reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
Spróbuj z samego rana!!!!Moja doi butlę i ja ją karmię nie zaczynaj jej uczyć nie wczesniej niz 2 tyg teraz podawaj jej sporadycznie a na 2 tyg przed opuszczeniem dawaj codziennieHej dziewczyny , długo się nie udzielałam a o nadrabianiu zaległości nie ma mowy więc jak się powtórzę w temacie to z góry przepraszam.
Czy któraś z Was ma podobny do mnie problem odnośnie karmienia butelką i podawaniu smoczka? Moja mała brzydzi się butlą i smokiem a ja za 3 tygodnie muszę iść do pracy może znacie jakieś sposoby aby przekonać małą ????
Próbowałam już chyba wszystkiego ( próby zaczęły się zgodnie z zaleceniem położnej odkąd skończyła miesiąc ) :
1. Stosowałam różne smoczki
2. w butli był mój pokarm lub koperek (rumianek) albo woda
3. uczyłam sama, próbowała też babcia i mąż
4. zarówno jak była przegłodzona , spokojna jak i rozdrażniona
5. o różnych porach
6. w domu jak i na powietrzu
Mała tylko raz jakoś miesiąc temu załapała na 15 minut smoka i wypiła 60 ml pokarmu z butli - korzystać potrafi ale na tym się skończyło. Jak jej przystawiam butlę / smoka po prostu chyba się tego brzydzi pomocy !!!
Kasiula1982
Fanka BB :)
chyba kryzysy laktacyjne dopadają nas co jakiś czas
u mnie też tak było, że mały się przy cycu wściekał, zaczęłam ściągać, zaczęło mu wystarczać, potem za jakiś czas zaczął się wyginać przy cycu jak by go parzył
gdzieś przeczytałam, że to z powodu połkniętego powietrza i odkąd przy wyginaniu go do odbicia biorę i dopiero po tym dalej karmię jest dobrze, a ja znów myślałam, że mam za mało pokarmu
u mnie też tak było, że mały się przy cycu wściekał, zaczęłam ściągać, zaczęło mu wystarczać, potem za jakiś czas zaczął się wyginać przy cycu jak by go parzył
gdzieś przeczytałam, że to z powodu połkniętego powietrza i odkąd przy wyginaniu go do odbicia biorę i dopiero po tym dalej karmię jest dobrze, a ja znów myślałam, że mam za mało pokarmu
kpi23
czemu masz złe doświadczenia, jeśli mogę wiedzieć?
byliśmu w dwóch różnych firmach i niestety - niekompetencja (ja wiedziałam więcej niż Pan) i namawianie na kredyt w banku, gdzie mają większą prowizję ...
nie wspomnę o tym, że tematem przewodnim była lokata! - na co Pan bardzo gorąco nas namawiał ... ehhhhh
najlepiej znaleźć kogoś znajomego, który się zna na rzeczy ...
mam dobry pomysł dla mam, których dzieci nie lubią leżeć na brzuszku, sprawdziłam bo mój Filipuś nie lubił, dopóki nie dostał
Interaktywna KSIĄZECZKA DWUSTRONNA Tiny Love (1170786584) - Aukcje internetowe Allegro
teraz leży na brzuszku nawet w wózku na spacerze i patrzy na obrazki z tej książeczki i wygląda na zachwyconego
akcja zakończona ;( a innej nie znalazłam ...
Czy Wam też zaczęły tak wypadać włosy? Mi zaczęły gdzieś tak od kilku dni - niby jem wszystko, żadnej diety eliminacyjnej nie stosuję a i tak...moje włosy są wszędzie co patrzę na małą to ma gdzieś w paluszkach moje włosy zaplątane
Chyba muszę zacząć łykać jakieś witaminki - pewnie wrócę do Feminatalu, który brałam w ciąży
mnie gina uprzedzała ale mówiła coś o czwartym miesiącu ... to też pewnie zależy od organizmu ... ale ja jeszcze tego nie zauważyłam ...
kpi23 tu masz pełno tych książeczek Książeczki - Aukcje internetowe Allegro
Klementinka
hej
mam wielka prosbe:
czy moglybyscie napisac mi slad tego DICOFLOR?
Jas caly czas sie prezy i kupki zrobic nie moze, do pediatry nie chce isc bo jestem tam co tydzien wiec wezma mnie za wariatke ktora z kazdym pierdkiem do lekarza leci
a ja juz patrzec nie moge jak on sie meczy
zatwardzenie to nie jest bo kupka luzna ale cos mu nie idzie
nic juz nie pomaga, zadne masaze, termometry itd
jeszcze pewnie czopek pomoze ale to juz ostatecznosc
Dziewczyny dieciaczki przesliczne i juz takie duze
jak znajde kabel to wrzuce zdjcecie Jaska jak sie do samolotow smieje
mam wielka prosbe:
czy moglybyscie napisac mi slad tego DICOFLOR?
Jas caly czas sie prezy i kupki zrobic nie moze, do pediatry nie chce isc bo jestem tam co tydzien wiec wezma mnie za wariatke ktora z kazdym pierdkiem do lekarza leci
a ja juz patrzec nie moge jak on sie meczy
zatwardzenie to nie jest bo kupka luzna ale cos mu nie idzie
nic juz nie pomaga, zadne masaze, termometry itd
jeszcze pewnie czopek pomoze ale to juz ostatecznosc
Dziewczyny dieciaczki przesliczne i juz takie duze
jak znajde kabel to wrzuce zdjcecie Jaska jak sie do samolotow smieje
U nas płaczliwego dnia ciąg dalszy:-(
Śliczne dzieciaczki dziewczyny
ja wybrałam takie jakie podali w szpitalu, pediatra powiedziała, że jak nie ma żadnych problemów to zmieniać nie będziemy i tak już zostało
Dziewczyny czy wy same dobierałyście mleko dla dzieic czy lekarz Wam przepisał??
ja wybrałam takie jakie podali w szpitalu, pediatra powiedziała, że jak nie ma żadnych problemów to zmieniać nie będziemy i tak już zostało
reklama
Lenuszka
Mamusia Gajusi
U nas płaczliwego dnia ciąg dalszy:-(
Kurde bo moja się nie najada chyba;(Je już niby nie chce odkładam i płacz;(