reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

[*]
[*] dla Pati i jej maleństwa

ja byłam w tamtym tygodniu u lekarza i wszystko jest ok, dostałam też tabletki azalia.

Gosiu u nas Kacperek też głowe kładł tylko na jedną strone a nawet całe ciałko wyginał na lewo ,i jak mi w szpitalu powiedzieli to dlatego ze w brzuchu leżał cały czas na lewej stronie, ale układałam go jak najwiecej na prawej stronie, i juz mu przeszło.
My za to dostaliśmy skierowanie do chirurga dzieciecego bo lekarka stwierdziła że Kacperek ma za dużego wodniaczka i lepiej iść i sprawdzić czy to tylko wodniaczek, już nie mam patentu co mu podkładać i jak pod te jajeczka bo co bym nie robiła to i tak wszystko sie rozwala po załozeniu pieluchy

reklama
gosiagro na ukladanie glowki na jedna strone polozna poradzila mi klasc dziecko na drugi boczek a pod plecki podkladac poduszke lub zwiniety kpocyk zeby sie nie przekrecila
podobno jak dzieci leza za duzo na jednej stronie to po drugiej robi im sie maly zakwas i dlatego nie chca lezec na tej stronie
zakwas zejdzie jak wlasnie bedziesz ja tak ukladac
mam nadzieje ze zrozumiale to napisalam bo troche sie zakrecilam

okropne co sie wydarzylo u wrzesniowek, bardzo wspolczuje

Witajcie,

dzisiaj byłam na wizycie u pediatry, ale teraz poszłam do prywatnej służby zdrowia bo mam wykupiony abonament z pracy. I od razu inaczej, mała dokładnie zbadana, niestety lekarzowi nie podoba się, że główkę w jedną stronę układa i mam iść od neurologa:-( no i coś blada jest, więc zlecił morfologie. Zła jestem, bo mogłam wcześniej pójść, ta moja pediatra w przychodni to nic nie widziała:wściekła/y: USG bioderek mamy 11 sierpnia.

Straszna tragedia u wrześniówek:-:)-(
[*]

Karo85 - a ma brzuszek twardy podczas tych napadów, lekarz mi dzisiaj tłumaczył, że jak są kolki to brzuszek twardy. Bo ja każdy większy płacz wieczorny obierałam, że to chyba kolki:zawstydzona/y:
A mam pytanko do tej główki, asymetryczną tzn ze tez ja układa na jedną stronę?:confused:
paula - ja idę do lekarza 4 sierpnia

NIENAWIDZĘ OKRESU!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zapomniałam jak to jest:no::no: a jeszcze tamponu boję się użyć, bo u lekarza nie byłam jeszcze.

my już po usg i główka i bioderka ok. U mojej asymetria oznacza że ciągle główkę ma na jedną stronę i już przez to jest ona lekko spłaszczona, no ale podobno ma się to unormować, mamy ją kłaść na boku tej drugiej strony. jeszcze kontrolnie wizyta u neurologa za 2 tyg.
co do brzuszka-raz twardy a raz nie bardzo.

Magda, Klementinka i Karo dziekuje Wam za rady i odpowiedzi:tak::tak:

kładę ja na drugi boczek najczęściej jak się da ale ona i tak często z powrotem wraca na ta drugą , muszę spróbować tego co mi Klemetinko poradziłaś:tak:

Magda M- mam nadzieje, że z wodniaczkiem sprawa szybko się zakończy, kiedy idziesz do chirurga? ciezko sie dostać?

Witam:)
Mało się teraz udzielam ale to przez brak czasu. Niewiem jak Wy to robicie że macie możliwość pisania tu. Staram się czytać na bieżąco, a jak tylko chcę coś napisać to Karola zaczyna płakać i trzeba się Nią zająć.

A czytałyście jaka tragedia u wrześnióweczek 2010? Tragicznie zmarła dziewczyna w 31 tygodniu ciąży :-(
Boże co za straszna tragedia:(
[*]
[*]dla Pati i maleństwa

Byłyscie juz na wizycie po połogu u lekarza?
Ja byłam w 4tyg. po porodzie prywatnie u przypadkowego gina bo miałam boleści i chciałam sprawdzić czy wszystko ok. Wtedy lekarz przepisał mi Azalię, ale nie wykupiłam ich. Niestety już nie karmię piersią i niewiem czy mam te brać czy jakieś inne. Muszę jeszcze raz iść.
2 dni temu dostałam okresu - strasznie obficie.

O co chodzi z tymi szablonami? Mogę prosić o nie? ewa.wichrowska@gmail.com

paula wyslalam ci w wiadomosci emaila.

A na co te tabletki azalia sa?

Ja wam powiem,ze uzywamy prezerwatyw narazie,ale ten sex jest taki jakis dziwny,bo ja czuje takie obcieranie jakby po lewej stronie w trakcie kochania.

Dziewczyny, czy któraś może podać mi linka do biustonosza do karmienia z allegro, o których była mowa kilkanaście postów wcześniej. Dzięki!

Witajcie

My wczoraj bylismy na usg bioderek i wszystko w porzadku, nastepne badanie jak malutki skonczy 4miesiace. Moj juz wazy 5,5kg :szok::szok::szok:,a nic po nim nie widac,choc co prawda czulam,ze jakis ciezszy jest ,ale nie przypuszczalam,ze az tyle wazy.

Dziewczyny mam pytanko - gdzie kupywałyscie kołderke sam wkład na allegro ,ale taka co jest miekka ,bo ta co kupywalam w zestawie,to taka sztywna,ze nie da sie nia dziecka przykryc - POMOCY !
Ewela ja mam taką:
2012 WYPEŁNIENIA KOMPLET Hollofil 120x90 LATO (1156106247) - Aukcje internetowe Allegro
jest mięciutka i lekka:)Fajne są też takie:
PODUSZKA KOŁDERKA WYPEŁNIENIE NATURALNE INGEO (1159097302) - Aukcje internetowe Allegro

reklama
ja kupowałam z Paulka82 od tego sprzedawcy i byłysmy bardzo zadowolone:)
Przedmioty użytkownika - Aukcje internetowe Allegro

ja też u niego kupowałam :tak: i biustonosz moim zdaniem rewelacyjny :) mięciutki, wygodny, łatwy w użyciu :-D

Dziewczyny jaki rozmiar ubranek noszą wasze dzieciaczki? Ja wczoraj zrobiłam pranie ciuszków 62 i 68 bo moja w 56 już tak ledwo ledwo wchodzi i w niektóre 62 ją już ubieram. Rozmiar 52 i niektóre 56 już poszły do pudła z rzeczami za małymi. Swoją drogą to musiałam zwolnić jeszcze jedną szufladę bo mi miejsca na ciuszki małej zabrakło :-p
Coś mi się wydaje że dzisiaj ciężka nocka nas czeka bo mała przespała mi prawie cały dzień.

Do góry