reklama
A ja się dzisiaj wyspałam mała dała mi pospać w nocy jak nigdy najpierw 5 godzin później 3 godzinki później godzinkę i godzinkę kimała ze mną w wyrku (zazwyczaj to było 4 godz, 2 godz, 1 godz i koniec spania :/). Mój organizm już po 5 godzinach przespanych ciurkiem był wyspany
Z mniej fajnych rzeczy to dzisiaj byłyśmy na szczepieniu ;( i mała płakała strasznie :/ aż usteczka jej zsiniały, mąż ją trzymał bo ja nie dałabym rady - mimo że odwróciłam się żeby nie patrzeć to poryczałam się strasznie (wiecie że szczepionka na rotawirusy jest 2 i 4 składnikowa -> 2 składnikową podaje się 2 razy a 4 składnikową 3 razy).
Teraz mała odsypia, miejsca po kłuciu mam smarować Altacetem bo mogą być obrzęki. Mam nadzieję że temperatury nie dostanie.
Mykam poczytać co tam u was
Z mniej fajnych rzeczy to dzisiaj byłyśmy na szczepieniu ;( i mała płakała strasznie :/ aż usteczka jej zsiniały, mąż ją trzymał bo ja nie dałabym rady - mimo że odwróciłam się żeby nie patrzeć to poryczałam się strasznie (wiecie że szczepionka na rotawirusy jest 2 i 4 składnikowa -> 2 składnikową podaje się 2 razy a 4 składnikową 3 razy).
Teraz mała odsypia, miejsca po kłuciu mam smarować Altacetem bo mogą być obrzęki. Mam nadzieję że temperatury nie dostanie.
Mykam poczytać co tam u was
przykro mi, że mała tak musiała się nacierpieć:-( a ile miała ukłuć i jaką szczepionkę wybrałaś? Będziesz szczepić na rotawirusy?
Ja tez smaruje Altacetem, na razie nie ma śladu a jeżeli chodzi o temperaturę to miała 37,6 i przez dobę od szczepienia była senna, taka trochę niemrawa. Ciekawe jak u Ciebie będzie...
przykro mi, że mała tak musiała się nacierpieć:-( a ile miała ukłuć i jaką szczepionkę wybrałaś? Będziesz szczepić na rotawirusy?
Ja tez smaruje Altacetem, na razie nie ma śladu a jeżeli chodzi o temperaturę to miała 37,6 i przez dobę od szczepienia była senna, taka trochę niemrawa. Ciekawe jak u Ciebie będzie...
Miała 3 ukłucia -> szczepionka 5w1 i pneumokoki. Na rotawirusy szczepiliśmy też dzisiaj (4składnikowe) ale to jest doustne i małej bardzo smakowało tak piła że aż się zaksztusiła a jak się skończyło to memlała językiem jeszcze dobrą chwilę
Ile czasu i jak często trzeba smarować altacetem?
Na ewentualną temperaturę uzbroiliśmy się w czopki.
W dalszym ciągu mała śpi - najadła się i zasnęła - leży w foteliku samochodowym bo ją chwilę przed zaśnięciem pobujałam (na rękach bałam się że będę jej dotykać tych miejsc gdzie była kłuta i może ją boleć :/). Boje się przełożyć ją do gondoli żeby się nie obudziła bo rano marudna była i od czasu jak wstała po nocy nie zasnęła do momentu jak wróciliśmy od lekarza. Niech sobie bidula odeśpi
Miała 3 ukłucia -> szczepionka 5w1 i pneumokoki. Na rotawirusy szczepiliśmy też dzisiaj (4składnikowe) ale to jest doustne i małej bardzo smakowało tak piła że aż się zaksztusiła a jak się skończyło to memlała językiem jeszcze dobrą chwilę
Ile czasu i jak często trzeba smarować altacetem?
Na ewentualną temperaturę uzbroiliśmy się w czopki.
W dalszym ciągu mała śpi - najadła się i zasnęła - leży w foteliku samochodowym bo ją chwilę przed zaśnięciem pobujałam (na rękach bałam się że będę jej dotykać tych miejsc gdzie była kłuta i może ją boleć :/). Boje się przełożyć ją do gondoli żeby się nie obudziła bo rano marudna była i od czasu jak wstała po nocy nie zasnęła do momentu jak wróciliśmy od lekarza. Niech sobie bidula odeśpi
czyli zdecydowaliście, żeby szczepić wszystko za jednym zamachem, my na razie zaszczepiliśmy 6w1, a gdzieś za dwa tygodnie zaszczepimy na rota i pneumokoki, niech sobie organizm trochę odpocznie może głupie pytanie ale w czym rota podają doustnie, w butelce, strzykawka czy jak ile zapłaciłaś za rota? rozumiem, że ta 4 składnikowa droższa?
Ja smaruje raz dziennie a przez jaki czas to w sumie nie wiem
Myślę, że teraz sobie trochę pośpi, po takim emocjach...
Kasiulka_1980
Mama Hani i Mai :-)
Z mniej fajnych rzeczy to dzisiaj byłyśmy na szczepieniu ;( i mała płakała strasznie :/ aż usteczka jej zsiniały, mąż ją trzymał bo ja nie dałabym rady - mimo że odwróciłam się żeby nie patrzeć to poryczałam się strasznie
Wczoraj to przezylam i wiecej nie chce ;-(
Lencja
:)
My też dziś po szczepieniu, oj płakała, krzyczała mocno ja też się popłakałam...
Szczepiliśmy 5w1 więc kuta była 2 razy.
A teraz jest mega marudna i nie chce spać... Temperaturę ma w granicach 37,5 ...
Poza tym Nelcia waży już 5140 jestem w szoku, że aż tyle...
Szczepiliśmy 5w1 więc kuta była 2 razy.
A teraz jest mega marudna i nie chce spać... Temperaturę ma w granicach 37,5 ...
Poza tym Nelcia waży już 5140 jestem w szoku, że aż tyle...
czyli zdecydowaliście, żeby szczepić wszystko za jednym zamachem, my na razie zaszczepiliśmy 6w1, a gdzieś za dwa tygodnie zaszczepimy na rota i pneumokoki, niech sobie organizm trochę odpocznie może głupie pytanie ale w czym rota podają doustnie, w butelce, strzykawka czy jak ile zapłaciłaś za rota? rozumiem, że ta 4 składnikowa droższa?
Ja smaruje raz dziennie a przez jaki czas to w sumie nie wiem
Myślę, że teraz sobie trochę pośpi, po takim emocjach...
to była tak jakby plastikowa tubka z plynem i pielegniarka wklaplała małej po trochu (tzn najpierw mała zassała z tej tubki i sie zakrztusiła to później dostawała po kropelce ). koszt 4 składnikowej to 250zł a 2 składnikowej 300 zł. (czyli łącznie 4 skł. = 750 a 2 skł = 600zł)
Wczoraj to przezylam i wiecej nie chce ;-(
niestety jeszcze nas czeka tych szczepien troche
reklama
zastrzelcie mnie ,bo ledwo zipie
plecy mnie bola od noszenia małego,ktory dzisiaj jest nie do zniesienia , placze i wogole jakis nerwowy jest
A ja dzisiejszej nocy mam za soba swoj "pierwszy raz " ,ale było bosko
A ten PLANTEX to ile kosztuje?
plecy mnie bola od noszenia małego,ktory dzisiaj jest nie do zniesienia , placze i wogole jakis nerwowy jest
A ja dzisiejszej nocy mam za soba swoj "pierwszy raz " ,ale było bosko
A ten PLANTEX to ile kosztuje?