reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

anecznik - to juz połowa sukcesu jak na dwie rozmowy Cię zaprosili! a nie mozesz tej drugiej przesunac troszke później? skoro sa Toba zainteresowani nie powinni robic duzych problemów ...

Przełożyć to nie bardzo w końcu napisałam, że jestem dyspozycyjna :-D :-D

anecznik- to musisz mieć niezłe cv skoro tak szybciutko się odezwali :-) Może rzeczywiście spróbuj przesunąć jedno spotkanie, szkoda stracić taką okazję. To jutro macie chrzciny?- owocnych przygotowań życzę :-)

To nie ja mam cv dobre ale oni małe wymaganie :-) w końcu na państwowe posady składałam :-D

Anecznik- a nie za wczesnie na szukanie pracy?? Przeciez jeszcze jakies 3 miesiace urlopu. Co zrobisz jak Cie będą chcieli od zaraz??

Wiem że wcześnie ale nie sądzę żeby udało się za pierwszym razem tym bardziej, że pułki co to składam na państwowe posady a wiadomo żeby tam się dostać to trzeba mieć znajomości najczęściej a mi ich brakuje :-( Niby 3 miesiące ale o prace to dziś trudno a nie chciałabym zostać po macierzyńskim bez kasy.

Coś mnie dziś tchnęło i przymierzyłam bluzkę na jutro i okazało się że nie dopinam :szok::szok: w spodnie jako tako weszłam ale bluzka okropnie opięta w ten sposób zmarnowałam 3 godziny na łażenie po sklepach za nową w ostateczności kupiłam najzwyklejszą białą koszulę z krótkim rękawkiem od taka uniwersalna. Jednak przez te zakupy to dobrze będzie jeśli uda mi się dziś pójść spać chodź na chwilę. Tyle roboty masakra.

Mam pytanie do dziewczyn planujących jeszcze jedno dziecko, jaki chcecie zrobić odstęp czasowy i od czego to zależy??

reklama
Gosiargo swietny reportarz :))) a ja sie musze pochwalic ze wczoraj na ercia narzekalam , a dzis z rana polozylam go na brzuszku i on nagle utrzymal wysoka pozycje na ramionach normalnie przezylam szok to tak jak u Was :)) potem w ciagu dnia znow zaczal klasc ja nisko a wieczorem polozylam go tak zeby ogladal przed soba te czarno biale szablony i skubaniec trzymal ta glowe i trzymal normalnie widzialam jak walczy !!!!!!

Ercio ma jutro 2 miesiace wazy 4770 i ma 58 cm a mial 51 i najnizsza waga 2200

no widzisz, wszystko idzie w dobrym kierunku:tak::tak: pięknie się rozwija syneczek:-D

Dziś mamy zaległą imprezkę Baby Shower (była zaplanowana na 13 czerwca ... , ale Natalka się pośpieszyła) i od razu pępkowe ;)
Kupiłam karmi i też będę świętować ;)
Piekę szarlotkę bez śmietany ...

udanej zabawy:-D:-D

Wyobraźnia mojego synka- skąd się biorą chmury?- to aniołki palą w niebie papierosy :-D:-D:-D

:-D:-D:-D:-D to jest w dzieciach boskie:tak::tak: ta ich wyobraźnia:-):-) już nie mogę się doczekać jak moja Majusia będzie swoje teorie przedstawiać:rofl2::rofl2::tak::tak:

co jeszcze w czwartek szczepiliśmy małego i szok znowu w ciagu 3 tygodni przytył 1,2kg i waży już ponad 5700 i urósł 5 cm i ma teraz 61 cm wzrostu mój mały mężczyzna, a ja się dziwiłam że coraz wiecej ubranek jest na niego za małe:tak::-)

ładnie się rozwija:tak::-)

Fajnie Wam, tez bym sobie poszla na jakies weselicho.. Za to moj maż nie koniecznie;/ Ostatnio jest prawie co tydzien!!! Oczywiscie w roli fotografa rzecz jasna :)
A to mój cukiereczek sprzed chwili :)

śliczne zdjęcie:tak:, a mi umknęło twój mąż jest fotografem z zawodu czy z pasji?

Mam pytanie do dziewczyn planujących jeszcze jedno dziecko, jaki chcecie zrobić odstęp czasowy i od czego to zależy??

Ja myślę, że gdzieś dopiero za 2, 3 lata a to dlatego, że teraz planujemy kupić mieszkanie, którego jeszcze nie ma, więc zanim wybudują, zanim się urządzimy. Te 2 lata będą najcięższe gdyż trzeba będzie spłacać kredyt, a jak już się przeprowadzimy to te wynajmiemy i kredyt będzie spłacał się sam:tak::tak::-D:-D

Witajcie,

Po nicach widzę że właściwie jesteśmy w starym gronie:-)
Mam nadzieję że mnie jeszcze poznajecie:-D:-D
Siedzę nadal u mamy na wsi, chociaż w poniedziałek mamy szczepienie.
Mała raz lepiej raz gorzej, wygląda na to że bidulka ma skazę białkową i ma strasznie dużo krostek na pleckach obawiam się też że one ją bolą:(
Tak więc jedziemy w dzień na mleku w proszku, a w nocy na cycku;-)

Pewnie wasze pociechy strasznie urosły, żałuję że nie mam internetu bo czasem są dobre dni i byłabym w stanie was poczytać:)
Szczególnie teraz gdy mała w końcu załapała co to smoczek i już przestała traktować cycka mamy jak smoczek:-)
Wczoraj była nim zachwycona, leżała sobie i ciamkała:tak:

Pozdrawiam was bardzo serdecznie.
W poniedziałek będę miała lepszy internet i na dłużej to trochę doczytać co tam u każdej z was słychać;-) Dzieciaczki to już pewnie duże;-)

Gosiagro- i z zawodu i z pasji :):)

Kasiulka- hmm.. nie wiem jak to sie stalo ze wczoraj nie widzialam tych aukcji... ale dzieki w kazdym razie.

Zdec- jak miło cie "widziec" :)

Widze ze czas kąpieli nastał :) U nas na burze sie zbiera i dobrze bo upał koszmarny!!!

Ostatnia edycja:
skad ja to znam:nerd: a wagowo pisze co i jak? Tyle ze bys musiała to ze soba tachac cały czas .

Ja jeszcze musze kupic spiworek do wozka ,a kosztuje nie bagatela 260zł :szok: ,a uzywanych brak .

Bo pewnie gdzies w okolicach grudnia bedzie przesiadka na spacerowke z gondoli.

Witam weekendowo
Gratulacje dla dwumiesięczniaczków:)
Dziewczyny uzywane akcesoria można tanio kupić na gumtree.pl są różne miasta i mozna się ze sprzedającymi "dogqdać" na wysyłkę:) Ja tam buszuje od czasu do czasu dział "wszystko dla dziecka"
Ja dzisiaj na 3 tygodnie przed ślubem zrobiłam eksperyment i z blondu zafarbowałam sie na marchew
Dziwne uczucie jakbym miała perukę ale wyglądam ogniście za to i pasują mi do piegów:)

reklama
Do góry