reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

skąd ja to znam :tak:Zdec, co pediatra radzi na ten trądzik? Ja myślałam, ze to potówki...Moja ma całą buzkę wysypaną, raz widac mocniej, raz prawie nic...ale utrzymuje się juz ok.2 tyg.

Ania kup w aptece " Nadmangniam potasu " to sa takie krysztaki fioletowe i codziennie do kapieli wrzucasz ciutenke i woda sie robi lekko rozowa i tym myjesz dziecko i pomaga na takie zmiany skorne super.

AniaCh przykro mi z powodu synka,ze tak biedaczek bedzie musial sie nacierpiec jeszcze,ale nie poddwaj sie i badz dobrej mysli,bo dziecko wszystko czuje i dlatego moze byc niespokojne.

reklama
skąd ja to znam :tak:Zdec, co pediatra radzi na ten trądzik? Ja myślałam, ze to potówki...Moja ma całą buzkę wysypaną, raz widac mocniej, raz prawie nic...ale utrzymuje się juz ok.2 tyg.

nam nic nie kazała z trądzikiem robić (bo Julka też miała) i powiedziała że sam zniknie do 6-8 tygodnia, u nas zniknął wcześniej :)

A my dzisiaj wybralismy się na spacerek i mała wogóle nie spała tylko obserwowała co się dzieje na niebie :) (leżała w gondoli więc jedyne co ją mogło zainteresować to liście na drzewach ;) Dzisiaj wykąpaliśmy ją trochę wcześniej niż zwykle (ok 19) przed kąpielą mała zjadła trochę z cyca a później 60ml butli z odciągniętym mlekiem po kąpieli dojadła butlę ok 60 ml i doprawiła cycem (chciała sie pewnie przylepa poprzytulać :) ), zszokowało mnie to ile zjadła bo pierwszy raz jej się zdarzyło zjeść więcej niż 100ml, może pośpi sobie dłużej :D
Ja już też mówię dobranoc bo trzeba odespać ostatnią noc :)

Moja już śpi;)A mężulek wraca;)Dziewczyny czy wasze dzieci też się krztysą jak dawałayście na początku butelkę??

ewela dzięki! Zdec, to my chyba mamy jednak potówki, bo nabawiliśmy się ich teraz jak zaczęły się te upały...wcześniej nie było takich krostek.

mały też ma biały nalot na języczku, ja aftin polewam na smoczek i daje małemu, w sumie nalot się zmniejszył trochę więc chyba skutkuje

dziś pojechalismy w odwiedziny do mojej ciotki, wycieczka w sumie udana, Fifi grzeczny bardzo był :)

kupiłam mu taką zabaweczkę do wózka

PRZYWIESZKA DO WÓZKA, FOTELIKA - 5 WZORÓW !!! (1158393224) - Aukcje internetowe Allegro

i był zachwycony tym dzisiaj, patrzył bardzo długo i widać było zainteresowanie :)

coś czuję, że ja mu zabawek nakupuje tyle, że potem magazyn będe mogła otworzyć

a w tej jednej piersi to chyba miałam coś zatkane, bo jak laktatorem ściągnęłam to zaczęło tryskać jak z fontanny i teraz już z niej też ciurkiem leci jak z tej drugiej, to się chyba wyrównało :)

Ostatnia edycja:

Dziewczyny ja z tym tradzikiem bylam u lekarza i to normalne kazde dziecko to ma bo nasze hormony jeszcze z nich wychodza trzeba tylko rumiankiem przemywac buzke i do kapieli mozna dolewac kilka kropelek olejku z herbaty:)

Filip ma na buźce krostki, ale nie wiem czy potówki czy trądzik, moja mam mówi, że to potówki, ale mi to na trądzik wygląda, jutro przemyje mu buźke roztworem nadmanganianu, zobaczę czy pomoże

Moja już śpi;)A mężulek wraca;)Dziewczyny czy wasze dzieci też się krztysą jak dawałayście na początku butelkę??
oj okropnie. bałam się, że się zachłysnie i nie będę umiała mu pomóc. może ja to źle robię?:nerd:

czesc dziewczynki. ja kompletnie nie mam czasu na siedzenie przed kompem:( jakos nie moge sie zorganizowac. moj a. pojechal juz od nas poltora tyg temu, ja wciaz u mamy. jakos chyba za duzo ludzi tu jest, kazdy dzien wyglada inaczej i nie moge sie pozbierac. dola mam przez to wszystko.
najgorsze jest to,ze okazalo sie,ze filip ma wade serca. juz lezelismy w szpitalu.nie moge o tym myslec nawet bo od razu wyje.:-(nie wymaga to ntychmiastowej operacji,ale raczej jest nieunikniona jak maly podrosnie o ile nic zlego nie bedzie dzialo sie w miedzy czasie.ciekawa jestem czy zadna z forumowiczek nie boryka sie z podobnym problemem.bo nie jestem na biezaco.na dodatek lekarz przy usg glowki stwierdzuil niewielkie niedotlenienie w jednej półkuli... powstale przy porodzie. jestem tak wsciekla na lekarzy i szpital w ogole,ze masakra.na szczescie teraz wydaje mi sie trafilam na dobrych lekarzy z powolaniem.
takze u mnbie sae smutki,ciagly stres. sciagam troche swojego mleka,ale tego tak niewiele...:-(w ogole mam mowi,zeby zaprzestala,bo kiedyś nie dawało sie mleka matki,ktora jest bardzo zestresowana,ze to mzoe jakos zle na dziecko wplynac...ale to chyba jakies zabobony,prawda??
poważna sprawa. najważniejsze, że synek jest już pod dobrą opieką specjalistów. na pewno mu pomogą i skończy się na strachu. a Twoja mama powinna Cię wspierać, a nie dodatkowo stresować takimi teoriami. nie poddawaj się! Twój pokarm jest dla Twojego synka najlepszy. powodzenia!!

edit: hehe, nie ma to jak pisanie jedną ręką i do tego lewą!:-D:-D

Ostatnia edycja:
AniaCh trzymam kciuki zeby wszytsko sie dobrze skonczylo. Troche duzo sie na Twojego Filpka zlozylo. Robilas usg prenatalne w 21 tyg na wady serca nie bylo tego wczesniej widac ? A co do mleka stres dziala zle na laktacje , ale mysle ze jesli powalczysz to wkoncu uda Ci sie sciagac wiecej. Zycze zdrowka i sily

Niestety nie dam rady nic wiece doczytac moze jutro mi sie uda, IOlaf juz wrocil i jest troche zamieszania, potowki u nas tez wyszly dolownie wszedzie w uszach we wlosach na pupie mam nadzoieje ze znikna na niedziele prognozuja 15 st :szok:

reklama
ale pogoda, leje, a ja chciałam na zakupy z małym wyjść, bo mąż zaraz do pracy jedzie, mam nadzieję, że się poprawi

z włąsnymi cyckami nie mogę się dogadać, wczoraj pisałam, o mniejszym napełnieniu jednej a diś w nocy budzę się, twarda jak kamień, wielka jak arbuz i z niej ciurkiem leci..... może rzeczywiście były przytkane kanaliki i laktator jak zaciągnął to odetkał......

czy to możlie, żeby nawał się powtórzył? bo jeśli zaczyna się to już się boję, źle wspominam ten po porodzie

Do góry