reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Jeśli już rozmawiałyście na ten temat, to wybaczcie.
Czy ktoś z Was stosuje pomysły Tracy Hogg z jej książki "Język niemowląt"? Ja dopiero biorę się za lekturę i mam wielkie nadzieje na przespane noce... Czy komuś jej rady w tym pomogły, żeby dziecko zasypiało wieczorem i spokojnie przespało choć część nocy? Pocieszcie, że tak... :confused2:

Mi rady nie pomogły, ja już w książki nie wierze ;-)

reklama
mi pomogła książka w tym ze poznałam temperament Kacperka i jak postępować z wrażliwcem ale to tylko w pewnym stopniu najważniejsze jest poznać samemu dziecko i wsłuchać sie w to co sygnalizuje. My z Kacperkiem do tej pory sie docieramy, starałam sie stosować :łatwy plan:, i jak myslałam ze mi sie udało to Kacperek wszystko przestawiał, i wszystko od nowa musiałam ustawiać po czym on znowu sobie poprzestawiał i tak w kółko, az wreszcie sobie odpuściłam.
Przy Szymonku zastosowałam metode nauki somodzielnego zasypiania i poskutkowało ,ale na Kacperka teraz to nie dział może za jakis czas

Ja mam takie i jestem bardzo zadowolona. HIT ! Żelazko PHILIPS GC3320 +30zł zwrot Knurów (1185449780) - Aukcje internetowe Allegro

Zdec nie miej wyrzutów że nie karmisz cycem. mi już one odeszły, ja podaje swoje odciągniętem mleko butelką i dokarmianm Nan i jestem zadowolona bo np. mogę małego zostawić z babcią na cały dzień a samej odpocząć i się rozerwać...w każdej chwili mogę wyjść z domu i nie szukać miejsca gdzie nakarmie dziecko bo karmie jak mały leży w wóżku więc jest mi obojętne gzie to robie. Położna (moja dobra znajoma) mi powiedziała, że mały dostał ode mnie już to co najważniejsze i teraz mam się nie martwić że karmie butelką.

to fakt ja karmie tylko cycem i masakra na zakupy nie ma mowy a na spacer to tylko w koło domu ostatnio wracałam i sie darła bo nie było ławki gdzie usiąść.....

agast22, gosiu - śliczniutkie zdjęcia

Ja przed wyjsciem z domku staram sie porządnie nakarmić Kacperka i oprócz tego zawsze pilnuje zeby w zamrażalce był chociaż jeden woreczek z mleczkiem żeby mąż sie potem nie stresował jak zostaje z małym w domu.
Staram sie od wczoraj przekonać Kacperka do picia wody, i nawet mu smakuje :-)

Czy ktoś z Was stosuje pomysły Tracy Hogg z jej książki "Język niemowląt"? Ja dopiero biorę się za lekturę i mam wielkie nadzieje na przespane noce... Czy komuś jej rady w tym pomogły, żeby dziecko zasypiało wieczorem i spokojnie przespało choć część nocy? Pocieszcie, że tak... :confused2:
Mi pomogła w wielu kwestiach, miedzy innymi przy samodzielnym zasypianiu ale dopiero przy drugim dziecku. Przy pierwszym nie bylam na tyle konsekwentna ;/

Gosiagro- śliczne foteczki :)

Athena- pochwal się łupami :)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia już mi trochę lepiej...
Mała dzisiaj strasznie marudna... byłyśmy już w Ascocie, a teraz chciałabym się wybrać do Magnolii ale nie wiem czy mała tyle wytrzyma:( Narazie śpi, mam nadzieję że pośpi sobie tak z 2h:)

mi ta książka pomogła jeśli chodzi o plan dnia i zasypianie samodzielne. sporo cennych spostrzeżeń w niej znalazłam, mam nadzieje, że i Tobie pomoże :-)
a z nocnych karmień na razie nie chcę rezygnować, bo wydaje mi się, że synek ma jeszcze trochę czasu, żeby się nauczyć przesypiać całe noce. poza tym nocny pokarm jest najbardziej wartoścowy, więc cieszę się, że go spożywa. na szczęście zasypia przeważnie od razu po jedzeniu, więc nie jest to wstawanie takie uciążliwe. :happy:
najgorsze, że tak jak pisałam wczoraj, przez upalny weekend szlag trafił cały plan dnia i teraz od nowa będziemy się organizować..:baffled:

Właśnie miałam Ci pisać byś t ę ksiązkę kupiła. Ja czytałam ja 3 razy i bardzo mi pomogła. Mamy nasz Plan i Jasiek spi w nocy , budzi sie raz i po jedzonku od razu zasypia
zdec - ja także słyszaałam iz pierwszy miesiac na piersi jest najważniejszy , nie miej wyrzutów jak córcia jest szczesliwsza lepiej się czuje to tak ma byc!!!! To nuie jakieś "Pindy" są z Twoim maleństwem 24 h na dobe i to nie one widzę że dziecko najnormalniej w świecie jest szczęśliwsze bo nie ma np. wyprysków ! Ja też na początku p\karmiłam tylko piersią , Jasiek mi płakał bo był głodny , malo przybywał na wadze bo mój pokarm był mało wartosciowy. Zaczełam go dokarmiać i dziecko zaczeło być bardziej promienne, i więcej spać zaczął. teraz pokarm mi zanika po zawirowaniach o których pisałam wcześniej , mam troszke dołasa ,ale nie daję się zwariowac bo dziecko odczuwa każdy nasz zły nastój.Na pewno JESTES SUPER MAMĄ i Twoja córcia ma wszystko czego jej potrzeba.
Agast - zdjęcia super!
Dziewczyny ratujcie potrzebuje dwóch przepisów na salatki na ślubne przyjęcie , już 3 ulubione mam ale przydaoby sie jeszcze ze 2 postawić na stół

reklama
Dziewczyny czy któraś z Was pracuje w banku i zna się na przyznawaniu kredytów hipotecznych? Wkurzyliśmy się na maksa, bo mąż ma działalność gospodarczą rozliczaną ryczałtem i w zasadzie nie ma szans na kredyt, gdyż liczą tylko 15% z przychodu jaki osiąga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, więc w zasadzie tylko na podstawie mojej pensji mogą udzielić kredytu, tylko że to za mało, co proponują. Najlepsze jest to, że jakby był stróżem i przynosił do domu 900 zl netto i doliczyć to do mojej pensji to kredyt już mógłby być o 100 tys wyższy, paranoja jakaś:wściekła/y::wściekła/y:, wynika z tego, że nie opłaca się prowadzić działalności, jak chcesz kredyt lepiej iść pracować za minimalną

Do góry