reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Ania. - a jaki poziom żelaza ma twoja córeczka, czy bierze jakieś preparaty na tą anemię?

Gosiu, Helenka nie miała robionego poziomu żelaza, tylko morfologię. Pediatra przepisała żelazo, ale ponieważ w rodzinie mam lekarza zaraz były konsultacje z trzema innymi pediatramii...każdy z nich po obejrzeniu wyników, powiedział, że nie jest to anemia spowodowana brakiem żelaza (podobno te MCV ? sa wtedy w normie) więc przepisali jej kwas foliowy 5mg raz dziennie i vit B6 też raz dziennie. Żelaza nie podajemy. We wtorek kontrolne badanie bo minęły już 4 tyg.

hej.znowu mase czasu tu nie zagladalm.nie probuje nadrabiac nawet, tylko kilka str.
widze,ze duzo o szczepionkach piszecie.ja musze sie troche wglebic,bo niedlugo nas czeka,na pewno wybieram te trzy szczepionki, u mnie to koszt 220zl,ale nie wiem co za srodek.

ja karmie modyfikowanym nan ha1 i sciagam z piersi, ale tego tylko od40do70ml 3razy dziennie i zajmuje mi to ok30-40 min z dwoch piersi... ile wy sciagacie. dodam ze mam laktator mini eletric z medeli. z jeden cycki w ogole mi prawie nic nie leci.. cala ta dawka to praktycznie z jednej.to normalne?chyba nie?1

lencja ciesze sie z toba ze malenka nie ma wady... wiem co to znaczy ten strach,niestety u mni potwierdzla sie ta ZŁA diagnoza...:-(

hej.znowu mase czasu tu nie zagladalm.nie probuje nadrabiac nawet, tylko kilka str.
widze,ze duzo o szczepionkach piszecie.ja musze sie troche wglebic,bo niedlugo nas czeka,na pewno wybieram te trzy szczepionki, u mnie to koszt 220zl,ale nie wiem co za srodek.

ja karmie modyfikowanym nan ha1 i sciagam z piersi, ale tego tylko od40do70ml 3razy dziennie i zajmuje mi to ok30-40 min z dwoch piersi... ile wy sciagacie. dodam ze mam laktator mini eletric z medeli. z jeden cycki w ogole mi prawie nic nie leci.. cala ta dawka to praktycznie z jednej.to normalne?chyba nie?1

lencja ciesze sie z toba ze malenka nie ma wady... wiem co to znaczy ten strach,niestety u mni potwierdzla sie ta ZŁA diagnoza...:-(

Ja karmię tylko piersią ale wczoraj mi sie w jednej tyle nazbieralo, że w 10 minut sciągnęłam 120ml

Od razu było mi lepiej

tydzien temu wazyl 3500,
w pon ide z nim do kontroli wagi
na 2 miesiace pewnie bedzie wazyl 4 kg, troche malo ale jak sie startuje z waga 2080 to nie ma co sie dziwic

Najważniejsze, że przybiera na wadze ;)

Nasza Natalka za kilka dni też skończy 2 miesiące i myślę że do około 4600 dobije ...
Ona zaczynała z 2770 więc też bez porównania z wagą startową np. 3500-4000 ...

daj znać jak będziesz po wizycie!

reklama

Aniu ja też karmie i butelka i ściągam....z tymże ja karmie modyfikowanym tylko 3 razy a reszta z piersi....Ściąganie różnie...Ostatnio 100ml z jednej piersi ściągnęłam w 10 minut, może nawet krócej...I u mnie też tak jest ze z prawej piersi więcej ściągnę....
Aniu trzymam kciuki za Ciebie i Filipka....
Jesteście jeszcze w Polsce???? A powiedz mi kochana....czy Tobie udało się zarejestrować małego do przychodni....bo ja mam tylko Europejską Karte Zdrowia...i powiedzieli mi że jeśli mała będzie chora to ja przyjmą ale zdrowe dziecko to nie....Dlatego też moja mama jako emerytka ubezpieczyła małą jako członka swojej rodziny i teraz juz możemy chodzic na wizyty kontrolne....Paranoja...

Najważniejsze, że przybiera na wadze ;)

Nasza Natalka za kilka dni też skończy 2 miesiące i myślę że do około 4600 dobije ...
Ona zaczynała z 2770 więc też bez porównania z wagą startową np. 3500-4000 ...

daj znać jak będziesz po wizycie!

Moja jak wyszła ze szpitala ważyła 2400, a przedwczoraj równo 3 tygodnie poźniej ważyła 3300....czyli 900 gram na plusie....

Lencja - cieszę się,że z serduszkiem malutkiej wszystko dobrze....

Do góry