reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie , ja mam zelazko Philips Elance i tez mam je juz kilka dobrych lat i jest swietne, bardzo dobrze prasuje.

Kurde siostra postanowila hasło zmienic do dostepu na intern et i tak zalatwila mi kompa,ze wogole sie polaczyc nie moge :/ ,wiec niewiem jak to bedzie teraz.

Gratulacje dla 2 miesieczniaczkow dzisiejszych - duzo zdrowka robaczki :-)

reklama
Witajcie,

Jak te wasze maluchy pięknie rosną;)
Agast śliczne zdjęcie
lena nie wiem czy pytanie aktualne, ale moja je tak 60ml co 3-4h.
Dziewczyny które karmią butelką mam pytanie. Bo byłam dzisiaj na szczepieniu. Moja mała ma skazę białkową, wprowadziłam jej mleko Bebilon Pepti, tak mówiła lekarka u której byliśmy w Obornikach Śląskich i widzę że jest po nim dużo spokojniejsza. A dzisaij byłam na szczepieniu i widziałam jak na mnie lekarka popatrzyła jak powiedziałam że piersią karmię tylko w nocy. Wyglądam już jak cień człowieka, ważę mniej niż przed ciążą, bo jem tylko 2kanapki z szynką na śniadanie, na kolację i na obiad gotoqwany drób. No i jakieś jabłko po drodze i koniec:(:( A i tak małej wyskakują ciągle jakieś krostki i ją bolą, tylko jak je mleko to jest wszystko w porządku. A teraz po szczepieniu czuję się winna że nie daję małej cyca:((((((((

Szczepienie jakoś zniosła, bez płaczu oczywiście się nie obeszło, ale teraz nie da sobie nóżek dotknąć. Na szczęście była zdziwiona leżąc we własnym łózeczku, więc od kilku minut jej nie ma:)
Kilka dni temu również udało nam się jej dać smoczek, więc się trochę uspokoiła:))) Teraz potrafi być bardzo grzeczna:)

Uciekam teraz na jakieś zakupy, bo jestem spragniona sklepu dziecięcego:)))))
Będę potem.
POzdrawiam serdecznie:)

zdec pewnie wyglądasz jak ja, z tym, że ja na śniadanie zjadam kilka kromek pieczywa chrupkiego, na obiad np talerz zupy a kolacji albo nie jem albo znów pieczywo chrupkie

już mnie szlag od tej diety trafia, ale mały lepiej się czuje więc mam motor do działania, w sensie do trzymania diety

nie powinnas czuć się winna, karmiąc mieszanką, pamiętaj, że tylko szczęśliwa mama może mieć szczęśliwe dziecko i ty wiesz najlepiej co jest dla was obu dobre

ania-fajna ta twoja mała:tak:
agast- moja starsza zaczeła przesypiać noce po 2 roku i z małą chyba też tak będzie:crazy:A fotka super!
Właśnie to jest kiepskie w karmieniu cyckiem dziecko wszędzie z mamą bo niewiadomo kiedy się cyca zachce chciałam się wybrac na zakupy jakieś ciuchowe to mój się boi zostać na te 4-5 godz bo ona czasem płacze za cycem nie z głodu tylko żeby sobie chwile pociumkać i wtedy nie ma rady musi być cyc chyba musze sie z nią na te zakupy wybrać
Doszła moja chusta zawiązałam małą i po paru minutach spała super sprawa kręgosłup tak nie boli ręce wolne:-)narazie ta elastyczna jest super a na zime zakupie tkaną

Cześć :) Po pracowitym weekendzie wreszcie weszłam na internet ;-) Miałam napisać o chuście - my mamy nati elastyczną. Polecam! Początkowo chciałam z allegro jakąś "niefirmową", ale w końcu zdecydowaliśmy się jednak na nati. Nie wiem, czycena idzie w parze z jakością, bo nie mam porównania, ale ta nasza jest super. Wiązania nie ma się co bać! 2 próby na misiu i każdy już potrafi :-)
Tak sobie czytam o Waszych dzieciach, ile przesypiają w nocy i... smutno mi :-( Nasz Witek w nocy je jak w dzień, a nawet częściej. Do tego np. dzisiaj zasnął dopiero o północy, potem o 2 było karmienie, nie mógł zasnąć do 3.30. o 5 znów pobudka i był znowu nie do uśpienia. No to wzięliśmy go do łózka. Chciał też jeść. O 7 znów jedzenie, spanie niespokojne do 8.30 i tyle nocy. Czuję się jak zombi i już nie wiem, co poradzić na takie nocki :-(

To jeszcze Haneczke Wam pokaze :)
Family 0094.jpg

Witajcie,

my już do domku wróciliśmy, fajnie było szczególnie w kinie:-D:-), czuliśmy się jak na randce:tak::tak:, a i film fajny, częściej musimy sobie takie wypady serwować a i teściowa zadowolona bo wnusię mogła pobawić:tak:
A oto nasza rodzinka
DSC_0700.jpgDSC_0678.jpg

Aniu - śliczna córeczka:tak:
lena - moja je średnio 120 ml
agast - 11 godzin:szok::szok:, moja rekordowo spała 9,5 godziny, a najczęściej śpi 8-9; zdjęcia super, fotografa mieć w domu to skarb:tak:
Agi78 - mam nadzieje, że sprawa z płytkami unormuje się jak najszybciej:tak:
AniaCh83 - ja nie zauważyłam, żeby ciemiączko Mai pulsowało:no:
zdec - nie masz mieć co wyrzutów sumienia, najważniejsze żebyście z Natalką były szczęśliwe:tak::tak:

agast, gosiagro śliczne zdjęcia:)

zdec powtórze za dziewczynami - nie miej wyrzutów sumienia, ważne jest abyście były szczęśliwe. Skoro Natalka dobrze się czuje po mleku modyfikowanym to dobrze. Moja Karolina jest wyłącznie na modyfikowanym i czuje się rewelacyjnie.

reklama
Jeśli już rozmawiałyście na ten temat, to wybaczcie.
Czy ktoś z Was stosuje pomysły Tracy Hogg z jej książki "Język niemowląt"? Ja dopiero biorę się za lekturę i mam wielkie nadzieje na przespane noce... Czy komuś jej rady w tym pomogły, żeby dziecko zasypiało wieczorem i spokojnie przespało choć część nocy? Pocieszcie, że tak... :confused2:

Do góry