reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

To moja niunia na chrzcinach:-) (wstawiam tu bo nie mam czasu kombinować na zamkniętym... potem usunę fotkę)Zobacz załącznik 264766

śliczna perełeczka

gosiagro- cieszę się, ze wyjazd się udał, mnie czeka wesele 14 sierpnia, i chyba zabiorę mamę ze sobą, umęczę się pewnie, bo będe biegać karmić małego, ale cóż jakoś dam radę

reklama
witajcie
ja już mam powolutku dość tych upałów
musieliśmy nieco przeorganizować nasz plan dnia tak żeby chociaż rano i wieczorem wyjść na jakiś spacer bo siedzieć w domku cały dzień się nie da;-)

co do kąpieli my początkowo małego kąpaliśmy ok 19 przed córcią ale musieliśmy z tego zrezygnować ze wzg na to że o tej porze w najlepsze śpi a wybudzony do kąpieli nie chce ponownie zasnąć po karmieniu a my tym samym nie możemy zająć się kąpielą Asi, a dwa ostatnio o tej godzinie jesteśmy jeszcze na spacerze
w tej chwili najpierw kąpiemy Asię ok 20 a później mam czas na kąpiel juniora i długie karmienie po którym maluch śpi nawet do 2 w nocy także wszyscy są szczęśliwi i wyspani:-):-D
Gosia śliczna córcia

Dziewczyny czy używacie płynu do płukania?? jeśli tak to jakiego?? Jas poczatkowo byłam przeciwna, chciałam jak najmniej chemii ale widzę, ze mały nie jest skłonny do alegrii wiec chcę wypróbować jakiś płyn

Do dziewczyn które podaja dziecią krople Sab Simplex gdzie je kupowałyście w polsce...znalazłam kilka ofert ale wolałabym coś sprawdzonego?

Krople o których piszesz mają dokładnie tę sama substancję czynną co Espumisan i Esputicom. Jest to więc ten sam lek, pod inną nazwą, inne firmy farmaceutycznej , do dostanie w każdej polskiej aptece.

Do dziewczyn które podaja dziecią krople Sab Simplex gdzie je kupowałyście w polsce...znalazłam kilka ofert ale wolałabym coś sprawdzonego?

my kupiliśmy przez ebay, ale od kogoś polski, (ale krople są z czeskiej apteki), pani była na tyle miła ze jak jej napisaliśmy ze prosimy o szybka przesyłke to od zakupu w ciagu dwóch dni krople miałam juz w domu.

Ja płynu do płukania używam płynu lovela

Ostatnia edycja:
Dziewczyny czy używacie płynu do płukania?? jeśli tak to jakiego?? Jas poczatkowo byłam przeciwna, chciałam jak najmniej chemii ale widzę, ze mały nie jest skłonny do alegrii wiec chcę wypróbować jakiś płyn

Poczatkowo stosowałam Jelpa, a teraz Silan Sensitiv- tego białego, gdzie matka z dzieckiem jest na obrazku ;-)

reklama
Mój robi to samo... główka do tyłu i pupa też... czasami to aż strach popatrzeć w jakiej pozycji leży... ale wydaje mi się że to przez kolke... boli brzuszek więc się wyginają we wszystkie strony biedaczki
przy wizycie u pediatry , czy położnej, koniecznie o tym powiedzcie. To może- NIE MUSI być wzmożone napięcie mięśniowe. Nic groźnego, ale warto wiedzieć jak dziecko gimnastykować gdyby to było to...

Do góry