reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

My kąpiemy małą tak 21.30-22 potem karmienie i spać. Jak Karolinie uda się zasnąć przy jedzeniu to śpi do 3-4. Niestety bywa tak że płacze do 1 w nocy.
W te upały to około 19 dopiero na spacer wychodzimy.

Co do szczepień to mamy zamiar szczepić na rotawirusy. Chcę Karolinie oszczędzić ewentualnych pobytów w szpitalu. Moja siostra mając 2chłopców starszego nie szczepiła i w ciągu 2lat cztery razy był w szpitalu.

reklama
ja kąpię mało ok 18-19 bo ona się wybudza po kąpieli i jest mega problem z zasypianiem. Wogóle przez te upały to ja ręce załamuje. Mała bardzo płaczliwa, pręży się, kwęka, marudzi....spłabo je i słabo śpi...kolki ją męczą tak od 19 do 24....ręce załamuję...już sama nie wiem co robić...szuszarka trochę pomaga na chwilę...kupiłam te krople sab simplex...ale na razie nie skutkiją. Dziewczyny które je używają...jak dawkujecie? dolewacie do mleka czy podajecie na łyżeczce?

Ja krople sab podaje łyżeczka, 3 razy dziennie po 15 kropli, od dzisiaj podaje 2 razy dziennie zeby sie za bardzo nie przyzwyczaił a za pare dni bede tylko raz dziennie wieczorkiem i potem spróbuje odstawic i zobaczymy.

Kpi przed chwila ercio obudzil sie caly zlany potem a to juz przeciez po 21 , potowek mamy malo w dzien w samym bodziaku albo w samej pieluszce

Elizka ja tak mialam ze zdazalo sie ze pare dni nic a potem znow czysta krew. Okres dostalam poprzednio po 13 miesiacach :)) nie uklrywam bylo to mile :)

Avena my kapiemy pomiedzy 19 a 20 wymuszone troche przez Ola ale musze tak malego przyzwyczajac ze jak wroce do pracy to jak oni pojda spac to ja moge cos zrobic w domu, z olafciem sie sprawdzilo jakbysmy go kapali pozniej to musialabym poswiecac na dom te troche czasu ktory zostaje po pracy zamiast dzieciakom

Magda M nie wyobrazam soebie takiej dyscypliny karmienia co w miedzyczasie jak dziecko chce i placze ?? jakis terroryzm

Kasiek juz pisalam Zdec na temat ukladnaia glowki, wazne jest mobilizowanie dziecka do trzymania w kazda strone bo miesnie nierowna sie rozwiaja i moze to spowodowac przykurcz... Mnie ochrzanila pani od usg bioderek przy Olafie

Anecznik Eryk robi takie dziwne figury jak sie przeciaga

musze sie pobawic w chwalipiete :))

bylismy dzis na kontrolnym wazeniu Ercia:)) ma dzis rowny miesiac i wazy 3650 :)) czyli od najnizszej wagi utuczylam go 1450 gram i jestem z siebie baaaaaaaardzo dumna, zaczyna gonic kolegow :)
pozatym dostalism y skierowanie na badanie krwi bo utrzymuje sie zoltaczka czy ktorys maluszek tez ma tak dlugo ?? no i neomecyne do oczek bo dalej ropieja ale jak mu to wlozyc w oko to ja nie mam pojecia na razie smaryje po rzesach w nadziei ze cos wepchne do srodka

Milka26 - moja Iga też ma żółtaczkę, ostatnio bilirubina 7,8, poprzednio 9,5 więc spada ale powoli. Nasza pediatra już nas 2 razy skierowała do szpitala przez tą bilirubinę a ze szpitala nas odesłali do domu bo nie ma konieczności ingerowania, najważniejsze że spada poziom i przy karmieniu piersią czasem tak długo się utrzymuje. W ogóle ta pediatra jest jakaś o d*** rozbić:) No i też malutkiej ropieje oczko, miała kropelki, robiłam jej masaże i nic nie pomogło, zresztą te masaże to trochę się bałam robić bo nie mam o tym pojęcia, niby łatwe, ale.....I w piątek jadę prywatnie do kliniki okulistycznej żeby coś zaradzili. A tą neomycynę to może spróbuj do kącika oka jakoś zaaplikować.

dziewczyny czy wasze maluszki maja czasami takie przelewania w brzuszku? dzis wieczorem mojemu Jasiowi cos bulgocze, zastanawiam sie czy to normalne?

Mika to ladnie jak w miesiac przytyl poltora kg, a karmisz go piersia czy butla?

Troszkę już późno (niestety dłuższy pobyt w szpitalu), ale i tak się pochwalę:

Mój Michałek przyszedł na świat 27 czerwca ważąc 3,5 kg i mając 60cm wzrostu

Czy wasze maleństwa też tak jakby pokaszlują? Nie wiem czy to kaszel czy krztusi się, jest to dziwne...

Jeszcze jedno: czy też macie problem ze układaniem główki maluszków na jednej stronie? mój sobie upodobał jedna stronę i ciężko mi go ułożyć na drugiej, ale jakoś pomału radzimy, ale na wznak to w ogóle nie chce trzymać główki :baffled:

Byliśmy dziś zważyć małego i od wyjścia ze szpitala 1kg na plusie!!! JEJ!!! super... już się martwiłam, więc już prawie miesiąc i mały waży 4100!!! :)

mój czasami pokasłuje "bez powodu" a czasami jak zachłyśnie się mlekiem
Łukasz woli układać główkę na lewą stronę, tam gdzie na początku miał ulubioną pierś ale w drugą stronę też układa głowe, chociaż rzadziej

mój maluch też się tak wygina, najcześciej jak się obudzi, tak jakby się przeciągał, a także jak się zdenerwuje, już myślałam że to nienormalne, ale widze że u was też tak jest

milka gratuluje Tobie i Erykowi pięknego przybierania na wadze, super!!!

klementinka- mojemu tak się robiło w szpitalu i się dziwiłam,pielęgniarka p[owiedziała, ze tak ma być, a teraz tylko jak ma pusty brzuszek i je to słyszę jak mubulgocze w brzuszku :))

megida - gratuluję, chyba koszykarz wyrośnie z niego- 60 cm to długasek się urodził

ja lecę do łóżeczka, mały zasnął, mam nadzieję, że pośpi dłuzej niż pół godzinki:/

To moja niunia na chrzcinach:-) (wstawiam tu bo nie mam czasu kombinować na zamkniętym... potem usunę fotkę) 2010_07100119.jpg

Witam po dłuższej nieobecności na bb, spowodowane to było weselem siostry i pobytem u mamy na wsi:-) jak zobaczyłam, że jutro we Wrocku ma byc 36 stopni w cieniu to zdecydowałam się zostac z Maja u mamy, żeby przetrwac te upały zawsze w domku wolnostojącym to lepiej i jak na razie nie jest tak źle, Maja dosyć dobrze ta pogode znosi. Wesele było super, pobawiliśmy się, co prawda tęskniłam za mała i martwiłam się jak sobie teście poradzą , ale poszło im to calkiem sprawnie:-D
Mam nadzieję, że u was wszystko oki i pozdrawiam w te upalne dni, oby szybko przeszły to nam i maluszkom bedzie lżej:tak:

reklama
dziendobry, az nie wierze jeszcze zadna z was nic nie napisala :szok:

zyraffka moja ltez sie potrafi ekstramalnie wyginac i przeciagac po przebudzeniu, a jak nie moze pryknac to juz w ogole akrobacje wyczynia,,:tak:

Co do lezaczka bo ktoras pytala, to ja jeszcze nie uzywalam ale wiem ze dziecko nie powinno w nim spedzic dluzej niz 2 godz dziennie lacznie

Lili tez pokasluje, tak srednio 2-3 razy dziennie odkaszlnie, zapytam o to jutro lekarza bo mnie tez to troche niepokoi

Az nie moge uwierzyc ze nam juz 7 tydz leci ... :-)
milego dnia!

edit:tak dlugo pisalam posta ze juz 2 przede mna :-)
Gosia ale slicznie Natalka wygladala!!! nic tylko w ramki oprawic :tak:
gosiagro super ze wyjazd udany, masz racje te upaly w miescie lepiej ominac jak mozna :-) ale witajcie w domku!

Ostatnia edycja:
Do góry