reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Dziewczyny, które szczepiły już na rotawirusy jaka szczepionkę wybrałyście Rotarix czy Rotateq i ile kosztowała, kupowałyście same?

a ja mam głupie pytanie :zawstydzona/y: szczepimy 6w1, rota i pneumo i teraz nie wiem, czy raz się tylko płaci czy jak są kolejn szczepienia na przełomie 3 i 4 mies. np. to znowu kupuje te szczepionki i płacę kolejny raz? jak to teraz podliczyłam to mi się słabo zrobiło :szok: ;-)
Jeśli zaczynasz szczepienia szczepionkami skojarzonymi to juz do końca szczepisz nimi i tak jak dziewczyny pisały to jakieś 4 razy do 13 miesiaca życia maluszka

wczorj w superpharm koło kina widziałam :)

ja też się boję o tę skazę, mały cała buźka w szrostkich krostkach, w uszku na małżowinie też coś jest

ja i mąż oboje alergicy, więc fifi podwójnie zagrożony alergią, w przyszłym tyg idziemy na szczepienie to zobacze co lekarz powie, ale obawiam się, że potwierdzi moje przypuszczenia

czy oprócz krostek jakieś jeszcze inne objawy temu towarzyszą? wolę nie zabierać się za czytanie w internecie, bo oszaleję ze strachu jak przed wyrywaniem zęba mądrości, a tak na serio modlę się żeby to nie bylo to
Kasiu dziękuję za szablony i książke.
swoja droga to jestem w szoku jak "to działa".
Młody dzisiaj przez 10 min najpierw sie patrzył a potem zaczął wymachiwać rączkami i wydawać rózne dźwięki aż w końcu zasnął :-D
U nas jest tak ża Fifi ma suchą i szorstką skórę i robi zielonkawe,rzadsze kupki czesto ze sluzem i ma gazy no i ulewa :-(
Od wczoraj podaje mu esputikon i BioGaię(teraz juz regularnie bo wczesniej to tylko jak widziałam że coś jest nie tak) i widze że jest troszke lepiej, mały się tak nie spina kupki sa żółte i nareszcie podobne do jajecznicy :tak:
Zastanawiam się czym smarować mu ta przesuszona twarzyczkę, bo jest naprawde mega sucha :-:)baffled:

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, które szczepiły już na rotawirusy jaka szczepionkę wybrałyście Rotarix czy Rotateq i ile kosztowała, kupowałyście same?

ja rotarix, lekarz przepisał, kupowałam w www.doz.pl, obdzwoniłam wszystkie apteki w Świnoujściu i pomiedzy najdroższą a najtańszą było prawie 100 zł różnycy(paranoja jakaś), wkońcu wyszło że przez internet najtaniej

a my po spacerku ...
pierwszy raz byłam z Natalka w lesie :-), 20 min na poczatek ... ale były komary i mało trzesło .... i chyba srednio sie podobało
a do lasu mam 30 min

paula24211, klementinka - ja tez od czasu tej skazy czasem o tym mysle, choc wczoraj zasneła o 22.30 po dwóch piersiach i spała do 4.30 ... wiec chyba niezle ...

no u mnie to jeszcze co innego
Jas urodzil sie z bardzo niska waga i chcialabym zeby szybciej nadgonil
niestety na piersi nie przybiera tak szybko, wszystko w normie ale to tylko 200 g na tydz
wiem ze mleko matki jest najzdrowsze dlatego daje mu piers, ciagnie po 30 min a potem dopajam go butelka i prawie zawsze wypija 60 ml
mysle ze w taki sposob pociagniemy gora do 4 miesiaca

reklama
Do góry