reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

wow a co was tak wcześnie z domu wywiało? :)

U nas pogoda nie spacerowa :/ nie wiadomo kiedy zaczyna padać więc odpuszczam dzisiaj spacer.
Moja mała wczoraj jakiś miała marudny dzień :/ cały dzień na rękach wieczorem kręgosłupa i nóg nie czułam.

A bo rano przyjemnie jest, a później to upał i trzeba w domu siedzieć.
Dobrze zrobiłam bo teraz wichura przeszła (drzewo takie wielkie wyrwało z korzeniami) i teraz cały czas pada.

reklama
Kochane witajcie;)
Ja zmęczona jeszcze rozwoziliśmy ostatnie zaproszenia;)
Powiedzcie mi te co karmią butlą ile wasze maleństwa wypijają bo nie wiem ile ja muszę ściągnąć na wesele na pół dnia i całą noc;(

mmmmmmmm znow nie pokazuje zdjec Aniu niesety nie moge obejrzec Hani

wy piszecie o upale a u nas wedlug prognoz mialo byc 29 st i burze , no i byly bureze od rana..... tyle ze potem zostal desz a na termometrze nie wiecej niz23, mam nadzieje ze reszta prognoz na nastepny tydzien sie sprawdzi bo zamarzniemy i wynudzimy sie na tych wakacjach.

no i news dnia, tyle czekania na pierwwszy glosny smiech Eryka, no i sie zasmial, ale nikt poza moja mama i bratanica tego nie slyszal :(((( ja myslam rece z Olafem a moj maz byl w garazu a babcia myslala ze to nie pierwszy raz wiec nas nie wolala....

W Warszawie dzis taki upal byl ze masakra. Wymyslilismy z M ze pojedziemy do Niego do firmy bo ma klimatyzacje i porobimy sobie fotki. No i mamy superaśne fotki rodzinne :) Pochwale sie jak sie dopcham do kompa stacjonarnego :)

Lena- Jagoda wypija ok 120ml.

Milka- ja marze o temperaturze 23 stopnie!! Mam juz dosyc tych upałów!

Ewa- o 6.30 na spacer???? Nikt by mnie nie zmusił hehe Po za tym my wszyscy o tej porze jeszcze smacznie spimy.

Pochwale sie ze Jagoda wczoraj przespała uwaga (!!!!!!) 11 godzin ciągiem bez jedzenia!!! Ach jakie mi sie to dzieciątko trafiło tym razem... To chyba w nagrode za to co przeszlismy z Hanką. Ona zaczela przesypiac noce jak miala 4 lata!!!! Wrrr..

Kochane witajcie;)
Ja zmęczona jeszcze rozwoziliśmy ostatnie zaproszenia;)
Powiedzcie mi te co karmią butlą ile wasze maleństwa wypijają bo nie wiem ile ja muszę ściągnąć na wesele na pół dnia i całą noc;(

Różnie to bywa raz zje 90 raz 140

Helenka jest cudowna:)
Duża jest na tych zdjęciach, ile ma cm.

no i news dnia, tyle czekania na pierwwszy glosny smiech Eryka, no i sie zasmial, ale nikt poza moja mama i bratanica tego nie slyszal :(((( ja myslam rece z Olafem a moj maz byl w garazu a babcia myslala ze to nie pierwszy raz wiec nas nie wolala....

My wciąż czekamy na głośny śmiech:(

W Warszawie dzis taki upal byl ze masakra. Wymyslilismy z M ze pojedziemy do Niego do firmy bo ma klimatyzacje i porobimy sobie fotki. No i mamy superaśne fotki rodzinne :) Pochwale sie jak sie dopcham do kompa stacjonarnego :)

Pochwale sie ze Jagoda wczoraj przespała uwaga (!!!!!!) 11 godzin ciągiem bez jedzenia!!! Ach jakie mi sie to dzieciątko trafiło tym razem... To chyba w nagrode za to co przeszlismy z Hanką. Ona zaczela przesypiac noce jak miala 4 lata!!!! Wrrr..

Pochwal się koniecznie:).
O matko 11 godzin! Ja bym chyba wcześniej próbowała budzić.

Ewa- Jagoda przesypia noce juz od jakiegos czasu ale zazwyczaj bylo to 9 godzin.Wczoraj padl swoisty rekord :) Nie budzilam ale sprawdzalam czy zyje :) No i o 3 w nocy odciągałam mleko bo leciało ciurkiem samo z obu cyckow :)

Ostatnia edycja:
Witam:-):-):-)
Ja nie mam czasu usiąść dłużej na BB...tylko czasem Was podczytuję...Mam dużo spraw do załatwienia przed powrotem do Anglii....Poza tym wkurzyłam się bo oczywiście u mnie w mieście nie chcą ochrzcić mi dziecka....W skrócie tylko napiszę że ksiądz powiedział że to przez to że oboje z P. nie jesteśmy autorytetami dla Poli bo nie mamy slubu...ale pijackie małżeństwo, ktore tłucze własne dzieci, w domu jest przemoc i burdy, a nikt ich w kościele nie widział sa autorytetami dla dziecka bo mają ślub kościelny.....No szok po prostu....Nawet nie chcę opisywać jak ja sie kłociłam....Szok po prostu....
Inna gorsza wiadomośc to taka że moja morfologia znow nie wygląda dobrze....Płytki których po porodzie było 172tys, po miesiącu spadły do 94tys....we wtorek kolejna morfologia i aż sie boję....jeśli znow spadną....nie chcę znów wrócić do Instytutu ...zwłaszcza teraz gdy jest maleńkie dziecko.....
Moja malutka przez 5 tygodni przybrała na wadze ponad 1700 gram i waży już 4160....Apetyt jej dopisuje...zjada z butli minimum 120ml....Jest troszkę marudna przez te upały ale np. dziś spała od 16 do 20...obudziłam ja bo była cała spocona, wykąpałam, zjadła i znów śpi, padła o 20.30.....I pewnie wstanie o 3.30 a potem o 7.00 jak to jest ostatnio...także w nocy raczej sie wysypiam...Agast 11 godzin!!!! Wow...Moja w nocy przesypia 7-7,5 godziny...ale 11....:szok::szok::szok:
Do Anglii wracamy 26 września.....Cieszę się i boję jednocześnie....ale chyba bardziej cieszę....Zostane bez pomocy mamy...ale w końcu będziemy z P. razem...a to najważniejsze.....
No nic zmykam pod prysznic....Może jutro uda mi się siasc w końcu i popisać z Wami na bieżąco....chociaż jak zwykle jest parę spraw do załatwienia....
Chociażby moj gin....Jutro wizyta .....Ciekawe czy wszystko się zagoiło...hehehehe...No i muszę poprosić go o jakieś tablety...bo nie marzy mi się chwilowo rodzeństwo dla Poli.....:-D:-D
Dobrej nocy dziewczyny ...i tym u których podobnie jak u mnie rządża upały życzę troszkę chłodu .....bo człowiek dorosły wariuje a co dopiero takie dziecinki....
A to my z Polcią wczoraj przed spacerkiem

Załączniki

• DSCF3505.jpg
    DSCF3505.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 61
Ostatnia edycja:
Ewa, bardzo dziekuję. Nie mam pojęcia jaka jest wysoka...we wtorek jedziemy na szczepienie, więc może ją tam zmierzą. Waga 6270 sprzed kilku dni wstecz ;-) Pozdrawiamy!
Jak tak Was podczytuje to już nie wiem czy to bardzo źle, ale helenka nie wypija ostatnio więcej niż 90 ml na jeden posiłek, a w ciągu dobry nie przekracza 700ml mleka modyfikowanego, albo sporadycznie.... Powinna już pić ponad 120 ml...nawet w nocy gdy przesypia ok.4-5 h nie wypija więcej jak 90 -max 100ml... a bywa, ze i 60...skąd więc te przybory wagowe? Aha, ja mierzę mleko tyle ile jest wody przed dosypaniem mleka.

Ostatnia edycja:
Agi moze jednak plytki wroca do normy, a z chrztem to masz racje niektorzy to takie autorytety ze szkoda mowic

Agsat gratuluje 11 godzin !!! to dopiero rekord, Olaf przesypial cale noce jak mial 3 miesiace teraz chyba dluzej na to poczekamy

reklama
dziewczyny, czy ciemiaczka u waszych malców czasem pulsuja??
jakis czas temu piediatra mi powiedziala,ze najwazniejsze zby cimiaczko nie pulsowalo,a ja wlasnie chyba od przedwczoraj zauwazylam,ze to ciemiaczko czasem pulsyje, dzis np przy piciu wody...

Do góry