reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

P7140718.jpgP7160732.jpg
Hej dziewczyny
u nas w koncu chlodniej po wczorajszej przerazajacej burzy z gradem i po nawałnicy
od razu chce sie zyc
mała wlasnie sobie zasypia pomalu a ja siedze na allegro i szukam jakies spacerówki typu parasolka najlepiej zeby byla DWUSTRONNNA moze ktoras znalazla taka i moze polecic
bo kurcze ostatnio chcialam jechac samochodedem z wózkiem ale niestety stelaz sie nie miesci do bagaznika i chce kupic jakas spacerowke malej zeby pojechac z nia czasem do mojej mamy do KG bo nawet na spacer nie bedzie mozna z nia tam wyjsc

agast, cobra, ewus- sliczne dzieciaczki
cobra -ja jak moja tesciowka by sie tak wpier.....to normalnie bym w szał wpadła dwa razy na nia nawrzeszczałam bo wpycha łapy tam gdzie nie trzeba to sie obrazila ale powiedzialam jej potem ze jak ja cos przy malej robie to ona ma sie rekami nie wpychac i ma jej wtedy nie dotykac i naarzie oki

wstawilam moja Gwiazdeczke i nas we dwie:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
a ja mam kolejny dzien pod znakiem dołka psychicznego... od rana mój mąż wiedział,że chciałabym wykorzystać, że nie ma upałów i gdzies pojechać, żeby nie siedieć w domu, do ludzi chciałam, to oczywieście jego tata przejeżdża przez toruń i chce wnuka zobaczyć (on nigdy nie przyjeżdża specjalnie do nas, tylko przy okazji, bo mu kasy szkoda), miał być o 14, potem 15, teraz że o 17:30, czyli co najwyżej na spacer z wózkiem pojadę po osiedlu i znów z nikim się nie zobaczę, nie pogadam........ a z radości, że w końcu gdzieś pojadę do ludzi to i się ładniej dziś ubrałąm, pomalowałam i w ogóle się jak głupia cieszłam, a muszę czekać na teścia sknerę, który mieszka 20 km od nas i mu szkoda kasy na paliwo, żeby nas odwiedzić i jedynie przy okazji wnuka musi zobaczyć a ja cały dzień zaplanowany musze przez niego zmieniać :(:(:L(

czesc dziewczyny

poczytałam was co z grubsza, bo mój mały nie chce spać, ma takie drzemiki po 20 minut i koniec...
Jak byłam w ciąży, to obiecałam sobie, że nie będę jedną z ych przewrażliwionych mamusiek....a jednak:)
mój mały kichnie, a ja już lece. Dziś np mielismy gości, moja kumpela z mężem i jej 8 miesieczną córcią. Michał wyszedł na balkon i wiatr powiałna małego, a ja już mam paranoje, żeby tylko nie zachorował (dziś u nas strasznie wieje).

Nocka u nas dzis w miarę spokojna, jedzeie o 1, potem o 3 i o 6. teraz też spi, ale już widzę że zaczyna kwękać... ach.....

dziewczyny czy wy też macie tak, że jak maluch za długo kwęka lub płacze, to wy też? ja np systematycznie raz dziennie zaliczam beczenie, z byle powodu. Myślę, że to nie depresja....

Załączniki

• 100_0158.jpg
    100_0158.jpg
    19 KB · Wyświetleń: 47
Hej!
Mój synek urodził się 4 lipca:), trochę sobie przeczekał w brzuszku, ale wagowo okazał się nie być duży, bo 3,4kg.
Dziewczyny mam pytanie: czy Wasze dzieciaki też przy robieniu kupy czasem tak stękają, prężą się, robią się czerwone jakby je coś bolało? Wiem, że to niedojrzałość przewodu pokarmowego, ale chwilami jak widzę jak on się męczy (nie zawsze się męczy) to chce mi się płakać...
Słoniczka, mnie też się chce płakać i czasem jeszcze zaliczam beka... I tak jest lepiej, bo po porodzie parę dni to mnie dopadł taki baby blues, że tylko chodziłam i ryczałam...

Hej!
Mój synek urodził się 4 lipca:), trochę sobie przeczekał w brzuszku, ale wagowo okazał się nie być duży, bo 3,4kg.
Dziewczyny mam pytanie: czy Wasze dzieciaki też przy robieniu kupy czasem tak stękają, prężą się, robią się czerwone jakby je coś bolało? Wiem, że to niedojrzałość przewodu pokarmowego, ale chwilami jak widzę jak on się męczy (nie zawsze się męczy) to chce mi się płakać...
Słoniczka, mnie też się chce płakać i czasem jeszcze zaliczam beka... I tak jest lepiej, bo po porodzie parę dni to mnie dopadł taki baby blues, że tylko chodziłam i ryczałam...
mój maly przy kupce też się pręży czasami nawet zdaża mu się popłakać. w pierwszym tyg to w sumie za każdym razem przed kupką pakał, jakby się ba co się z nim dzieje, teraz już mniej, ale też postękuje i czerwony się robi.

Oj prawie za każdym razem

Zobacz załącznik 265573Zobacz załącznik 265574
Hej dziewczyny
u nas w koncu chlodniej po wczorajszej przerazajacej burzy z gradem i po nawałnicy
od razu chce sie zyc
mała wlasnie sobie zasypia pomalu a ja siedze na allegro i szukam jakies spacerówki typu parasolka najlepiej zeby byla DWUSTRONNNA moze ktoras znalazla taka i moze polecic
bo kurcze ostatnio chcialam jechac samochodedem z wózkiem ale niestety stelaz sie nie miesci do bagaznika i chce kupic jakas spacerowke malej zeby pojechac z nia czasem do mojej mamy do KG bo nawet na spacer nie bedzie mozna z nia tam wyjsc

Ciężko Ci będzie kupić taką parasolkę, bo one są od 6 miesięcy. Ja taką mam bo dostałam od koleżanki ale dla tak małego brzdąca się jeszcze nie nadaje :-(

Ostatnia edycja:
Hej
Ja dopiero teraz mam czas zeby wejsc na BB....Od rana mała ryczała , zasnęła dopiero na spacerku.....Potem spadł mega deszcz zrobiło się chłodniej i nasza dziecinka w końcu mogła odetchnąć....Zjadła i spała ponad 3 godZiny....w TYM CZASIE PRZYJECHAŁA SIOSTRA MOJEGO P. Z MĘŻEM I CÓRECZKAMI.....CHŁOPAKI NIEŹLE POPILI I TERAZ MOJ P. JUŻ SPI I CHRAPIE JAK CHOLERKA.....A JA SIEDZE I PLAKAC MI SIE CHCE BO WE WTOREK p. JUZ LECI I ZNOW CZEKA NAS ROZSTANIE NA 6 TYGODNI!!!SMUTNE TO TAKIE.....TAK SZYBKO ZLECIALO TE 2 TYGOODNIE...CHYBA POLOZE SIE TEZ NA CHWILKE BO CZUJE JAK MI SIE OCZY SAME ZAMYKAJA.....MALUTKA SPI, P. TEZ WIEC CHYBA SIE DO NIEGO WTULĘ I TEZ SIE ZDRZEMNE...MALA O TEJ PORZE SPI DO 22.00 A NAWET DLUZEJ....PODCZYTAM WAS JUTRO KOCHANE.....

reklama
Paula obydwie jestescie gwiazdy :)) a z parasolka to chyba poczekaj nie nadaje sie dla takich maluszkow, lepiej posiedziec w domu niz skrzywic dziecko, fotelik samochodowy bardziej by sie nadal, mozesz zamontowac na swoim wozku?

Sloniczka alez sie maly wtulil :))

Aqq moj misiek tez czasem czerwienieje jak szykuje dla mamy prezent :) ale jemu to akurat chyba przychodzi bez trudu jedna strona wpada druga wypada.

Agi wysp[ij sie:)

U nas temperatura gwaltyownie spadla, az zglupialam i niewiedzialam co ja mam malemu ubrac :) przy okazji okazalo sie ze niektore ubranka sa za male, podobnie jak swiezo otwarta paczka pampersow , jak mi wyszly gora dwie kupy to sie dopiero zorientowalam ze juz sa za krotkie i pora kupic wiekszy rozmiar.

Jutro mamy usg glowki i bioderek, martwie sie ta glowka ze cos wyszukaja , trzymacie kciuki

Do góry