reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczynki ja też uciekam,czas obiad robić.
Coś mnie gardełko zaczyna boleć:-(

Zyraffka dobre:-D:-D:-D

Zajrzę później.

reklama
super zdjęcia
11.gif
fajnie że spotkanie się udało :-)
Karo - ale z Ciebie laseczka,figurki tylko pozazdrościć
42.gif

wiz - dołączam do Ciebie z bolącym gardełkiem, ja się już od wczoraj z gorączką i katarem turlam

gosiu - trzymam kciuki , wszystko będzie
14.gif

Ostatnia edycja:
Świetne fotki :D

Mnie coś też boli gardło :/ chyba w nocy mnie przewiało bo śpie pod oknem.

Paprykę jadłam już kilka razy i małej puki co nic.

Idziemy w czwartek do kina :D w związku z rocznicą ślubu. Mała zostaje u babci :D

Iga wreszcie zaszczepiona - juuupppiiii!!!!Trafiłam na inną lekarkę w przychodni i się udało. I wiecie co uśmiałam się nieźle. Przed nami była dziewczynka urodzona 3/06 mniejsza sporo od Igi, ale wcześniaczek. I zaczęłam rozmawiać z mamą tej dziewczynki o karmieniu i takich tam a ona do mnie wyskakuje że daje już dziecku jabłuszko tarte, banana, kaszkę!!!!!!!:szok::szok::szok::szok::szok: I nawet ostatnio jadła ..... uwaga....zupę pomidorową:-DSzczena mi opadła. Małej nic nie jest, robi kupki, jest zadowolona. Ja byłam w szoku.

Chyba się trochę pośpieszyła zwłaszcza że to jeszcze wcześniak. Dobrze, że organizm dobrze zareagował. Ja wierze, że każda mama wie co dobre dla jej dziecka i na pewno gdyby się działo coś złego to odstawiłaby to jedzenie.

Ja za dwa tygodnie zamierzam podać małemu herbatkę z dzikiej róży i maliny dla dzieci od 4 miesiąca życia, ale i tak wcześniej skonsultuje to z lekarzem. Nie będę mu bowiem podawać herbatki uspokajającej skoro to anioł a nie dziecko :-) a tym bardziej na trawienie skoro i z tym wszystko ok.

Swoją drogą już nie długo się zacznie wprowadzanie nowych pokarmów :-) fajnie :-)

dziewczyny wy tak prasujecie wszystkie ubranka dla maluchow? Ja bym nie wyrobila, mala albo uleje albo zrobi kupe, pranie u nas i suszenie non stop :baffled:

Ja tak ciuchy i pieluchy tetrowe prasowałam tylko przez pierwszy miesiąc :zawstydzona/y: teraz już odpuściłam, najwyżej z grubsza przelecę, za to ustawiam podwójne pukanie.

Gratuluje Warszawianką udanego spotkania, aż szkoda że w Legnicy jest tylko jedna mama :-D :-D

dzięki kobietki za miłe słowa. Co prawda ja jak to prawie każda baba nie jestem z tej figury zadowolona- zawsze uważałam, że jestem tęga;-/

u nas jako tako- mała zrobiła się grzeczniejsza w nocy ( poza drobnymi wpadkami) w dzień bywa różnie, zależy jaki ma humorek.
Ważyłam ją ostatnio i było 5220 (przy wyjściu ze szpitala-2970)
ocho...budzi się i muszę chyba spadać...ot i tyle z pisania;-)

Ja nie prasuje ubranek po każdym praniu, chyba że są tam nowe rzeczy to prasuje już wszystko :) (nowe zawsze piore i prasuje).
Co do podawania dzieciom przed zalecanym terminem produktów innych niż mleko jestem zdecydowaną przeciwniczką bo jelitka jeszcze chyba jeszcze nie są przygotowane na takie pokarmy, nie po to na słoiczkach itp jest napisane od którego miesiąca można podawać.

Karo super wyglądałaś patzrąc na Wasze foty jestem zadowolona ze swojej figury;)Waże już 59 kg a przed ciążą 63;)
Avena podawanie dziecku jedzenia przed terminem nie zalecam...ciekawe co ta babka zrobi jak podrażni żołądek i później mała nawet wrzod może mieć!!!

Witam sie i ja :)
przeczytalam wszystko ale czy spamietalam co komu mialam odpisac to chyba nie;//

zyrafko- warto zadbac o siebie bo mąż moze nie zauwaza ale Ty z cała pewnością sie lepiej poczujesz. A tak po za tym to mi sie wydaje ze faceci nie zauwazają zaniedbanej kobiety dopoki sie jakas bardziej zadbana nie zacznie kolo nich kręcic, niestety..
Co do krzesełka to ja polecam takie FISHER PRICE KRZESELKO NADSTAWKA T3764 s_k (1193380967) - Aukcje internetowe Allegro pod warunkiem oczywiscie ze sie ma stół z krzeslami :)

Karo- mow kochana gdzie Ty taką piekną kiecke kupilas!!?? Chce taką!! A co do spotkania to musimy koniecznie powtorzyc :)

Hefi- ja tez nie prasuje ubranek po kazdym praniu. Ostatnio nawet pieluch tetrowych nie prasuje, tylko wszystko rowno rozwieszam a potem składam, hehe

Kreatorko- dobrze ze juz jestescie w domku, wspolczuje przejsc szpitalnych :(

Agi- przytulam z całych sil i trzymam kciuki za poprawe wynikow..

reklama
Do góry