reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
A ja się dzisiaj wyspałam :D mała dała mi pospać w nocy jak nigdy najpierw 5 godzin później 3 godzinki później godzinkę i godzinkę kimała ze mną w wyrku :) (zazwyczaj to było 4 godz, 2 godz, 1 godz i koniec spania :/). Mój organizm już po 5 godzinach przespanych ciurkiem był wyspany :D
Z mniej fajnych rzeczy to dzisiaj byłyśmy na szczepieniu ;( i mała płakała strasznie :/ aż usteczka jej zsiniały, mąż ją trzymał bo ja nie dałabym rady - mimo że odwróciłam się żeby nie patrzeć to poryczałam się strasznie :( (wiecie że szczepionka na rotawirusy jest 2 i 4 składnikowa -> 2 składnikową podaje się 2 razy a 4 składnikową 3 razy).
Teraz mała odsypia, miejsca po kłuciu mam smarować Altacetem bo mogą być obrzęki. Mam nadzieję że temperatury nie dostanie.

Mykam poczytać co tam u was :)

Z mniej fajnych rzeczy to dzisiaj byłyśmy na szczepieniu ;( i mała płakała strasznie :/ aż usteczka jej zsiniały, mąż ją trzymał bo ja nie dałabym rady - mimo że odwróciłam się żeby nie patrzeć to poryczałam się strasznie :( (wiecie że szczepionka na rotawirusy jest 2 i 4 składnikowa -> 2 składnikową podaje się 2 razy a 4 składnikową 3 razy).
Teraz mała odsypia, miejsca po kłuciu mam smarować Altacetem bo mogą być obrzęki. Mam nadzieję że temperatury nie dostanie.

przykro mi, że mała tak musiała się nacierpieć:-( a ile miała ukłuć i jaką szczepionkę wybrałaś? Będziesz szczepić na rotawirusy?
Ja tez smaruje Altacetem, na razie nie ma śladu a jeżeli chodzi o temperaturę to miała 37,6 i przez dobę od szczepienia była senna, taka trochę niemrawa. Ciekawe jak u Ciebie będzie...

przykro mi, że mała tak musiała się nacierpieć:-( a ile miała ukłuć i jaką szczepionkę wybrałaś? Będziesz szczepić na rotawirusy?
Ja tez smaruje Altacetem, na razie nie ma śladu a jeżeli chodzi o temperaturę to miała 37,6 i przez dobę od szczepienia była senna, taka trochę niemrawa. Ciekawe jak u Ciebie będzie...

Miała 3 ukłucia -> szczepionka 5w1 i pneumokoki. Na rotawirusy szczepiliśmy też dzisiaj (4składnikowe) ale to jest doustne i małej bardzo smakowało :) tak piła że aż się zaksztusiła a jak się skończyło to memlała językiem jeszcze dobrą chwilę :)
Ile czasu i jak często trzeba smarować altacetem?
Na ewentualną temperaturę uzbroiliśmy się w czopki.
W dalszym ciągu mała śpi - najadła się i zasnęła - leży w foteliku samochodowym bo ją chwilę przed zaśnięciem pobujałam (na rękach bałam się że będę jej dotykać tych miejsc gdzie była kłuta i może ją boleć :/). Boje się przełożyć ją do gondoli żeby się nie obudziła bo rano marudna była i od czasu jak wstała po nocy nie zasnęła do momentu jak wróciliśmy od lekarza. Niech sobie bidula odeśpi :)

Mój dziś miał szczepionkę i pułki co odpukać jest wszystko ok tzn nie zauważyłam zmian w zachowaniu. Troszkę liczyłam że pośpi więcej po szczepieniu ale nic z tego :-)

Miała 3 ukłucia -> szczepionka 5w1 i pneumokoki. Na rotawirusy szczepiliśmy też dzisiaj (4składnikowe) ale to jest doustne i małej bardzo smakowało :) tak piła że aż się zaksztusiła a jak się skończyło to memlała językiem jeszcze dobrą chwilę :)
Ile czasu i jak często trzeba smarować altacetem?
Na ewentualną temperaturę uzbroiliśmy się w czopki.
W dalszym ciągu mała śpi - najadła się i zasnęła - leży w foteliku samochodowym bo ją chwilę przed zaśnięciem pobujałam (na rękach bałam się że będę jej dotykać tych miejsc gdzie była kłuta i może ją boleć :/). Boje się przełożyć ją do gondoli żeby się nie obudziła bo rano marudna była i od czasu jak wstała po nocy nie zasnęła do momentu jak wróciliśmy od lekarza. Niech sobie bidula odeśpi :)

czyli zdecydowaliście, żeby szczepić wszystko za jednym zamachem, my na razie zaszczepiliśmy 6w1, a gdzieś za dwa tygodnie zaszczepimy na rota i pneumokoki, niech sobie organizm trochę odpocznie:tak: może głupie pytanie ale w czym rota podają doustnie, w butelce, strzykawka czy jak:sorry2: ile zapłaciłaś za rota? rozumiem, że ta 4 składnikowa droższa?
Ja smaruje raz dziennie a przez jaki czas to w sumie nie wiem:zawstydzona/y:
Myślę, że teraz sobie trochę pośpi, po takim emocjach...

My też dziś po szczepieniu, oj płakała, krzyczała mocno ja też się popłakałam...
Szczepiliśmy 5w1 więc kuta była 2 razy.
A teraz jest mega marudna i nie chce spać... Temperaturę ma w granicach 37,5 ...
Poza tym Nelcia waży już 5140 jestem w szoku, że aż tyle...

czyli zdecydowaliście, żeby szczepić wszystko za jednym zamachem, my na razie zaszczepiliśmy 6w1, a gdzieś za dwa tygodnie zaszczepimy na rota i pneumokoki, niech sobie organizm trochę odpocznie:tak: może głupie pytanie ale w czym rota podają doustnie, w butelce, strzykawka czy jak:sorry2: ile zapłaciłaś za rota? rozumiem, że ta 4 składnikowa droższa?
Ja smaruje raz dziennie a przez jaki czas to w sumie nie wiem:zawstydzona/y:
Myślę, że teraz sobie trochę pośpi, po takim emocjach...

to była tak jakby plastikowa tubka z plynem i pielegniarka wklaplała małej po trochu (tzn najpierw mała zassała z tej tubki i sie zakrztusiła to później dostawała po kropelce :)). koszt 4 składnikowej to 250zł a 2 składnikowej 300 zł. (czyli łącznie 4 skł. = 750 a 2 skł = 600zł)

Wczoraj to przezylam i wiecej nie chce ;-(

niestety jeszcze nas czeka tych szczepien troche :(

reklama
zastrzelcie mnie ,bo ledwo zipie :szok::szok::szok:

plecy mnie bola od noszenia małego,ktory dzisiaj jest nie do zniesienia , placze i wogole jakis nerwowy jest

A ja dzisiejszej nocy mam za soba swoj "pierwszy raz " ,ale było bosko :zawstydzona/y::-D

A ten PLANTEX to ile kosztuje?

Do góry