reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej!!!
U na nas dziś udany dzień...Malutka nawet ładnie pospała w dzień co jej ostatnio rzadko się zdarzało...Teraz też już wykąpana i najedzona smacznie sobie spi....Wczoraj znów udana noc...Poszła spać o 18.00 wstała o 2.00 w nocy, potem o 5 i o 7.30...Także mamusia wyspana.....tyko troszkę smutna...Paweł poleciał we wtorek i teraz przyleci dopiero na początku września....Jejku jak ten czas szybko zleciał...Nawet nie wiem kiedy minęły te 2 tygodnie.....Ale byle do wrzesnia i już bedziemy razem.....Potem powrót do Anglii....
U Was też tak gorąco????

Załączniki

• 4.jpg
    4.jpg
    38,8 KB · Wyświetleń: 44
  • 3.jpg
    3.jpg
    43,3 KB · Wyświetleń: 47
reklama
Hej!!!
U na nas dziś udany dzień...Malutka nawet ładnie pospała w dzień co jej ostatnio rzadko się zdarzało...Teraz też już wykąpana i najedzona smacznie sobie spi....Wczoraj znów udana noc...Poszła spać o 18.00 wstała o 2.00 w nocy, potem o 5 i o 7.30...Także mamusia wyspana.....tyko troszkę smutna...Paweł poleciał we wtorek i teraz przyleci dopiero na początku września....Jejku jak ten czas szybko zleciał...Nawet nie wiem kiedy minęły te 2 tygodnie.....Ale byle do wrzesnia i już bedziemy razem.....Potem powrót do Anglii....
U Was też tak gorąco????

U nas to jak w piekarniku;)

Przyznaję szczerze, że mam dość… To szczepienie to prawie jak trauma,Kornelka cały dzień była bardzo marudna, na jakąkolwiek czynność wykonywaną przy niej reagowała wręcz histerycznym płaczem i krzykiem, nawet nie mogłam jej spokojnie przewinąć… Uspokoiła się dopiero w kąpieli ale co z tego jak już po wyjęciu z wody znowu zaczęła koncert…. Już się bałam, że się nam zacznie zanosić i dopiero będziemy mieli problem.. Teraz zasnęła, mam nadzieję, że na dłużej niż 5 minut.. No i mam też nadzieję, że jutro już będzie lepiej…..
Idę pod prysznic i spać bo to był trudny dzień...bardzo trudny...

hej
A my na szczepienie idziemy w poniedziałek;-) ciekawe jak maly je zniesie... teraz spi ladnie juz od 19.30 i chyba juz cmoka czyli chce cyca;] takze spadam :dry:
dobranoc

w sumie to dzisiejszy dzień był udany: mam godzinkę dla siebie, wyskoczyłąm na zakupy, nie wożę synka do teściowej i szwagierki, jak to do tej pory robiłam podczas spaceru, bo chciałam, żeby miał z nimi kontakt, tylko czekam, aż same zadzwonią i przyjdą :) ustaliłam priorytety w życiu naszej nowej rodzinki i mam zamiar się tego trzymać :)
i bardzo dobrze zrobilas, to w koncu wasze dziecko, niech z wami ustalaja kiedy je moga widywac :tak:

Mimo czekającej mnie diety przy dziecku ze skazą białkową udało mi się znaleźć słodycze które mogę jeść :-D oczywiście od czasu do czasu :-) tak więc może jakoś przetrwam bez lodów itp. na cukierkach i piankach :-D
jest wiele smacznych produktow bez mleka/jajek, zwlaszcza w sklepach ze zdrowa zywnoscia ;-)

Koriander co z oczkiem cos Ci zalecili u nas tez sie sprawa ciagnie przepisana neomecyna jest trudna do aplikacji i chyba dlatego nie pomaga tak jak powinna. A dziendoberkowe zdjecie udalo Ci sie zrobic
nam zalecil masaz kanalikow 2x dziennie i smarowanie mlekiem z piersi kilka razy dziennie, przecieranie przegotowana woda. Jak nie ustapi to robi wymaz zeby dobrac kropelki. Na razie mniej ropieje po tym mleczku..zobaczymy jak bedzie

Anecznik- skaze białkową najłatwiej ocenic po uszach. Pęka skórka za uszami lub jest bardzo wysuszona i jeszcze w jednm miejscu na małżowinie ale nie wiem jak opisac dokładnie gdzie;/ Jak sie konczy ucho to całamałżowina jest taka jakby zawinięta to własnie w tym zgięciu tez czasem pęka.
No i gratuluje pokaźnej wagi!
:szok: mala ma wlasnie za uszkami od jakiegos czasu takie suche cos, myslalam ze to po kapieli sie zrobilo bo moze zle osuszylam ale nie schodzi juz dosc dlugo..kurcze teraz znowu sie bede zamartwiac :baffled:

A czy Wasze też tak wkładają palce o buzi??

Ostatnio coraz częściej :-) fajnie to wygląda tyle że jeszcze nie rozgryzłam kiedy robi to z głodu a kiedy żeby się uspokoić :-)

jest wiele smacznych produktow bez mleka/jajek, zwlaszcza w sklepach ze zdrowa zywnoscia ;-)

Tyle że pewnie są też w ładnej cenie, może uda mi się zrzucić parę kilo przy takiej wymuszonej dietce :-) Oby tylko małemu przeszła ta skaza.

cześć dziewczynki :)
czy znacie jakiś sposób aby "wyrónać" poziom mleka w obu piersiach? jak karmię z prawej, najada się do syta, jak z lewej to musi być dokładka z prawej... z prawej tryska mleko poza karmieniami, masakra, co chwila wkłądki wymieniam, jak bym tam nawał miała, a w lewej jak pocisnę poleci coś, ale wkładki suchutkie, mały się z niej nie najada:crazy:

poza tym moje dziecko ma swój rytm dnia: kąpiel o 20, ok 21 zasypia i śpi do ok 4 potem podje i najczęściej o 6 już nie śpi i sobie marudzi albo leży i ogląda świat do 9-10 potem na chwilkę zaśnie ale w sumie do 13 to małe drzemki tylko, chyba że jest spacer
dłuższa drzemka ok 13-14, śpi do 17-18 i potem czuwanie do karmeinia

w sumie to dobrze, że wykumałam, że on tak ma to mogę sobie coś zaplanować tylko czy on nie za mało śpi w dzien?

reklama
Kasiu wydaje mi się że to normalne z tym snem, każde dziecko ma inną potrzebę, mój też potrafi jednym ciągiem mieć 5godzinna fazę czuwania, ale on nie ma tak jak Twój stałego rytmu dnia, więc codziennie co innego...

a swoją drogą idziesz na spotkanie aktywnych mam w Toruniu?

Do góry