agast22
Fanka BB :)
Agast na co szczepilas Hanie ? Olaf tez ma byc szczepiony ale chwilowo nie ma tych szczepionek w przychodni ale szczerze mowiac myslalam ze beda bezplatne... zdecydowalismy za to ze w piatek razem z erciem zaszczepimy Olafa ale na meningokoki bo nie byl szczepiony a ercio 6 w 1+ rotawirusy
Czy ktoras z was szczepila juz na rotawirusy jak wygladalo to picie tej szczepionki? duzo tego bylo ?
Hania dostala 2 szczepionki. Jedna na błonnica, tezec, krztusiec a druga to polio. Polio moze byc tez doustna i wtedy jest bezplatna ale po pierwsze nie ma jej w wakacje w przychodniach a po drugie nie mozna dawac jak w domu jest niemowle, wiec tak czy siak trzeba za nią zapłacic.
Jagoda wypila szczepionke na rota bez problemu. Podają to strzykawką i malo tego jest. Moze ze 2ml.
dziewczyny, po jakim czasie dostałyście z ZUSu macierzyński, bo jak kurcze czekam na kasę jak na zbawienie, jest prawie koniec lipca a ja ani złotówki nie dostałam
Ja urodzilam 9.06 i pierwszą kase dostalam 8 lipca (za czerwiec) a 27 lipca dostalam juz za lipiec.