reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Lencja mój mały ma sine wokół ust, już w szpitalu pytałam lekarza co to może oznaczać, on w sumie nie powiedział dlaczego ma sine, tylko, że wszystko jest dobrze i też się martwię cały czas tym kolorkiem :(:)-(przy szczepieniu zapytam jeszcze raz lekarza

Nelcia nie ma sinych ust i okolicy, pani dr nie podobał się ogólnie koloryt jej skóry na ciele, pytała mnie o to czy się męczy podczas jedzenia i czy po jedzeniu nie robi jej się taki sino-granatowy trójkącik w okolicach ust. Ja niczego takiego nie zaobserwowałam ale cóż... Sprawdzimy.

W ogóle z zarejestrowaniem się do specjalisty jest TRAGEDIA!!!!!! :angry: Zadzwoniłam do szpitala dziecięcego, gdzie jest poradnia i bardzo polecany jeden z kardiologów dziecięcy i usłyszałam, że nie ma miejsc do końca roku!!!!! Polecono mi 2 przychodnie, w których mogę próbować a tam usłyszałam to samo - do końca roku nie ma terminów... SZOK :szok::szok::no::no::angry::angry: Pomarudziłam jednak, że to dopiero 6 tygodniowe dziecko i okazało się, że jak pani chce to znajdzie termin i to całkiem bliski. Idziemy na wizytę 29 lipca. Widać, że jak sie chce to da radę. Przed wizytą musimy zrobić ekg i morfologię - znowu będzie biedactwo kute:-(

reklama
Witajcie po dłu zszej przerwie, wróciłam dzisiaj bo na 12 idziemy do pediatry. Nie jestem w stanie nadrobić zaległości, ale widzę że maleństwa nie spokoe w czasie szczepień:( z moją to ewnie będzie cyrk...

W ogóle nie wiem co jej jest ale ma na buzi jakąś wysypkę, położna powiedziała ze to nie skaza, ale na wszelki wypadek wyeliminowałam trochę twarożku:( no i mam wrażenie że się powiększa, tak dzisiaj sobie pomyślałam że może uczulenie na krem nivea na słońce, no ale zobaczymy co dzisiaj lekarz powie.
No i ma coraz większy biały nalot na języku, więc sądze że to początek pleśniawek. Znacie coś na to?

zdec my walczyliśmy z pleśniawkami i przegraliśmy bo nie zeszły- najpierw położna poleciła Aftin- bez recepty, pedzlowanie jamy ustnej ( strasznie nieprzyjemne dla mamy i dziecka) po tygodniu wizyta u pediatry, który przepisał antybiotyk- nystatynę- 4 razy dziennie 1ml- nie pomogło. W czwartek idziemy na szczepienie i zapytam się jeszcze co z tym robić:(((((((((((((((((

lencja- załamka z tym brakiem miejsc!!!dobrze że udało Ci się jednak zapisać. Teraz się przestaszyłam, nie odpuszczę dopóki mi lekarz nie wyjaśni dlaczego robi się takie sine!!

Ostatnia edycja:
Witajcie, u nas po wczorajszym ciężkim dniu, ładna nocka była. Kornelka spała od 21 do 4 najadła się obudziła się o 8 podjadła i śpi znowu. Może troszkę odeśpi wczorajszy stres? Ja to się będę stresowała przed następnym szczepieniem, że znowu taka jazda będzie:szok:
Poza tym wczoraj lekarka powiedziała, że mała ma nieco zasiniałą skórę (w sumie za kolor skóry dostała o 1 punkt mniej) orzekła, że to może wadę serca oznaczać i zaleciła konsultację u kardiologa, zmartwiło mnie to...:no::no:

ale Kornelka ładnie Ci spała :-) trzymam kciuki żeby żadnej wady serduszka nie było! a gdzie idziesz do kardiologa??

katarzynajanicka Kasiu Ty chyba pytałaś o przyrząd gimnastyczny dla Fifiego? ja mam coś takiego CHICCO ZESTAW GIMNASTYCZNY PLAY GYM 2W1 65407 (1152254982) - Aukcje internetowe Allegro

w szpitalu mi pow ze upadlam na glowe z ta spirala,i ze zaklada sie je kobietom po 30 ktore nie planuja wiecej dzieci...
ja sie nA pigulki nie nadaje, zapominam nawet zeby codziennie ryby nakkarmic,a co dopiero taka metoda antykoncepcji...za malo ogarnieta jestem..

a ta ''uszczelka'' wyglada jak nierozciagnieta gumka :D i wsadz to sobie ;p
z tą spiralą to chyba zależy na jakiego lekarza się trafi, moja kumpela miała założoną w wieku 23 lat po porodzie i lekarz nie robił problemów. a swoją drogą znam dwójkę dzieci "ze spirali":-):-)

Ostatnia edycja:
W aptece farmaceuta mi powiedział że ten Aftin jest od 1.roku życia:(
A teściowa mnie nastraszyła, że jak mała będzie miała coraz więcej tych pleśniawek to nie będzie chciała jeść:(

ale Kornelka ładnie Ci spała :-) trzymam kciuki żeby żadnej wady serduszka nie było! a gdzie idziesz do kardiologa??
Pospała ładnie i co zadziwiające nadal śpi po porannym jedzonku.
Udało mi się zapisać na wizytę do Naszego Lekarza do dr Aliny Koryckiej.
Chciałam do dr Czarneckiego w szpitalu dziecięcym ale nie dało rady... :no::no:

witajcie
u nas kolejny upalny dzień i mały nieco marudny bo opuściliśmy poranny spacer, za gorąco
wczoraj pozałatwialiśmy wszystko do becikowego, swoją drogą ciekawe kiedy przyjdzie? napewno w sierpniu:tak:

mój mały wczoraj wieczorem chyba po raz pierwszy odkrył swoje rączki i wkładał sobie do buzi, a jak zabawnie przy tym cmokał i te minki:tak::-)
tak czytam o Waszych "pierwszych razach" i troszkę zazdoszczę bo mimo że my musimy jeszcze troszke się wstrzymać to ja jakoś nie mam ochoty:-(
po koniec ciąży nie mogłam się już doczekać tego jak będzie już po porodzie i bez brzuszka a teraz sex mógłby dla mnie nie istnieć
Agi Poleńka śliczna i widzę że jednak postanowiła ułatwić mamie nieco życie po wyjeździe taty
kasiajanicka ja mam wrażenie że u mnie jest podobnie z tym że na odwrót w lewej jest więcej a w prawej nieco mniej ale nie zauważyłam żeby się nie najadał
wydaje mi się że ma to związek z tym że ja wole karmić z lewej jakoś tak mi wygodniej ale pilnuje tego by co karmienie zmieniać pierś
spróbuj może częściej karmić i zaczynać za każdym razem karmienie od tej w której wydaje ci się że jest mniej
a i pięknie że już wypracowaliście jakiś rytm dnia:tak:
Gryzka jak miło przeczytać że nie jestem w tym sama bo juz zaczynałam się zastanawiać czy to normalne albo czy ja nie robie czegoś nie tak?
u nas z wyjściem na spacer nie ma żadnego problemu, wręcz przeciwnie Asia jest chętna zawsze tak więc wykorzystujemy każdą chwilę i spacerujemy a mały w tym czasie smacznie śpi w wózku
więc oby do sierpnia.....i mam nadzieję że naszym dziewczynom to się odmieni i szybko minie:tak::-)
Lencja my co prawda jeszcze nie byliśmy ale u nas każdy dostaje skierowanie od pediatry do Poradni Preluksacyjnej a tam wizyta u ortopedy i usg jest bezpłatne....tylko czasami są takie terminy że szok.....
z córcią robiliśmy usg prywatnie bo musielibyśmy czekać ponad 2 miesiące na termin a usg byłoby zrobione zamiast w 6 tygodniu to w 4 miesiącu....paranoja jakaś
teraz też od 2 dni próbuję się dodzwonić żeby młodego zarejestrować wcześniej ale bez efektu chyba muszę się tam pofatygować osobiście

W aptece farmaceuta mi powiedział że ten Aftin jest od 1.roku życia:(
A teściowa mnie nastraszyła, że jak mała będzie miała coraz więcej tych pleśniawek to nie będzie chciała jeść:(

no właśnie, podobno te pleśniawki sprawiają ból i są problemy z jedzeniem.
Na etykiecie napisane jest właśnie że aftin od 1 r.z. ale skoro położna mi zleciła smarowanie to smarowałam tym.

Ostatnia edycja:
Pospała ładnie i co zadziwiające nadal śpi po porannym jedzonku.
Udało mi się zapisać na wizytę do Naszego Lekarza do dr Aliny Koryckiej.
Chciałam do dr Czarneckiego w szpitalu dziecięcym ale nie dało rady... :no::no:

no niestety paranoja żeby gdzieś na kasę się zapisać:wściekła/y: dobrze że udało Ci się na tak bliski termin! napewno będzie dobrze!! my do ortopedy musieliśmy iść prywatnie bo terminu odpowiedniego nie było, a położna kazała jak najszybciej(nie wiem czy coś jej się nie podobało?) ale całe szczęście jest OK:tak: więc teraz z Tymusiem trzymamy kciukasy za Kornelcię:tak:

no właśnie, podobno te pleśniawki sprawiają ból i są problemy z jedzeniem.
Na etykiecie napisane jest właśnie że aftin od 1 r.z. ale skoro położna mi zleciła smarowanie to smarowałam tym.
Też tak słyszałam, że jak się nagromadzi ich za dużo to po pierwsze bolą i dziecko nie chce jeść a po drugie trudno się ich pozbyć.
Ja też stosuję Aphtin, ale ponieważ smarowanie jamy ustnej średnio mi wychodzi bo Nelcia się kręci to zaczęłam smarować nim brodawki przed karmieniem i efekt jest lepszy niż smarowanie jamy ustnej. Nalot jest o wiele mniejszy - ale jednak jest... Ciekawe co zrobić aby się go pozbyć w ogóle (pytałam już o to na odpowiednim wątku..)

Ita - dobrze, że z Tymkiem wszystko ok, my na usg bioderek idziemy 4 sierpnia i mam nadzieję, że będzie w porządku.
eagle - no właśnie, te terminy są jakieś kosmicznie dalekie...

reklama
Witajcie po dłu zszej przerwie, wróciłam dzisiaj bo na 12 idziemy do pediatry. Nie jestem w stanie nadrobić zaległości, ale widzę że maleństwa nie spokoe w czasie szczepień:( z moją to ewnie będzie cyrk...

W ogóle nie wiem co jej jest ale ma na buzi jakąś wysypkę, położna powiedziała ze to nie skaza, ale na wszelki wypadek wyeliminowałam trochę twarożku:( no i mam wrażenie że się powiększa, tak dzisiaj sobie pomyślałam że może uczulenie na krem nivea na słońce, no ale zobaczymy co dzisiaj lekarz powie.
No i ma coraz większy biały nalot na języku, więc sądze że to początek pleśniawek. Znacie coś na to?
polecam aftin;)ale jak karmisz cycem to nie powinna mieć i nie jest o 1 r tylko juz od tygodni;)

Ostatnia edycja:
Do góry