reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Spytam ponownie bo tylko jedna dziewczyna mi odpisała a strasznie mnie to ciekawi. W jakie części ciała były szczepione teraz Wasze dzieci?

reklama
Dziewczyny po pierwszych szczepieniach - mam pytanie; w jaką część ciała szczepione byly Wasze dzieci?
Kasiulka mój Tymek był szczepiony w oba uda(5w1 i żółtaczka)

o właśnie ale jestem zakręcona przecież bezkofeinowa nesca chyba jest;)
ja mam właśnie nesce:)

Czy wasze maleństwa też zaczynają się coraz bardziej ślinić? Nasza chyba nie wyrabia z połykaniem śliny ;) I chyba mamy apetyt na rączki bo pcha je do buźki cały czas (nie ssie ale stara się memlać je) a głodna nie jest i smoka też nie chce.
mój się ślini, coraz mocniej, ale to efekt swędzocych dziąseł, bo pediatra powiedziała nam że ma już spuchnięte dziąsła na ząbki(ale może to potrwać jeszcze kilka miesięcy) nawet teraz wypluł smoka i komicznie ssie-czy jak Ty napisałaś memla kciuka:tak:

AniaCh83 Aniu przykro mi że synek ma wadę serca:no: mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy, trzymam za Was kciuki! powtórzę pytanie jedej z dziewczyn, czy na USG w czasie ciąży lekarz nie wykrył wady? a z laktacja walcz, dla Małego będzie to najlepsze co możesz zrobić!

Ja właśnie wyparzam laktator i butelkę chce dzisiaj śiągnąć trochę mleka i dać z butelki aż się boję;(Oby się nie zachłysnęła:(

hej
A my w poniedziałek mykamy na pierwsze szczeienie:dry: trzymajcie kcuki by maly byl spokojny... :-)
Pisałam wam ze maly wazy 6kg, no i go zmierzylam i ma juz 63cm. Jejku ale on przez te 6tyg od porodu urusł... przybylo mu 2kg i 6cm. nie za duzo to...? ciekawa jestem co lekarze powiedza...

Pogoda wreszcie sie uspokoiła i jest chlodniej! :-)
Buziaki

No właśnie Hania też, i zastanawiam się czemu tam a nie w ramie? Przecież tam cholernie boli. Ty wiesz jak Hania płakała? A jak Twój Tymek to zniósł?
wiesz co nie wiem czemu w uda...ale Tymek ma już na ramieniu ślad po gruźlicy i nie wygląda on najlepiej, ale pedriatra mówi że może się poprać nawet do roku:baffled::no:
5w1 nie było straszne Tymkowi, zakwilił jedynie, a przy żółtaczce głośno zapłakał, ale trwało to zaledwie chwilę, dałam mu smoka i przeszło, twierdzili że był bardzo dzielny, ma to po mamusi:happy::-D chciałabym żeby każde szczepienie tak przebiegało, bo bałam się że nie będę mogła Go uspokoić. ale Hani też się nie dziwię że tak płakała, przecież to nic przyjemnego i podobno jak ta szczepionka na żółtaczkę się rozchodzi to bardzo boli:baffled::angry:

Ja właśnie wyparzam laktator i butelkę chce dzisiaj śiągnąć trochę mleka i dać z butelki aż się boję;(Oby się nie zachłysnęła:(
a dawałaś jej już kiedyś butlę?czy to będzie pierwszy raz?mój dobrze pije z butli:tak:

hej
A my w poniedziałek mykamy na pierwsze szczeienie:dry: trzymajcie kcuki by maly byl spokojny... :-)
Pisałam wam ze maly wazy 6kg, no i go zmierzylam i ma juz 63cm. Jejku ale on przez te 6tyg od porodu urusł... przybylo mu 2kg i 6cm. nie za duzo to...? ciekawa jestem co lekarze powiedza...
kciuki zaciśnięte:-)
mój przez 8tygodni przytył 2,2kg i pediatra powiedziała że jeśli jst na cycku to nic się nie dzieje i wszystko przebiega prawidłowo:tak:

wiesz co nie wiem czemu w uda...ale Tymek ma już na ramieniu ślad po gruźlicy i nie wygląda on najlepiej, ale pedriatra mówi że może się poprać nawet do roku:baffled::no:
5w1 nie było straszne Tymkowi, zakwilił jedynie, a przy żółtaczce głośno zapłakał, ale trwało to zaledwie chwilę, dałam mu smoka i przeszło, twierdzili że był bardzo dzielny, ma to po mamusi:happy::-D chciałabym żeby każde szczepienie tak przebiegało, bo bałam się że nie będę mogła Go uspokoić. ale Hani też się nie dziwię że tak płakała, przecież to nic przyjemnego i podobno jak ta szczepionka na żółtaczkę się rozchodzi to bardzo boli:baffled::angry:

a dawałaś jej już kiedyś butlę?czy to będzie pierwszy raz?mój dobrze pije z butli:tak:

kciuki zaciśnięte:-)
mój przez 8tygodni przytył 2,2kg i pediatra powiedziała że jeśli jst na cycku to nic się nie dzieje i wszystko przebiega prawidłowo:tak:
Dałam jej raz ale sie wystraszyłam jak się zachłysnęła i teraz w końcu drugi raz chce spróbować;)

Co do kawki ja pije rano rozpuszczalną jacobs velwet z jednej łyżeczki tylko zalewam ją gorącym mlekiem pycha:-)
A pleśniawki to moja chyba też ma to znaczy to taki niby lekki nalot na języku przecieram jej aphtinem i jest lepiej tylko to nie wystarczy polewać smoczka albo sutka trzeba porządnie je zcierać z języka tak mi mama mówiła:tak:
zdec-moja przez trzy tyg przybrała 1kg ale pielęgniarka powiedziała że się przejada bo taki brzuch napęcznieły w piątek ide na szczepienie i już jestem ciekawa ile waży bo na mojej wadze to wskazuje że od urodzenia ponad 2kg przybrała a ja staram sie herbatką poić żeby tak dużo nie jadła:-D
Ania-słyszałam że nawet matkom palącym zalecają karmienie bo podobno to i tak więcej korzyści więc stres jest chyba mniej szkodliwy od papierochów:baffled:
Aja od dziś wprowadzam Łatwy plan wedłóg książki Tracy Hogg Język niemowląt tylko wcale nie jest taki prosty jak się czyta a najgorsze to usypianie bez cycka tylko ma sama usnąć w łóżeczku:baffled:do tej pory usypiała przy cycu no ale zobacze czy dam rade:-)

reklama
dzieki ita[/I] :-)

Co do usypiania to mój usypia różnie... a teraz ostatnio najczesciej to klade go albo do łóżeczka albo na łóżku i sam zasypia. ale czasem tez i przy cycu mu sie zdazy lub bujany w nosidelku, na rekach... ;-)

Do góry