reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

paula24211 - sliczne z Was kobietki:-),
w wyobrze spacerówki nie pomoge, mam wózek 3 w 1, i wszystko miesci sie w bagazniku ...

no my tez mamy wózek 3w1 ale chodzi o to ze stelaz nie miesci mi sie do mojego samochodu a maż drugim jezdzi do pracy a ja czasem bede chciała do mojej mamy pojechac i chce u niej miec spacerówke typu parasolka tylko szukam takiej ktora rozklada sie na plasko zeby mala mogła lezec , bo czasem zeby wyskoczyc z mala na miasto gdzies , pakuje ja w fotelik wsadzam do samochodu i nie musze sie martwic ze tam nie bede miala jak sie z nia ruszyc:tak:chiałam zeby byl u babci jakis wózek tak w razie co:-)
Paula obydwie jestescie gwiazdy :)) a z parasolka to chyba poczekaj nie nadaje sie dla takich maluszkow, lepiej posiedziec w domu niz skrzywic dziecko, fotelik samochodowy bardziej by sie nadal, mozesz zamontowac na swoim wozku?

i

tak jak napisałam Kasi wyzej wlasnie do mojego auta nie miesci sie stelaz wózka dlatego szukam parasolki....
i nie chce jedzic z ia nie wiadomo ile nia tylko doskoku zeby byla u mojej mamy:-):-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Macie jakieś sposoby na te holerne kolki??
Szkoda mi tak strasznie małej, w nocy z bezsilności płakałam razem z nią:(
Masaż brzuszka, nogi do brzuszka i leżenie na brzuszku pomaga tylko na chwilę:(

mojej kolezance pomogł Infacol ale on jest chyba od 1 miesiaca wiec lipa

w szpitalu słyszałam że krople BioGaia są dobre
a tu masz jeszcze link odnośnie masażu brzuszka:tak: Masaż na kolkę

*ja mojemu Tymkowi podaję herbatkę koperkową, pije zwykle 100ml czasem mniej
Gryzka dzieciaki muszą się do siebie przyzwyczaić, nie możesz przecież wiecznie uspokajać Małgosi, z czasem synek nie będzie reagował:tak::tak::tak:

Jutro mamy usg glowki i bioderek, martwie sie ta glowka ze cos wyszukaja , trzymacie kciuki
kciuki zaciśnięte:-)

dziewczyny śliczności z Waszych pociech:tak: kajdusia śliczne minki Małgosi:tak:

ewuś dzielna kobieto! przykro mi z powodu sąsiada!!!

Ostatnia edycja:
Jezu co za noc.....:-(
katarzynajanicki dokładnie opisałaś mój problem....:-(
3 noc z rzędu godzina 3 koniec spania, napinanie brzuszka, machanie nogami i płacz:(((( O 5 kończy:(
Jeszcze do rana jakieś stęki...:(
Normalnie jakby miała zegarek w głowie, a matka pada na twarz:((((

Mam jakąś herbatkę z koperku BoboVity ale ona właściwie nic nie daje...:(

ja mam z Hippa mała wypiaja jakies 100ml dziennie jej:)

Witam i ja, z Lili pod pacha ktora maatak smiechawki za kazdym razem jak do niej mowie A kuci kuci i smyrgam ja po policzku :-D:-D:-D a obiecywalam sobie zadnych idiotyzmow :-):-)

już druga noc z rzędu to samo: mały po jedzeniu stęka, pręży się, czerwienieje, nic nie pomaga, ani tulenie, ani smoczek, ani głaskanie, masakra jakaś, jak po dwóch godz usnął to za 1,5 już znów się obudził i w sumie do teraz stęka

dziewczyny sprobujcie suszarka do wlosow pogrzac delikatnie brzuszek....u nas to sie w sekunde sprawdza !!!
kasiu nie zalamuj sie masz takiego pieknego maluszka! wszystko powoli sie unormuje zobaczysz..

Witam,

Ale dzis u nas super po wczorajszym deszczyku!
Mała odżyła i my też!!!
Spała wczoraj od 22 do 5 :-).
Teraz za to je juz 2 godzine ... moje biedne piersi;-)

jak to dobrze cie widziec w dobrym humorze :-) A Natalka po prostu kocha mame i wiszenie na niej :-p

witajcie, dzisiaj czeka nas szczepienie, mam nadzieje, że będzie oki:tak:

oj trzymam kciuki za Maje, daj znac jak to zniosla:tak:

Jejku dziewczyny, jak Wy to robicie, że macie czas na bb? Ja czytam Was na bieżąco przy każdym karmieniu małej (na komórce), ale pisać nie mam kiedy i jak... Zresztą teraz od tygodnia mamy rodzinę z Anglii, a we wtorek zjedzie się jeszcze kilka osób z Poznania i zostaną do niedzieli, bo wtedy chrzcimy Małgosię :-)
Jestem zauroczona wszystkimi bb dzieciaczkami, również wiele ładnych mamuś dało się poznać :tak: Widać jak wiele szczęścia dają nam nasze maluchy :tak:
A zdjęć pozazdrościłam i wkleiłam Małgosiowe, ale na zamkniętym...
Myślę o Was często i gęsto!!!! Uściski!
no nareszcie jakis znak zycia!:-):-) ciesze sie ze wszystko ok, a brak czasu przy dwojce plus zjazd rodzinny to dobra wymowka :tak: sliczne masz te dzieciaczki, chyba bedzie Malgosia pierwszym "ochrzczonym" czerwcowym bobaskiem :-) ciekawa jestem jak ja wystroicie, my jeszcze nie mamy chrztu zaplanowanego ale juz mysle nad kreacja. buziaki dla was :-)

paula ale z was lasencje ho ho!:-)

ewus moje kondolencje...trzymaj sie dzielnie :-(

A tak nam mijaja upalne dni:

Załączniki

• P1000010.jpg
    P1000010.jpg
    28,8 KB · Wyświetleń: 45
Ostatnia edycja:
Kurcze wiecie co może to jest problem. Ta herbatka z kopru którą mam jest od 1.miesiąca, niestety musiałam ją małej podać bo u mamy w sklepie (jak to na wsi) była tylko ona, więc wyboru nie miałam:(
Teraz tak się zastanawiam, że to może ona jest problemem:(

Kurcze wiecie co może to jest problem. Ta herbatka z kopru którą mam jest od 1.miesiąca, niestety musiałam ją małej podać bo u mamy w sklepie (jak to na wsi) była tylko ona, więc wyboru nie miałam:(
czy ta herbatka może być problemem niestety nie pomogę bo nie wiem, ale jakby co spróbuj z Hippa ona jest od pierwszego tygodnia

reklama

Moze tez tak byc ta z Hippa jest po pierwszym tygodniu wiec odstawa tamta z BoboVity i sprobuj podawac ta z Hippa:)
trzymam kciuki zeby nie bylo juz kolek:)

Do góry