Klementinka powiedz coś więcej o tych szczepieniach Ja się narazie waham czy szczepić czy niemoj maly wlasnie teraz spi wiec mam czas na zjedzenie obiadu i chwile odsapniecia
tak to ciagle na mnie wisi, najlepiej na cycu, mala broszka
przez te upaly spi bardzo niespokojnie, ciagle sie wybudza
na szczescie potowki jeszcze nas nie dopadly
wczoraj w przychodni rozmawialam z pielegniarka o rotawirusach i juz wiem ze szczepic nie bedziemy
reklama
Jasne że normalneMoja też nie chciała, póki nie kupiłam innego. Początkowo miałam tomme tippe, on ma taki anatomiczny kształt, od dołu spłaszczony, później kupiłam lovi - kształt taki bardziej okrągły i odrazu małej przypasował.Ja kąpię o 18 wydaje mi się, że pora o 21 to już za późnoA jeżeli chodzi o cyca to dzisiaj wisi cały dzień aż mnie sutki bolą
Dziewczyny czy to normalne, że moja nie chce smoka??
naszej lovi tez podpasowal od razu wczesniej mialam nuka ale niesprawdzil sie.
Jak kapiecie malenstwa o 18 to od razu je przygotowujecie do nocnego spania? Nasza jakbym o 18 ja kapala to od 3 rano moglabym pomarzyc o spaniu :/ tak śpi do ok 6-7 i ma czas aktywny
Jak kapiecie malenstwa o 18 to od razu je przygotowujecie do nocnego spania? Nasza jakbym o 18 ja kapala to od 3 rano moglabym pomarzyc o spaniu :/ tak śpi do ok 6-7 i ma czas aktywny
nie na sen nocny spać idzie ok 22 ale do tego czasu sobie nie śpio 18 to mój Bąbel jeszcze jest na dworku...zciągam go o 19.20-19.30 i od razu do kąpania...koło 20,30 zasypia już na noc i śpi do 5-6....jakbym o 18 kąpała to bym miała tak jak Ty pobutke o 3.....więc podzwiam dziewczyny kąpiące tak wczesnie...chyba że to jeszcze nie sen nocny
Klementinka
Fanka BB :)
te szczepionki po prostu nie zabezpieczaja malucha przed wirusem,
u nas w przychodni jest pelno przypadkow dzieci szczepionych chorujacych na rotawirusy
poza tym dziecko szczepionke moze wypluc i wtedy mamy mniej kasy a dziecko niezaszczepione
tak male smyki zle znosza szczepienie, dzieci czesto bola brzuszki
pielegniarka powiedziala ze do 8 roku zycia praktycznie kazde dziecko musi przejsc ten wirus bez znaczenia na szczepienie
mysle ze tro kolejne nabijanie kabzy koncernow farmaceutycznych
zaplacilabym ta kase gdybym miala pewnosc ze moje dziecko bedzie zabezpieczone a tak to na dwoje babka wrozyla
u nas w przychodni jest pelno przypadkow dzieci szczepionych chorujacych na rotawirusy
poza tym dziecko szczepionke moze wypluc i wtedy mamy mniej kasy a dziecko niezaszczepione
pielegniarka powiedziala ze do 8 roku zycia praktycznie kazde dziecko musi przejsc ten wirus bez znaczenia na szczepienie
zaplacilabym ta kase gdybym miala pewnosc ze moje dziecko bedzie zabezpieczone a tak to na dwoje babka wrozyla
witajcie
u nas dzisiaj niby 34st,ale wiaterek chłodny wiec super
ja za to od 3 do 7 rano nie spalam,bo moj mały postanowil sobie lezec i ogladac swiat .
stella sliczny szkrab :-) wiedzialam,ze poszlas po kryjomu rodzic.
To co lista juz zamknieta ???
A tak wogole, to chrzest byłam zmuszona przełozyc na Boze Narodzenie. A szkoda gadac.
A ta wysypka co wam pisalam, to uczulenie na proszek do prania :/
u nas dzisiaj niby 34st,ale wiaterek chłodny wiec super
ja za to od 3 do 7 rano nie spalam,bo moj mały postanowil sobie lezec i ogladac swiat .
stella sliczny szkrab :-) wiedzialam,ze poszlas po kryjomu rodzic.
To co lista juz zamknieta ???
A tak wogole, to chrzest byłam zmuszona przełozyc na Boze Narodzenie. A szkoda gadac.
A ta wysypka co wam pisalam, to uczulenie na proszek do prania :/
zyrraffka
Szczęśliwa mama
te szczepionki po prostu nie zabezpieczaja malucha przed wirusem,
na każdą szczepionkę są różne opinie- za i przeciw, ja zaszczepię, bo nie darowałabym sobie gdyby moje dziecko wylądowało w szpitalu przez wirus, a ja go bym wcześniej nie zaszczepiła
Kasiek1983
Czy wasze maleństwa też tak jakby pokaszlują? Nie wiem czy to kaszel czy krztusi się, jest to dziwne...
Jeszcze jedno: czy też macie problem ze układaniem główki maluszków na jednej stronie? mój sobie upodobał jedna stronę i ciężko mi go ułożyć na drugiej, ale jakoś pomału radzimy, ale na wznak to w ogóle nie chce trzymać główki
Byliśmy dziś zważyć małego i od wyjścia ze szpitala 1kg na plusie!!! JEJ!!! super... już się martwiłam, więc już prawie miesiąc i mały waży 4100!!!
Jeszcze jedno: czy też macie problem ze układaniem główki maluszków na jednej stronie? mój sobie upodobał jedna stronę i ciężko mi go ułożyć na drugiej, ale jakoś pomału radzimy, ale na wznak to w ogóle nie chce trzymać główki
Byliśmy dziś zważyć małego i od wyjścia ze szpitala 1kg na plusie!!! JEJ!!! super... już się martwiłam, więc już prawie miesiąc i mały waży 4100!!!
Ostatnia edycja:
Widzę że tylko jak kąpie do południa :-) Kąpiemy razem ponieważ popołudniami mój mąż pracuje a bardzo chciał być podczas kąpieli obecny, no i ja się czuje pewniej gdy kąpiemy małego we dwoje :-)
Co do smoczka to Kamil nie chce ssać ale też nie wygląda żeby miał dużą potrzebę ssania więc nie próbujemy pułki co nawet dawać takiego który by mu pasował.
Mój maluch też upodobał sobie jedną stronę (prawą) ale staram się pilnować by też czasem leżał zwrócony w lewo.
Wasze maluchy też się wyginają na kształt rogala?? Mój często leży taki wygięty jak rogalik i nie wiem czy to normalne czy nie??
Co do smoczka to Kamil nie chce ssać ale też nie wygląda żeby miał dużą potrzebę ssania więc nie próbujemy pułki co nawet dawać takiego który by mu pasował.
Mój maluch też upodobał sobie jedną stronę (prawą) ale staram się pilnować by też czasem leżał zwrócony w lewo.
Wasze maluchy też się wyginają na kształt rogala?? Mój często leży taki wygięty jak rogalik i nie wiem czy to normalne czy nie??
reklama
Kasiek1983
Mój robi to samo... główka do tyłu i pupa też... czasami to aż strach popatrzeć w jakiej pozycji leży... ale wydaje mi się że to przez kolke... boli brzuszek więc się wyginają we wszystkie strony biedaczki