reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witajcie
dawno mnie tu nie bylo jakos lenistwo mnie nachodzi...
co do spania to moje dzieci ida oboje spac o 20.00 i budza sie rano ok 8.00 wiec mam swiety spokoj caly wieczor
mala spi po 12 godzin bez pobudki na jedzenie chyba ze 2 razy sie zdarzylo ze obudzila sie w nocy i dawalam jej mleko i caly dzien tez grzeczniutka aniol nie dziecko ,Mikolaj mi dawal czadu dzien i w nocy ufff teraz mam za to spokojna corcie
pije mleko Nutrilon po 120 i zobaczymy czy wystarczajaco skoro w nocy juz nie je 02.wrzes. mamy koljne szczepienie i jestem ciekawa ile wazy juz ??

Dziewczyny ratujcie potrzebuje dwóch przepisów na salatki na ślubne przyjęcie , już 3 ulubione mam ale przydaoby sie jeszcze ze 2 postawić na stół

Ja lubię szczególnie dwie: z kurczakiem i z ravioli:-)
I z kurczakiem:
- pieczarki marynowane-pokrojone w talarki
- pierś z kurczaka przyprawiona i usmażona
- marchewka starta na grubej tarce i też usmażona
- majonez
kuraka i marchewkę odsączyć z oleju, wymieszać z pieczarkami i majonezem
Prosta w wykonaniu i pyszna!!!!!!!!!!!!!
II z ravioli:
- ravioli lub tortelini
- ogórek zielony pokrojony w kostkę
- szynka konserwowa pokrojona w kostkę
- kukurydza
- 2 ząbki czosnku <ewentualnie można z niego zrezygnować>
- papryka czerwona pokrojona w paski
- majonez
Wszystko wymieszać:):):)

Właśnie miałam Ci pisać byś t ę ksiązkę kupiła. Ja czytałam ja 3 razy i bardzo mi pomogła. Mamy nasz Plan i Jasiek spi w nocy , budzi sie raz i po jedzonku od razu zasypia
zdec - ja także słyszaałam iz pierwszy miesiac na piersi jest najważniejszy , nie miej wyrzutów jak córcia jest szczesliwsza lepiej się czuje to tak ma byc!!!! To nuie jakieś "Pindy" są z Twoim maleństwem 24 h na dobe i to nie one widzę że dziecko najnormalniej w świecie jest szczęśliwsze bo nie ma np. wyprysków ! Ja też na początku p\karmiłam tylko piersią , Jasiek mi płakał bo był głodny , malo przybywał na wadze bo mój pokarm był mało wartosciowy. Zaczełam go dokarmiać i dziecko zaczeło być bardziej promienne, i więcej spać zaczął. teraz pokarm mi zanika po zawirowaniach o których pisałam wcześniej , mam troszke dołasa ,ale nie daję się zwariowac bo dziecko odczuwa każdy nasz zły nastój.Na pewno JESTES SUPER MAMĄ i Twoja córcia ma wszystko czego jej potrzeba.
Agast - zdjęcia super!
Dziewczyny ratujcie potrzebuje dwóch przepisów na salatki na ślubne przyjęcie , już 3 ulubione mam ale przydaoby sie jeszcze ze 2 postawić na stół

Kochana ja mam sporo z czym byś chciała bo trochę pisania;)
Z gyrosem z pieczrakami, z makaronem ryżowym, z makaronem z zupek chińskich z brokułami??

Dziewczyny czy któraś z Was pracuje w banku i zna się na przyznawaniu kredytów hipotecznych? Wkurzyliśmy się na maksa, bo mąż ma działalność gospodarczą rozliczaną ryczałtem i w zasadzie nie ma szans na kredyt, gdyż liczą tylko 15% z przychodu jaki osiąga:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, więc w zasadzie tylko na podstawie mojej pensji mogą udzielić kredytu, tylko że to za mało, co proponują. Najlepsze jest to, że jakby był stróżem i przynosił do domu 900 zl netto i doliczyć to do mojej pensji to kredyt już mógłby być o 100 tys wyższy, paranoja jakaś:wściekła/y::wściekła/y:, wynika z tego, że nie opłaca się prowadzić działalności, jak chcesz kredyt lepiej iść pracować za minimalną
Ja z tej branży:)Dokładnie tak są wyliczane dochody, nieważne że niewiele to ma wspólnego z tym co w rzeczywistości. Liczy się to co wyliczone wg wzoru z dokumentów i nie da się tego przeskoczyć. U mnie o przyznaniu kredytu decydują analitycy, nie wiem jak w innych bankach.

gosiagro nie ciekawa sytuacja z tym kredytem:( próbowaliście w jakimś innym banku?

Macie jakieś sposobyna zaparcia u maluszków? kropelki, masaż, herbatka koperkowa nic nie dają:(

gosiagro nie ciekawa sytuacja z tym kredytem:( próbowaliście w jakimś innym banku?

Macie jakieś sposobyna zaparcia u maluszków? kropelki, masaż, herbatka koperkowa nic nie dają:(

A próbowałaś z termometrem?? tzn włożyć termometr do pupy tak jak przy mierzeniu temperatury. Słyszałam tylko o takim sposobie ale nie miałam okazji jeszcze sprawdzić więc nie wiem czy działa.

avena - dziekować Z ravioli próbuje w weekenda:) i mysle że stanie na stole 4 września bo brzmi niesamowicie:)
Lenka- senkju :p:) widze że jestes fanką tajskiej kuchni jak ja:) Poprosze tą z chińskim makaronem i brokułami:)

polecam DICOFLOR30 To probiotyki Na Jaska działa a warto zuzyć całe opakowanie bo się pięknie kupki regulują. Jasiek robi codziennie po drugim karmieniu. Nakarmie go i już słysze że będzie "od końca do końca":)

reklama
athena-niezłe to body mały terrorysta :-D
A moja właśnie sobie leży z gołym tyłkiem bez pampersa bardzo to lubi i chociarz troche poleży:tak:
Co do języka niemowląt jest tam napewno wiele cennych rad ale jednak każde dziecko jest inne i każdy prowadzi inny tryb życia więc trzeba na wszystko brać poprawki moją usypiała już sama w łóżeczku ale po paru dniach jej się znudziło i niechce mi się znów zaczynać od początku jak uśnie przy cycu to jej nie budze:-)

Do góry