reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lena dzięki ;)) a stosujecie któraś te rady ? I jak idzie? Bo ja mam problem weczorem bo Olek potrafi i nawet 3 h krzyczeć. Znaczy na rękach spokój, u nas w łóżźku też ale jak tylko go odłoże do jego łóżeczka to ryk jakich mało :(

reklama
Dzień dobry :rofl2:
Macie rację - kamień spadł nam z serca po wczorajszej wizycie u kardiologa. Dziękuję wszystkim za miłe słowa.
A co do skazy - to musimy dać radę :tak: innej opcji nie ma. Prawdopodobieństwo skazy było spore bo jak się okazało to mój W. też miał skaże jak był niemowlaczkiem (a dowiedział się o tym 2 dni temu!) No i na dodatek jest alergikiem więc niestety Kornelka ma predyspozycje :-:)baffled:
Mam nadzieję, że przy mojej diecie Nelcia stanie się bardziej spokojna i nie będzie jej tak brzuszek męczył.
Mamy za sobą kolejną pięknie przespaną nockę od 21:30 do 4:30 potem do 9:10 i śpi znowu - pewnie jednak jak już się teraz obudzi to za bardzo nie będzie chciała zasnąć i tak będzie do wieczora, ostatnio wszystkie nasze popołudnia takie są.
Lencja - super, że wady serca nie ma:tak:, ale przykro mi z powodu złych wyników i skazy, widzę, że ta skaza dotyka coraz więcej czerwcówek:-(
Niestety to chyba znak naszych czasów alergie wszechobecne..:baffled:
Która z Was też się ze skazą zmaga? Jak będzie nas więcej to chyba jakiś wątek tematyczny się przyda.
Ania. - a jaki poziom żelaza ma twoja córeczka, czy bierze jakieś preparaty na tą anemię?
Przyłączam się do pytania, u nas w wynikach też to kiepsko wygląda.. :no:
Zmykam ogarnąć dom, bo potem jak maleństwo się obudzi to już nic nie zrobię, a dziś się nam goście zapowiadają :-)

paula wyslalam ci w wiadomosci emaila.

A na co te tabletki azalia sa?

Ja wam powiem,ze uzywamy prezerwatyw narazie,ale ten sex jest taki jakis dziwny,bo ja czuje takie obcieranie jakby po lewej stronie w trakcie kochania.

może masz uszkodząną błone śluzową? jak tak miałam i lekarz przepisał mi globulki cicatridina i pomogło

zyrraffka jaką maść na blizny kupiłaś?masz coś sprawdzonego?

Lencja wkładki BabyOno kupywałaś gdzieś u nas, czy przez internet?bo nie mogę na miejscu nigdzie znaleźć

Lencja wkładki BabyOno kupywałaś gdzieś u nas, czy przez internet?bo nie mogę na miejscu nigdzie znaleźć
Przez internet, niestety nie widziałam ich tu na miejscu u nas.

Pytanie do torunianek, czy któraś z Was czasem dokarmia maluszka mlekiem modyfikowanym? Mam otwarty od tygodnia kartonik z NAN1, zużyłam z niego tylko 3 miareczki i juz nie bede go mogła używać kiedy być może pojawi się potrzeba dokarmienia.. Więc z chęcią oddam w dobre ręce bo aż szkoda byłoby wyrzucić. No a wysyłanie chyba nie ma sensu bo koszty wysyłki są za duże. Chyba, że któraś jest chętna :)

edit: wrzuciłam na zamkniętym foto Nelci wpatrzonej w szablon :) potrafi tak nawet już do 20 minut, jak patrzy na kółka to rączkami podobne koliste ruchy wykonuje:D

Ostatnia edycja:
Przez internet, niestety nie widziałam ich tu na miejscu u nas.

Pytanie do torunianek, czy któraś z Was czasem dokarmia maluszka mlekiem modyfikowanym? Mam otwarty od tygodnia kartonik z NAN1, zużyłam z niego tylko 3 miareczki i juz nie bede go mogła używać kiedy być może pojawi się potrzeba dokarmienia.. Więc z chęcią oddam w dobre ręce bo aż szkoda byłoby wyrzucić. No a wysyłanie chyba nie ma sensu bo koszty wysyłki są za duże. Chyba, że któraś jest chętna :)
dzięki, to znów przy okazji jakiś zakupów zamówię, bo tak to z przesyłką samych wkładek się nie opłaca. a my mleczka nie używamy więc nie skorzystamy:-p

może masz uszkodząną błone śluzową? jak tak miałam i lekarz przepisał mi globulki cicatridina i pomogło

lekarz polecił mi żel contractubex, powiedział że droga bo około 40 zł ale bardzo skuteczna, nalezy wyszorować ostra gąbka z mydłem, wysuszyć i nanieść żel, ja kupiłam mniejsze opakowanie 20g bo jest tańsze i wydaje mi się że wystarczy, dopiero wczoraj posmarowałam pierwszy raz, więc jeszcze nie wiem czy jest skuteczna, też mi przepisał te globulki.

Dziewczyny, czy te ochraniacze do łóżeczek są bezpieczne mój mały dwa razy w nocy wylądował buźką w tym ochraniaczu i boję się, czy może się w ten sposób udusić??????

lekarz polecił mi żel contractubex, powiedział że droga bo około 40 zł ale bardzo skuteczna, nalezy wyszorować ostra gąbka z mydłem, wysuszyć i nanieść żel, ja kupiłam mniejsze opakowanie 20g bo jest tańsze i wydaje mi się że wystarczy, dopiero wczoraj posmarowałam pierwszy raz, więc jeszcze nie wiem czy jest skuteczna, też mi przepisał te globulki.

Dziewczyny, czy te ochraniacze do łóżeczek są bezpieczne mój mały dwa razy w nocy wylądował buźką w tym ochraniaczu i boję się, czy może się w ten sposób udusić??????

to mi ten sam żel polecił, używam go już 2 tygodnie, sama nie wiem czy są jakieś rezultaty, narazie chyba nie, ale na to trzeba czasu i cierpliwości. ten żel jest naprawdę wydajny, też kupiłam ten mniejszy.
a z tym ochraniaczem to nie wiem, ja jeszcze takiej sytuacji nie zaobserwowałam:szok::szok:

wczorj w superpharm koło kina widziałam :)

ja też się boję o tę skazę, mały cała buźka w szrostkich krostkach, w uszku na małżowinie też coś jest

ja i mąż oboje alergicy, więc fifi podwójnie zagrożony alergią, w przyszłym tyg idziemy na szczepienie to zobacze co lekarz powie, ale obawiam się, że potwierdzi moje przypuszczenia

czy oprócz krostek jakieś jeszcze inne objawy temu towarzyszą? wolę nie zabierać się za czytanie w internecie, bo oszaleję ze strachu jak przed wyrywaniem zęba mądrości, a tak na serio modlę się żeby to nie bylo to

Ostatnia edycja:
reklama

chyba nie bardzo
na kursie przedporodowym polozna wrecz ich zakazala a u pdiatry wisi taki antyochraniaczowy plakat
ja Jasiowi nie zakladalam, ladnie wyglada ale ogranicza dostep powietrza i stwarza niebezpieczenstwo gdy dziecko sie juz porusza

paula ja tez coraz czesciej zastanawiam sie czy nie przejsc na butle a piers traktowac jako deser

Do góry