reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie

Dziekuje za odpowiedzi , ciesze sie,ze podzielacie moje zdanie. Na szczescie wesele jest doslownie 40km od domu to kto wie,czy po prostu małego nie odwioze do mojej mamy potem .
Sukienke znalazłam,ale jeszcze nie kupiłam, umówiłam sie z babeczka z allegro,ze mi uszyją,bo te co maja na aukcji sa na mnie za krotkie :zawstydzona/y:

My dzisiaj mamy za sob a szczepienie w obie nózki- ojj był placz- biedaczek moj, oczywiscie lekarz mnie opiepszył,ze jak dokarmiam z butelki to napewno mi pokarm zaniknie - jeso zalamuje mnie takie pipszenie tych lekarzy....

A chrzcimy dopiero w Boze Narodzenie,bo chrzesni urlopow nie podostawali :/ ,a moze i lepiej jedzenia bedzie full to mozna goscic ludzi.

A jutro jedziemy na badanie usg bioderek.Ale jestem w szoku,ze nie które z was nie maja tego badania refundowanego-dziwne jakies..

A co do tej mojej kolezanki , sama zapropoowala,ze nasz kontakt sie ograniczy do minimum ,bo na nia naskoczylam - szkoda,ze zapomniala juz jak mi dopiepszala w ciazy ,ze sie za bardza podniecam nia. Hmm ... ludzie sa dziwni.

Dodam jeszcze,ze skubana sledzi moje posty ,a potem na gg robi mi wywody :szok::baffled:

hehe masakryczna koleżanka:)

reklama
My po dzisiejszej sesji badań....
Miałam obawy co do ekg, nie było wiadomo czy nam zrobią w przychodni, czy mała będzie wystarczająco spokojna itp.. Ekg zrobiliśmy w mig i Nelcia była grzeczniutka.:tak:Za to z morfologią była jazda. :szok:Wkurzyła mnie laska w laboratorium w przychodni oj i to bardzo, na dzień dobry powiedziała,że nie wie czy takiemu maluszkowi coś z palca poleci a potem się okazało,że nie umie zebrać kropelek krwi do probówki, że leciały jej obok.. Mała krzyczała i płakała a ta pipa po kilku minutach prób powiedziała, że nie da rady, że mamy do szpitala dziecięcego na pobranie jechać!!!!!! :angry::angry::angry::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Co było robić, pojechaliśmy, tam kobieta w trakcie pobrania ani jednej kropelki krwi nie straciła i wszystkie trafiły do probówki.. Niestety moja kochana Kornelka płakała histerycznie i wciąż jest marudna, zasypia na troszkę i budzi się z płaczem :-:)-:)-:)-(
W czwartek, jak dostałam skierowanie do kardiologa, była mowa, że mam wcześniej przyjść po skierowanie na morfologie i ekg, dziś gdy po nie poszłam dostałam też i na badanie moczu skierowanie, więc rano będziemy próbować z zebraniem moczu (już mam woreczki) i rano znowu do laboratorium i to muszę jechać do szpitala tam gdzie jest robiona morfologia a to druga część miasta.. A jak na złość mój W. jutro raniuteńko wyjeżdża na cały dzień w delegacje.. ech..życie..życie..

katarzynajanicka super ten łuk, wogole zabawki wszystkie dla maluchow extra tylka skad wziasc kase na to wszystko ech

a to my :-)

na nk .jpg

Śliczny Tomaszek, i mamusia też :-)

My chrzcimy małego 14 Sierpnia. Nie mam pojęcia w co go ubrać... nie podoba mi się taki maluszek w garniturze więc muszę pomyśleć nad czymś innym, tylko nad czym...???

Byliśmy wczoraj na USG bioderek i niestety musimy ćwiczyć bo jedno bioderko jest nie dojrzałe. Oprócz tego musimy pieluszkować. Za 4 tygodnie kolejna wizyta, jeśli się nie poprawi to jakieś szelki będzie musiał nosić, nie wiem o co chodzi. Najgorsze jest to że mały nie chce ze mną współpracować i jak próbuje z nim ćwiczyć to na nic nie pozwala! Co za uparciuch...

Hej
My po wczorajszym szczepieniu dzis juz jestesmy sokojni:-) ale wczoraj maly nie chcial nawet jesc cyca:-( marudy byl, ciezko mu sie spalo... a dzis od 9 jak si to tylko na cyca sie kreci, daje mu i spi dalej...:-) wazy równiutkie 6 kg nagusieniki i ma 63cm. :-) i do mamusi coraz bardziej podobny:-D
Co do bioderek to ja ide na NFZ ale dopiero we wrzesniu, 22ego., wczesniej nie ma miejsc. a prywatnie u nas sa miejsca na 28 sierpnia!! porazka, poczekam te 2tyg i pojde na kase chorych bo strasznie drogie to badanie jest a zawsze robilam tam w radomiu na józefowie...
Nom i to by bylo na tyle wrazen...
Co do chrzcin my planujemy chyba 22 sierpnia, no zobaczymy, a ubiór,nie zamierzam szalec i tez cos normalnego w czym później bedzie mógł chodzic zaloze:tak:
A za tydzien od poniedzialku ruszam do siostry na 5 dni na wakacje z dzieciakami;-) troszke odpoczne od tej rutyny i dzieciaki pobawia sie zjej córka, Hania do przedszkola bedzie mogla z nia chodzic przez te dni;-) oby pogoda byla lepsza niz teraz:////
Buziaki

Zaczynam się zastanawiać czy na chrzciny nie włożyć małego w becik tak jak kiedyś się robiło. Ładnie dzieci wyglądały i bez problemu :-)

Kasiek1983 - U Was w sobotę chrzczą??

My chrzcimy najprawdopodobniej 22.08 :) w pierwszą rocznicę naszego ślubu :D
A mała będzie ubrana w to:

Ważyłam w niedzielę Gaję miała równy miesiąć i ważyła 5KG:)

pokaźna panienka :D a ile ważyła jak się urodziła?

Dzisiaj imieniny Julii i nasza maleńka dostała taką przewieszkę do wózka :)

Załączniki

• ośmiornica.jpg
    ośmiornica.jpg
    12,8 KB · Wyświetleń: 28
Ostatnia edycja:
reklama
Do góry