reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
MagdaM wielkie dzieki
zaraz ide do apteki po preparat z tymi bakteriami

paula sliczne zdjecia

ja podaje aptamil co jest odpowiednikiem bebilon, tylko tutaj jest mleczko pre, wczesniejsze niz 1

Dzwoniłam do położnej mam zostać na cycu żadnego mleka modyfikowanego mam ściągnąć pierwszy pokarm i wtedy zobaczymy;)

Ktoś mi chyba dziecko podmienił:-( od wczoraj w dzień nie zaśnie bez płaczu i kołysania na rękach:-(, tylko po kąpieli zasnęła sama i cała noc spała, ale teraz już znowu był płacz i bujanie:-(
Dziękuje za wasze odpowiedzi w sprawie kredytu, na pewno musimy się dobrze rozejrzeć, tak tylko musiałam się wczoraj wyżalić, bo byłam pewna że problemów nie będzie, mamy własnościowe mieszkanie, które chcemy zmienić na większe, jest po generalnym remoncie, więc jego wartość też muszą wziąć pod uwagę, pewnie zastawimy je w hipotekę, nic zobaczymy. Cieszę się, że jesteście i jest się komu wyżalić i pytać o rade:tak::tak:

Gosiugro czy zastawicie swoje mieszkanie pod hipotekę , nie ma większego znaczenia , bo niestety ale każdy kredyt hipoteczny jest rozpatrywany pod względem zarobków czyli zdoklności kredytowej właścicieli nieruchomości, także nic Ci to nie da niestety:( W stanach np. jest tak jak kupujesz mieszkanie to do póki nie spłacisz go to mieszkanie jest własnością banku i ty bankowi płacisz czynsz co jest odpowiednikiem naszej raty kredytu. Taki delikwent , który kupił w ten sposób mieszkanie jak np traci pracę lub nie chce już spłacać tego mieszkania -idzie do banku ,oddaje klucze rozwiązuje umowę i już po krzyku.
U nas jest tak że jak kupuje się mieszkanie i zaciąga na nie kredyt hipoteczny to Ty jesteś właścicielem mieszkania a w Księdze Wieczystej w dziale 3i4 jest wierzytelność Banku. I jak Tobie się znudzi mieszkanko lub z jakiś przyczyn nie będzie można spałacac dalej to bank zleca komornikowi zlicytowanie mieszkania - ten sprzedaje je za 1/3 ceny a Ty dalej jestes winna bankowi pieniądze:( Oczywiscie mieszkanie z kredytem można sprzedać bez problemu
Niestety takie jest nasze prawo. Pracuję w branży nieruchomości, mam swoją agencję Jak chcesz mam także posrednika kredytowego , ja się na kredytach nie znam ale moge ją zapytać czy jest jakiś bank któremu nie przeszkadza że Mąż Twój jest na ryczałcie Poza tym wiem że Ania załatwiała umowy przez kuriera w innych miastach wiec jak chcesz podam Ci do niej nr na pw. Może warto?

Dziewczyny po licencjacie w tym roku sklada sie ze bede pisac prace jak to jest z tematami prac? Narzucaja czy jest lista i sie wybiera???

u mnie zarówno i przy licencjacie i przy magistrze samemu wymyślało sie temat pracy i razem z planem pracy przedstawiało się go promotorowi do akceptacji

kurka u mnie cały dzień płaczliwy, wczoraj byla szczepionka na meningokoki i pewnie dlatego taki płaczek z majuni, całe szczęście że nie ma gorączki

ja mam jeszcze super przepis na sałatkę na słodko, nie wiem czy jeszcze potrzebna ale może którejś z was się przyda :)

-10 jajek
- puszka kukurydzy
- słoik selera
- puszka ananasa
- trochę zielonej części pora
- kilka plasterków szynki
- majonez dekoracyjny winiary
a więc zaczynamy najlepiej wieczorem wyjmując na durszlak kukurydzę, selera, ananasa (nie wylewamy zalewy z ananasa będzie potrzebna później) to wszystko nam ladnie przez noc obsycha :)
jajka gotujemy na twardo, kroimy w kostkę
ananasa i selera też kroimy
jest to sałatka warstwowa więc najlepiej prezentuje się w szklanej misce
mieszamy majonez z zalewą z ananasa, do miseczki wkładamy majonez i stopniowo dodajemy zalewę, mieszamy, mieszamy, mieszamy :p
warstwami układmy składniki, z góry zalewamy majonezem i na koniec cienkie wstażki szynki i pora
ważne zeby użyć majonezu winiary, bo z innym niestety tak już nie smakuje
smacznego!

Dziewczyny po licencjacie w tym roku sklada sie ze bede pisac prace jak to jest z tematami prac? Narzucaja czy jest lista i sie wybiera???

Paula Ty chyba tez po pedagogice tak jak ja ja sobie sama wybierałam a jak się chciało to promotor dał swój;)Tylko dał zakres tematów i u mnie była narkomania, alkoholizm, pracoholizm;)

reklama
ale mam nerwa na ta azalię......... leci ze mnie jak z kranu, że tak powiem, od niedzieli i zamiast się zmniejszać to coraz mocniej.... jak mam mieć takie zabezpieczenie, a fin mówi, że tak przez 3 miesiące może być, to ja wolę je odstawić bo co to za zabezpieczenie, które nie jest zamiast czegoś??? poczekam jeszcze parę dni, czy coś się zmieni i chyba je odstawię..............

KPI
tu masz ta książeczkę

http://allegro.pl/item1189114542_interaktywna_ksiazeczka_dwustronna_tiny_love_wys6.html

Ostatnia edycja:
Do góry