilly - Ty Jesteś Moim Skarbem

polecam jeszcze stronkę
RYMOWANKI ZABAWIANKI - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
posiłkowałam się tym przy córci bo z czasów jak ja byłam taka malutka to niewiele pamiętam, a tu znalazłam mnóstwo tekstów na zabawianki i kołysanki

przede wszystkim powodzenia dla wszystkich rozpoczynających dziś nowy rok szkolny i przedszkolny :)
fajne linki dzieki!! juz zapomnialam wiekszosc z tych rymowanek, a pamietam ze je uwielbialam jako dziecko :tak: a pomysl z krawcowa mysle ze najlepszy :tak:

No i po wakacjach, Piotrek założył plecaczek i dziarsko pomaszerował do przedszkola. To niby już drugi rok, więc nie nowość dla nas, ale jak widzę tych brzdąców dumnie maszerujących to jakoś strasznie mnie to rozczula :-)

A Małgoś jest bossska, od przeszło tygodnia zaczęła cudnie sypiać w nocy, nawet już nockę przesypuje- dziś spała 21-6 :szok: No uwielbiam ją :-D
oj niedlugo i Malgosia bedzie tak wedrowac z plecaczkiem.. :-) slicznie wam przesypia nocki, slodziak jeden :-D Sliczna ta fotka z waszego wesela, pieknie wygladaliscie :))
Mój mąż od wczoraj lata po lekarzach, dzisiaj rtg karku jutro neurolog :/ prawie nie ma go w domu.
to w zwiazku z wypadkiem? powodzenia, oby wszystko bylo ok!!

W nocy Lila spi w spioszku z dlugim rekawem i stopkami przykryta kolderka, ze spiworka zaczela mi sie "wyczolgiwac". A rece ma jak kostki lodu jak ja w nicy biore na karmienie, za to reszta cieplutka :laugh2:
A u nas ulewany dzien, mala chlusta na prawo i lewo, nie wiem od czego to zalezy, co jakis czas tak ma, wczoraj pare kropelek po odbiciu, dzis wodospady :baffled::baffled:

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry