reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Najważniejsze, że przybiera na wadze ;)

Nasza Natalka za kilka dni też skończy 2 miesiące i myślę że do około 4600 dobije ...
Ona zaczynała z 2770 więc też bez porównania z wagą startową np. 3500-4000 ...

daj znać jak będziesz po wizycie!

wiesz, mojej kolezanki corcia urodzila sie z waga 2100 i w dwa miesiace nadgonila i juz wazyla tyle co inne dzieci tylko ze byla karmiona modyfikowanym
tak mi sie tez marzy zeby nadgonil ta wage
ja dzisiaj wlasnie zmienilam modyfikowane na aptamil,to chyba odpowiednik bebilonu
poprzednie go zapychalo

aniach mi medela elektryczna tez slabo zbiera, boli jak sciaga i czuje ze mam piersi pelne mleka a wylatuje okolo 50
jak przystawie za chwile to znow leci ze az sika
teraz kupilam recznego tommee tippee ale jeszcze czekam na przesylke

reklama
odnośnie czasu i ilości ściągania to u mnie to też zależy od pełności piersi :)

Moja na cycu przez 1,5 miesiąca przytyła 1,5 kg (od wagi urodzeniowej, od wagi najniższej 1,6kg)

Ja mam pytanko jeszcze ;) Ile czasu w dzień spędzają wasze dzieci w łóżeczku?
Moja w dzień śpi w wózku lub na łóżku w salonie. W łóżeczku śpi tylko w nocy.

Moja na cycu przez 1,5 miesiąca przytyła 1,5 kg (od wagi urodzeniowej, od wagi najniższej 1,6kg)

identycznie jak u mnie nie ma mowy w dzień o łóżeczku;)

My dziś po szczepieniu i ból kłucia już z głowy na 6 tygodni:-)
Malutka zdrowa i tyje sobie sporo bo na samym cycu przez 6 tygodni przytyła 2100 jak wychodziła ze szpitala miała 3kg a teraz 5100:szok:
Co do rozmiaru to moja nosi 62 i 68 niektóre

ja od kilku dni kładę do łóżeczka spać, także w dzień, jak chce mu się spać to zasypia bez problemu:)))

u nas łóżeczko tylko sporadycznie
w nocy Mała spi u nas w sypialni w wózku bo nie zmiesci sie łózeczko ale jak przywioza sofe to zaczniemy przyzwyczajac do łózeczka

a ile godzin w ciagu dnia wasze maluszki spia?

reklama
u mnie też różnie ze spaniem w dzień, najczęściej śpi około 11 z dwie czasem trzy godziny i wieczorem około 17 tak samo. Wczoraj i dzisiaj praktycznie cały czas śpi, ale wydaje mi się, ze to działanie szczepionek

Do góry