reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

No pogoda dzisiaj piękna:) Mała przespała schodzenie całej Magnolii w poszukiwaniu kreacji dla mamy na ślub, który już w nast piątek:) Dzisiaj jestem w końcu z wami na bieżąco.
U pediatry ok, ale bez cyca się nie obeszło, bo straszny płacz gdy pani doktor mnie oglądała. Spała z dwie godzinki potem, a teraz znowu na cycu usnęła:)
KOCHAM TAKĄ POGODĘ JAK DZISIAJ:)
Mała przez 3tyg przybrała na wadze 450g, czy to nie za mało?
Przez to że tak często doi cycka ja mam tyle pokarmu że tryska jak fontanna do przodu(to jest uciążliwe, bo wkładka jedna starcza tylko na chwilę, potem przecieka;/) a jak nie odciągnę trochę to mała się krztusi.
Rzeczywiście tak jak przypuszczałam biały nalot to pleśniawki, kupiłam ten Aphtin. Jeszcze Vit K i Vigantol i kolejne 50zł w aptece stracone:( A krostki na buzi to trądzik niemowlęcy.

reklama
Nasza była szczepiona w nóżki i rączkę.

Czy wasze maleństwa też zaczynają się coraz bardziej ślinić? Nasza chyba nie wyrabia z połykaniem śliny ;) I chyba mamy apetyt na rączki bo pcha je do buźki cały czas (nie ssie ale stara się memlać je) a głodna nie jest i smoka też nie chce.
Ale fajna pogoda u nas :) w końcu chłodniej. Ja rześka po doprowadzeniu się do porządku i wymoczeniu się w wannie :D Julka śpi sobie już dobrą chwilę (od ok 13tej) w bujaczku,a tatuś koło niej drzemie :) a ja zamiast się położyć po ciężkiej nocce buszuje po allegro w poszukiwaniu jakiegoś ciuszku na chrzciny :) Zaraz jakiś obiadek i może spacerek oby tylko nie padało.
Moja też zaczyna się ślinić i myślę, że to naturalne....moja jak nigdy dzisiaj ładnie śpi;)

Nareszcie się trochę ochłodziło... dzięki Bogu!!!

Kobietki, mój mały ma na buźce, rączkach i brzuszku takie maleńkie krosteczki, w sumie to są bezbarwne ale jest ich mnóstwo i skóra małego jest dzięki nim taka chropowata... czy to jakieś uczulenie? Oprócz tego ma potówki, takie czerwone krosteczki i nad brwiami bardzo suchą łuszczącą się skórę... zastanawiam się co to może być, bo do lekarza dopiero w poniedziałek...:confused:

Ja pije kawe z kofeina dwa razy dziennie i jest ok.

Co do nalotu moj dzinks tez ma taki ,lekarz nic na to nie mowil,wiec to nie plesniawki.

A szczepienie - no widze,ze sa dwa zastrzyki w tym opakowaniu to chyba w raczke i w udko bedzie szczepienie.

czesc dziewczynki. ja kompletnie nie mam czasu na siedzenie przed kompem:( jakos nie moge sie zorganizowac. moj a. pojechal juz od nas poltora tyg temu, ja wciaz u mamy. jakos chyba za duzo ludzi tu jest, kazdy dzien wyglada inaczej i nie moge sie pozbierac. dola mam przez to wszystko.
najgorsze jest to,ze okazalo sie,ze filip ma wade serca. juz lezelismy w szpitalu.nie moge o tym myslec nawet bo od razu wyje.:-(nie wymaga to ntychmiastowej operacji,ale raczej jest nieunikniona jak maly podrosnie o ile nic zlego nie bedzie dzialo sie w miedzy czasie.ciekawa jestem czy zadna z forumowiczek nie boryka sie z podobnym problemem.bo nie jestem na biezaco.na dodatek lekarz przy usg glowki stwierdzuil niewielkie niedotlenienie w jednej półkuli... powstale przy porodzie. jestem tak wsciekla na lekarzy i szpital w ogole,ze masakra.na szczescie teraz wydaje mi sie trafilam na dobrych lekarzy z powolaniem.
takze u mnbie sae smutki,ciagly stres. sciagam troche swojego mleka,ale tego tak niewiele...:-(w ogole mam mowi,zeby zaprzestala,bo kiedyś nie dawało sie mleka matki,ktora jest bardzo zestresowana,ze to mzoe jakos zle na dziecko wplynac...ale to chyba jakies zabobony,prawda??

reklama
Bo jest fajna pogoda na spanie:)
Moja też niby śpi, ale ma bardzo słaby sen i podsypia sobie 5-10minut i się budzi i od nowa na rączki i od nowa drzemka:(
skąd ja to znam :tak:Zdec, co pediatra radzi na ten trądzik? Ja myślałam, ze to potówki...Moja ma całą buzkę wysypaną, raz widac mocniej, raz prawie nic...ale utrzymuje się juz ok.2 tyg.

Do góry