reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Hej laseczki\=

my bylismy na spacerniaku ,ale ludzi full ,ze az sie nie chce wychodzic i przedzierac w te tłumy.

agast,ale twoja jagódka ma duze oczka :-) sliczne dziewczynki

cobra,a nie mozecie sie od tesciow wyprowadzic np.do ciebie?

moj mały strasznie marudny,ani cycolka,ani butelki nic tylko płakał,ale juz spi ...

nigdzie nie mozemy indziej,przepisali na niego to zasrane gospodarstwo ktore musi utrzymywac... :wściekła/y:ja chce do miasta

Cobra, zdjęcie z puchatkiem totalnie mnie rozczuliło :-) Sliczny chłopak...i wreszcie jest!;-)

aaa puchatek to prezent od dziadka malego - tego nieprawdziwego,od mojego ojczyma.zwariowal na jego punkcie

reklama
Podczytałam was tak z grubsza.. ale niestety nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego.
Zgadzam się z wami że te upały to jakaś masakra. Widzę też po waszych postach że nie tylko ja mam problemy z małą i jej spaniem w dzień. Czasem jak tak na nią patrzę, a ona w dzień śpi może 2-3h (licząc jakieś tam drzemki przy cycu i spacer w wózku) to zastanawiam się czy to nie jest jakiś robokop. Masakra... Dobrze że w nocy jako tako śpi, fakt że wczoraj i przedwczoraj od 3:30 do 5 dała popis i nie mogła spać, zrobiła kupkę i mam wrażenie że cisnęła się na następną, a tej nie mogła zrobić i masakra, nie dało się jej uspokoić:(
Dzisiaj już było trochę lepiej ze spaniem, ale jakoś wydawało mi się że noworodki to na okrągło powinny spać, a tu zonk...
Gdyby nie to że jestem teraz u mamy to pewnie nadal nie miałabym czasu nic zjeść już nie mowiąc o praniu i prasowaniu... bo mała cały czas na cycu wisi:( Teraz zaczynam doceniać to że mam tak blisko mamę i mogłam do niej pojechać, bo inaczej to byłaby masakra:(
Jutro mamy wizytę położnej, zobaczymy co powie;)
Mam zamiar również jutro wybrać się odebrać dyplom, bo niestety w sobotę miałam rozdanie dyplomów, ale nie miałam sumienia w taki upał ciągnąć malutką ze sobą:( No i jutro mam nadzieję zapisać się na magisterkę, mam nadzieję że mała pozwoli:)

Czytam również, że strasznie dużo z was ma problem z kolkami i powoli zaczynam się zastanawiać czy moja ich też nie ma:( M.in. te w nocy, o których wcześniej pisałam:(

Karmi też bym sobie wypiła, ale jakoś nie mam sumienia, zawsze to jednak piwo...

Niestety karmię małą tylko prawą piersią, z lewej ściągam i dostaje butelkę, bo jakoś nie może wyrobić tego lewego wklęsłego sutka, a kapturki nie zawsze działają, ona się denerwuje i koniec jedzenia, jest jeden wielki krzyk <olaboga>

Przepraszam że tyle o sobie napisałam... zaraz się biorę do dokończenia pisania co tam u was.

Załączniki

• DSC00396.jpg
    DSC00396.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 64
Ostatnia edycja:
Jejku dziewczyny, jak Wy to robicie, że macie czas na bb? Ja czytam Was na bieżąco przy każdym karmieniu małej (na komórce), ale pisać nie mam kiedy i jak... Zresztą teraz od tygodnia mamy rodzinę z Anglii, a we wtorek zjedzie się jeszcze kilka osób z Poznania i zostaną do niedzieli, bo wtedy chrzcimy Małgosię :-)
Jestem zauroczona wszystkimi bb dzieciaczkami, również wiele ładnych mamuś dało się poznać :tak: Widać jak wiele szczęścia dają nam nasze maluchy :tak:
A zdjęć pozazdrościłam i wkleiłam Małgosiowe, ale na zamkniętym...
Myślę o Was często i gęsto!!!! Uściski!

Witam,

Ale dzis u nas super po wczorajszym deszczyku!
Mała odżyła i my też!!!
Spała wczoraj od 22 do 5 :-).
Teraz za to je juz 2 godzine ... moje biedne piersi;-)

paula24211 - sliczne z Was kobietki:-),
w wyobrze spacerówki nie pomoge, mam wózek 3 w 1, i wszystko miesci sie w bagazniku ...

katarzynajanicka - współczuje tescia :-(, tez nie lubie tak dni "marnowac"

słoniczka - Sliczna Ty i synio,
ja tez czesto jestem przewrazliwiona i martwie sie o Małą, dobrze ze mój maz jest inny to nas ratuje :-)

Agi78 - wszystkim dzieciaczkom lepiej po deszczu :-)
oj, to strasznie długie rozstanie Was czeka ... ale jak wszystko - szybko minie...
A kiedy wraczasz do UK?

Mika26 - trzymamy kciuki za wizyty!

zdec - pisz o sobie i maluszku:-), czesto mamy te same problemy - wiec sie mozemy pocieszyc ze to nie tylko u nas jest ciezko ...
z opisu to moga byc kolki ...

kajdusia - ja mam czas tylko przy karmieniu ... pisze jedna reka i jakos idzie :-), usciski tez dla Ciebie i Małgosi

Zobacz załącznik 265814Zobacz załącznik 265815Zobacz załącznik 265816Zobacz załącznik 265817

już druga noc z rzędu to samo: mały po jedzeniu stęka, pręży się, czerwienieje, nic nie pomaga, ani tulenie, ani smoczek, ani głaskanie, masakra jakaś, jak po dwóch godz usnął to za 1,5 już znów się obudził i w sumie do teraz stęka

w dzień nie ma takich problemów, nie aż tak bardzo,
dałam mu herbatki HIPPa, ale nie wiem ile on powinien wypić, ile wy podajecie maluszkom?

może powinnam mu coś innego podac na brzuszek, ale też nie wiem co........

powoli mnie jakaś załąmka dopada

jestem chyba zbyt t epa, aby dodać zdjęcia na zamkniętnym, próbowałam z milion razy, ale mi nie wychodz, ani jak dodaję z empik.com link ani z FB, ani z żadnego innego :(

Ostatnia edycja:
Jezu co za noc.....:-(
katarzynajanicki dokładnie opisałaś mój problem....:-(
3 noc z rzędu godzina 3 koniec spania, napinanie brzuszka, machanie nogami i płacz:(((( O 5 kończy:(
Jeszcze do rana jakieś stęki...:(
Normalnie jakby miała zegarek w głowie, a matka pada na twarz:((((

Mam jakąś herbatkę z koperku BoboVity ale ona właściwie nic nie daje...:(

Ostatnia edycja:
dałam mu herbatki HIPPa, ale nie wiem ile on powinien wypić, ile wy podajecie maluszkom?
U mnie pije max do 50ml, ale najczesciej okolo 20-30 ml. Przy czym ja robie troche wiecej - wole zeby zostalo niz ma sie nalykac powietrza z butelki. Oczywiscie nie omija tym posilkow ;]:]

A z okazji ochlodzenia sie to nawet nam cora dala do 7 pospac .. szkoda, ze mlody budzi sie kolo 6 ;D Ale i tak rano praktykuje karmienie na leniucha - na lezaco .. ;)

Co do BB - to tez najczesciej czytam podczas karmienia, kiedy Malgosia spi; albo wieczorkiem. Dlatego z odpisywaniem bywa roznie ;]

A poza tym dosc mizernie idzie nam przyzwyczajanie mlodego do Malgosiowego donosnego glosiku - wybudza go dosc czesto ;P A nie umie sie jeszcze opanowac zeby nie piszczec /krzyczec w chwilach radosci.. Ale i tak trzymam malce w ciagu dnia w duzym pokoju - moze mlody kiedys sie "znieczuli" na slowiczy piskliwy glosik siostry ;>
Ale teraz budzi go juz kolejny raz, entuzjastycznie relacjonujac ksiazeczke ... :/

Mam tylko nadzieje, ze dzisiejszy spacer sie uda - w powietrzu wisi zapowiedz deszczu..

witajcie, dzisiaj czeka nas szczepienie, mam nadzieje, że będzie oki:tak:

Agi - kiedy planujesz wrócić do UK, żebyście mogli być razem?
Milka26 - trzymam kciuki za usg:tak:
zdec, kajdusia - śliczne dzieciaczki:tak:, Piotruś jak troskliwie trzyma siostrzyczke:-D
katarzynajanicka- ja pomiędzy karmieniami podaje herbatkę koperkową HIPPA, łącznie średnio wypija 100ml na dzień

Oj prawie za każdym razem

Ciężko Ci będzie kupić taką parasolkę, bo one są od 6 miesięcy. Ja taką mam bo dostałam od koleżanki ale dla tak małego brzdąca się jeszcze nie nadaje :-(

dlatego szukam takiej ktora rozkłada sie na plasko sa na allegro jakies ale 300-500 złotych a Ty jakiej masz firmy?

reklama
Macie jakieś sposoby na te holerne kolki??
Szkoda mi tak strasznie małej, w nocy z bezsilności płakałam razem z nią:(
Masaż brzuszka, nogi do brzuszka i leżenie na brzuszku pomaga tylko na chwilę:(

Do góry