reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witam Kochane
Przepraszam że nie odpisuję ale pisałam i szlak trafił wszystko bo wcisnełam coś:(
Szkoda że mnie wczoraj nie było z Wami Dziewczyny:) ale mam nadzieję być następnym razem.
Ja generalnie padam na pyszczek , samopoczucie straszne Do lekarza dopiero w następnym tygodniu.
Dzisiaj byłam na przymiarce sukni i dalej podtrzymuję że wyglądam super jak na 50 rozmiar no i moje rude włosy świetnie do niej pasuja:)
Poniewaz mieszkam w Józefowie a krawcowa w falenicy poszlam sobie na spacerek:) Wszystko było w poządku w tamta stronę słoneczko świeciło itp. Spowrotem całą drogę lało:) Dobrze że koło krawcowej jest hurtownia dziecięca to kupiłam folię:p
Ale mamusia zmokła jak kura:p Płynęłam Najgorsze to to że miałam cienką bawełnianą tuniczkę i jak się zmoczyła to stanik z bimbałami mi było widać:) Dziwne uczyucie . Zarzuciłam sobie pieluszkę na plery i dekolt i pocinałam w smugach deszczu:) I tak stworzyłam nową modę pieluchową bo większość ludzi na ulicach Józefowa się patrzyła jak na wariata:p

reklama
jak mowilam tak zrobilam ,nie bolalo w ogole.. 8d9e0e38a8.jpg

Ja już po wizycie u neurologa, Maja ma lekką asymetrię i dość słabe mięśnie brzucha, ale obędzie się bez rehabilitacji, po prostu muszę ją jak najczęściej nosić w pionie tak żeby plecki miała oparte o mój brzuch i tak świat oglądała, druga pozycja - na mojej ręce żeby na brzuszku leżała, chyba to się samolocik nazywa, na brzuszku też jak najwięcej, żeby leżała. Ale ja już sama widzę, że jest lepiej no ale skierowanie było sprzed miesiąca, wiec dużo się przez miesiąc samo poprawiło, pomogło moje układanie ręcznika. Uff, ale się ciesze:-D:-D:-D, bałam się, że jakies rehabilitacje będą potrzebne. Jedyne co to lekarka stwierdziła ze jak to określiła Maja okresowo wysuwa język, to może być nic takiego, ale lepiej sprawdzić poziom hormonów tarczycy.

Ale wiecie co ta moja Majusia to jest niezła:-D:-D. Lekarka z nią cuda wyprawiła, ja jak to zobaczyłam to myślałam, ze zemdleje:szok::szok: wzięła ja za rękę jedna i poniosła do góry, tak że zwisała, potem tak samo za rękę i za nogę, następnie za obie ręce chwyciła i pociągnęła do góry ze usiadła, a na końcu za dwie nogi i wisiala do góry nogami:szok::szok::szok: maskara, a moja córeczka co?? nic nawet nie zakwiliła i nawet się śmiała:-D:-D a zaczęła płakać dopiero jak ją zaczęłam ubierać, pewnie dlatego, że mamusia przerwała jej fajną zabawę:rofl2::rofl2::-D:-D

zyraffka, eagle, avena, koriander, ewelinka 307 - dzięki za trzymanie kciuków Kochane, pomogło:tak::tak::-D

hefi - ja podaje Bebilon 1 od początku, u nas się sprawdził:tak:, mała nie miała kolek, kupki też robi ładnie; na co idziecie do kina?
eagle - gratulacje dla brata
avena - fajnie, że udało się w końcu mała zaszczepić:tak:, a z tym podawaniem jedzonka tak małego dziecku to ja bym się nie zdecydowała:no::no:
koriander- ja w sumie jeszcze wszystko prasuje po każdym praniu, taka nadgorliwa jestem:szok::szok::-D:-D
Wszystkie warszawianki super laski:tak::tak::-D:-D

Ostatnia edycja:
cobra ty wariatko jedna :-D ,a gdzie ten tatuaz zrobilas???

a ja po spotkaniu z kasjdusia i paula ,fotoska sobie zrobilysmy w trojkę,ale dziewczyny maja w swoich aparatach :-)

po prostu muszę ją jak najczęściej nosić w pionie tak żeby plecki miała oparte o mój brzuch i tak świat oglądała, druga pozycja - na mojej ręce żeby na brzuszku leżała, chyba to się samolocik nazywa, na brzuszku też jak najwięcej, żeby leżała.

hefi - ja podaje Bebilon 1 od początku, u nas się sprawdził:tak:, mała nie miała kolek, kupki też robi ładnie; na co idziecie do kina?

My Julke tak nosimy już od jakiegoś czasu tzn plecami do siebie bo ona inaczej nie lubi tzn noszenie na leżąco to tylko przy usypianiu ewentualnie... A "samolocik" to uwielbia :) czasami ludzie się dziwnie na nas patrzą jak mój mąż po markecie z małą tak chodzi a ona się tylko rozgląda :)

Do kina idziemy na Step up 3

cobra :) nieźle. My z mężem chcielismy sobie wytatuować odbitą stópkę lub rączkę ale chyba już nie wyjdzie bo zapomnieliśmy odbić rączkę lub nóżkę w pierwszych dniach po urodzeniu a teraz to już nie taki efekt... chociaż kto wie :) Na razie karmie piersia wiec tatuaze odpadają :)

Dziewczyny chyba mam problem :/ muszę się wybrać do ginekologa :/ Przed wczoraj pozwoliliśmy sobie z mężem na małe co nie co ;) i następnego dnia na majtkach zauważyłam krew tak jakbym miała plamienia :/ dzisiaj znowu, w dodatku boli mnie jajnik (tzn tak mi sie wydaje ze to jajnik). Chyba przy tabletkach nie jest możliwa owulacja?

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiu, ja bym chyba zawału dostała! o co chodzi z tym języczkiem? jak to wygląda?

cobra- szalona jesteś:)

hefi chyba przy tabletkach nie ma owulacji, jak coś Cię niepokoi, tym bardziej jak boli to lepiej sprawdź u lekarza

Do góry