reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
Na moje to chyba warto w takie cos zainwestowac, ja mam mate edukacyjna tiny love z roznymi gadzetami, muzyka mozarta i jakimis melodyjkami, swiatelkami itp. Kolezanki z troche starszymi maluszkami bardzo ja sobie chwala, mysle ze dla dzieciaczka to spor frajda tak sobie polezec i pogadac z zabawkami :-) U nas jeszcze za wczesnie zeby oceniac efekty ale mala juz lubi sobie na macie polezec bo ja sie klade razem z nia i cwiczymy podnoszenie glowki (ona, nie ja):tak:

Co do nosidelka to mam bardzo podobne firmy Bjorn Borg ale czekam z uzyciem az mala zacznie sama trzyac glowke (chociaz tam niby jest wkladka podtrzymujaca glowke, ale jakos w to nie wierze). Przyda sie pozniej na szybkie zakupy :tak:

Katarzynajaniecka juz kiedys ktos pisal ze slodycze powoduja bol brzucha a sie o tym dzis przekonalam... ostatnio ograniczylam slodycze, wczoraj zjadlam czekolade wieczorem i juz dzis bolal brzuszek

Agast u mnie przeszlo a uzywalas czegos poza masciami ??

Anecznik ostatnio mysle ze nasze dzieciaki niespia nie tylko z powodu pogody czy brzuszkow tylko z tego powodu ze sa coraz bardziej swiadome i coraz wiecej rzeczy je rozkojarza i nadmiar wrazen nie pozwala zasnac

Karo zdjecia super

Ewelinka to zdjecie na rogaliku jest urocze

Koriander co z oczkiem cos Ci zalecili u nas tez sie sprawa ciagnie przepisana neomecyna jest trudna do aplikacji i chyba dlatego nie pomaga tak jak powinna. A dziendoberkowe zdjecie udalo Ci sie zrobic

Kasiek glowke na wznak dzieci powinny utrzymywac ok 4 -5 miesiaca. erykowi czasem sie udaje ale tylko chwile

Yoshe wyma****e :)) a juz najbardziej sie wuje na rekach czasem mowimy na niego ratlerek :)

Gosiargo fajna sesja wogole dzis dzien fotograficzny

Ewela dorodny Tomcio :))

Elizka 6 kg ?? ile wazyl jak sie urodzil ??

Lencja slodki krasnal. Ja klade miska do lozeczka czasem zasypia sam czasem trzymam reke wokol glowki chyba mysli ze jest na ramieniu przy cycu i tez zasypia, smok tez sie czasem przydaje

myślałm, że w nocy zawału dostanę: wstaję a mały w łóżeczku w poprzek leży, sam się zsunął do połowy łóżeczka i jeszcze w poprzek przekręcił, że się zsunął to rozumiem, bo ma pod materac klinik podłożony (ze względu n ulewania położna doradziła), ale że jeszcze w drugą stronę się przekręcił? zdolniejszy jest niż myślałam, a ja go na wersalce nieraz samego zostawiałam............. chyba czas zmienić nawyki

myślałm, że w nocy zawału dostanę: wstaję a mały w łóżeczku w poprzek leży, sam się zsunął do połowy łóżeczka i jeszcze w poprzek przekręcił, że się zsunął to rozumiem, bo ma pod materac klinik podłożony (ze względu n ulewania położna doradziła), ale że jeszcze w drugą stronę się przekręcił? zdolniejszy jest niż myślałam, a ja go na wersalce nieraz samego zostawiałam............. chyba czas zmienić nawyki

moja też tak ma :) to właśnie przez ten spad :)

Hejka!
U nas nocka cała przespana :) Od 21 do 5 rano. Potem cyc i sen do 8:) Kochane dziecko. Starszą dzisiaj sprzedalam do babci i cieszy mnie to bardzo bo wczoraj mi strasznie uprzykrzała zycie ;/

Milka- tylko maści uzywałam a TY czegos jeszcze??

Dzień dobry
znowu mniej sie odzywałam, ech.... jak Wy to robicie że macie czas na BB
ja to czytam jedynie podczas karmienia małego tak z doskoku a na odpisywanie czasu już brakuje
u nas wakacje się skończyły, mój już wrócił do pracy i niestety przez 2/3 dnia jesteśmy sami, ewentualnie moja mama do nas wpada bo jeszcze na urlopie jest
a co z tym związane wprowadzamy nowy porządek dnia ale nie jest łatwo z dwójką
na szczęście mały jest bezproblemowy, je i śpi jedynie wieczorem przed kąpielą ma dłuższą chwilę aktywności kiedy wymaga towarzystwa:tak: za to córcia nadrabia i czasami miałabym ochote wysłać ją gdzieś na pół dnia jak najdalej od siebie:-(
mam nadzieję że jej to przejdzie bo mimo że każdą wolną chwilę poświęcam dla niej zabawa rysowanie itp to efekty są marne i mam wrażenie że lala z każdym dniem wymaga więcej uwagi

co do wagi, my byliśmy kontrolnie w przychodni w poniedziałek i w ciągu 2,5 tygodnia mój syneczek przytył prawie 1200g :szok: szok waży już ponad 4,5 kg i to wyhodowany na maminym cycu

wczoraj widziałam dzień fotkowy był wszystkie maluszki cudowne i jakie dzielne podczas szczepień
ja też muszę chyba wrzucić jakieś nowe mojego

i to by było na tyle bo syrenka alarmowa się włączyła że pora na karmienie

My już po wizycie u lekarza i pierwszym szczepieniu, nie było źle tylko jeden pojedynczy krzyk a potem znów mały poszedł w kimono :-D

Waży już 5900 czyli mniej niż się spodziewaliśmy, ale i tak sporo :-D

Niestety lekarka stwierdziła że Kamil ma śladową skazę białkową :-:)-:)-( tak mnie zatkało że nawet jej się o szczegóły nie wypytywałam. Nie wiem jak do tego doszła oglądając główkę, uszy i osłu****ąc. Sobie teraz siedzę i czytam co to jest ta śladowa skaza. Oczywiście mam dietę bez mleczną i mleko zostało też zmienione na Nutramigen.
Dodatkowo dała skierowanie do poradni neonatologicznej, niby dlatego że miałam cukrzycę ciążową, może bym uwierzyła że to jedyny powód gdyby nie fakt że o cukrzycę zapytała się dopiero po wypisaniu skierowania :-( zobaczymy co tam powiedzą.

reklama
Anecznik- skaze białkową najłatwiej ocenic po uszach. Pęka skórka za uszami lub jest bardzo wysuszona i jeszcze w jednm miejscu na małżowinie ale nie wiem jak opisac dokładnie gdzie;/ Jak sie konczy ucho to całamałżowina jest taka jakby zawinięta to własnie w tym zgięciu tez czasem pęka.
No i gratuluje pokaźnej wagi!

Do góry