reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie

My wczoraj bylismy na usg bioderek i wszystko w porzadku, nastepne badanie jak malutki skonczy 4miesiace. Moj juz wazy 5,5kg :szok::szok::szok:,a nic po nim nie widac,choc co prawda czulam,ze jakis ciezszy jest ,ale nie przypuszczalam,ze az tyle wazy.

Dziewczyny mam pytanko - gdzie kupywałyscie kołderke sam wkład na allegro ,ale taka co jest miekka ,bo ta co kupywalam w zestawie,to taka sztywna,ze nie da sie nia dziecka przykryc - POMOCY !

reklama
Wielka tragedia
[*]
[*]
[*]
Karo85 - moja Agatka tez tak miała - często do tego jeszcze szybko posapuje przez nos. Doszłam, że zazwyczaj oznacza to że jest zmęczona i brzuszek za mocno pracuje. Daje jej wtedy smoka, kładę się koło niej , jedną rękę kładę płasko na brzuchu a druga delikatnie głaszczę po główce - po 15 -20 minutach i kilku wypluciach smoka uspokaja się i zasypia. Czasm pomaga nam tez noszenie w pionie na barku, albo w pozycji leżącej na reku ta,że pupa jest w dłoni, a główka w zgięciu łokciowym (maluch na brzuchu).

Mało ostatnio pisałam bo miałam kryzys i tylko czytałam co piszecie... musiałam z małą przez dwa tygodnie jeździć na rehabilitację rączki, a do tego 3-4 razy dziennie muszę z nią robić ćwiczenia w trakcie których ona strasznie płacze:-(. Często płaczę razem z nią, że muszę jej to robić. Najgorsze, że nie ma gwarancji, że niedowład tej łapki minie :( Królewna do tego od czasu do czasu mocno kolkuje i jeszcze załatwia się co 4-5 dni, co mnie trochę martwi. Niby zaparcia nie ma, ale...

Co do chrztu - my chcemy chrzcić we wrześniu, pewnie 12tego lub 19tego. Bardzo chciałabym, żeby chrzestną była moja siostra, ale ona jest po rozwodzie. Nie wiecie czy to jest przeciwwskazaniem? Boje się, ze ksiądz powie, że tak.

Czy ja też mogę prosić o szablony? sealett@o2.pl

Paula ja jeszcze nie byłam i w sumie niewiem kiedy sie wybiore, raz,ze sama wiesz jakie u nas korki,zeby dojechac do Kolobrzegu,a po drugie nie mam za bardzo z kim zostawic małego,bo moj D to ostatnio po 21 do domu wraca ,bo tak duzo pracy ma. Chyba we wrzesniu sie wybiore dopiero.

A jakie szablony?

Ostatnia edycja:
witajcie popołudniowo
moje maluchy śpią, jeden dopiero zasnął, drugi łobuziak za to jeszcze śpi:-)
a mama ma wolne na BB
spacerek zaliczony, zakupy zrobione i to by było na tyle, więcej już dziś poza obiadem nie robie, a popołudniu znowu mykniemy na spacerek:-D

A czytałyście jaka tragedia u wrześnióweczek 2010? Tragicznie zmarła dziewczyna w 31 tygodniu ciąży :-(
słyszałam o tej tragedii w Tv, szok i ogromny smutek, nawet nie potrafie sobie wyobrazić co przeżywa ich rodzina
[*]
[*]

Byłyscie juz na wizycie po połogu u lekarza?
ja wybieram się 10.08, równe 6 tygodni po porodzie

a w będąc w tym temacie jaką antykoncepcję stosujecie?
ja dawno temu brałam tabletki ale teraz raczej wolałabym coś innego, myślałam nad zastrzykiem ale naczytałam się sporo opinii o nim że nie jest polecany, spirala raczej odpada bo nie wyobrażam sobie mieć coś w sobie a i przy niej nie można stosować tamponów więc jest na nie...co innego mi zostaje:sorry:

[*] dla Pati i malutkiej :(

Ja biorę Azalię i nie trzeba czekać do miesiączki tylko można zacząć od razu. Po ok 10 dniach dostałam plamień które się w zasadzie dzisiaj skończyły (przypominało okres tylko mniej obfity bo zwykłe wkładki mi wystarczały i trwało ok 7 dni) ale podobno to normalne. Jak na razie czuje się ok po nich.

Witajcie,

dzisiaj byłam na wizycie u pediatry, ale teraz poszłam do prywatnej służby zdrowia bo mam wykupiony abonament z pracy. I od razu inaczej, mała dokładnie zbadana, niestety lekarzowi nie podoba się, że główkę w jedną stronę układa i mam iść od neurologa:-( no i coś blada jest, więc zlecił morfologie. Zła jestem, bo mogłam wcześniej pójść, ta moja pediatra w przychodni to nic nie widziała:wściekła/y: USG bioderek mamy 11 sierpnia.

Straszna tragedia u wrześniówek:-:)-( [*]

Karo85 - a ma brzuszek twardy podczas tych napadów, lekarz mi dzisiaj tłumaczył, że jak są kolki to brzuszek twardy. Bo ja każdy większy płacz wieczorny obierałam, że to chyba kolki:zawstydzona/y:
A mam pytanko do tej główki, asymetryczną tzn ze tez ja układa na jedną stronę?:confused:
paula - ja idę do lekarza 4 sierpnia

NIENAWIDZĘ OKRESU!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Już zapomniałam jak to jest:no::no: a jeszcze tamponu boję się użyć, bo u lekarza nie byłam jeszcze.

reklama
Co do chrztu - my chcemy chrzcić we wrześniu, pewnie 12tego lub 19tego. Bardzo chciałabym, żeby chrzestną była moja siostra, ale ona jest po rozwodzie. Nie wiecie czy to jest przeciwwskazaniem? Boje się, ze ksiądz powie, że tak.

Czy ja też mogę prosić o szablony? sealett@o2.pl

To nie przyznawajcie się, że siostra po rozwodzie. Do chrztu potrzebne jest jedynie zaświadczenie z jej parafii że może być chrzestną a oni z reguły patrzą czy ma wszystkie sakramenty i czy do kościoła chodzi czasem zapytają :-) Będzie dobrze :-)

Do góry