reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

reklama
u nas też masakra przez te upały. Kacper sie wierci, kręci płacze, całą buzke i kark ma w potówkach:-( dzisiaj miał taką noc że sie budził co 2 godzinki i troche ciumciał cyca i zasypiał, pewnie mu sie chciało pic:tak: a w ciągu dnia to czasem siedze i płacze razem z nim bo nic nie pomaga wszędzie za ciepło, mimo ze jest cały dzień w samej pieluszce, czasem pomaga to że robie mu kąpiel to potem spokojnie zaśnie na chwile.

Mam pytanie do dziewczyn które chodziły do szkoły rodzenia i nie tylko czy miałyście na spotkaniach omawiany temat dyscypliny karmienia? bo mi w szkole rodzenia położna mówiła że dzieci karmione piersią po 1 miesiącu powinno się uczyć dyscypliny jeżeli chodzi o karmienie, czyli jedzenie w ciagu dnia na początku co 2-2,5 godziny a potem nauczyć co 3 godziny a ostatnie karmienie o 24 godzinie.

U nas wieczorna kąpiel jest o 20.

Dziewczyny o której u Was wieczorna kąpiel?U mnie o 21 i zastanawiam się czy nie za późno
u nas kąpiel o 20:30, potem karmienie o 21 i usiłowanie uśpienia/zakończenia karmienia mniej więcej do 22:30... eh.
zmęczona jestem :sorry2:

edit:
Mam pytanie do dziewczyn które chodziły do szkoły rodzenia i nie tylko czy miałyście na spotkaniach omawiany temat dyscypliny karmienia? bo mi w szkole rodzenia położna mówiła że dzieci karmione piersią po 1 miesiącu powinno się uczyć dyscypliny jeżeli chodzi o karmienie, czyli jedzenie w ciagu dnia na początku co 2-2,5 godziny a potem nauczyć co 3 godziny a ostatnie karmienie o 24 godzinie.
nie załamuj mnie :rofl2: moje dziecko ma 1,5 miesiąca, a dyscyplina karmienia nie istnieje. je kiedy chce i jak długo chce, czasem przesadza z wiszeniem na piersi, ale co mam zrobić? na siłę odłożyć do łóżeczka i słuchać jak płacze? :baffled: sama już nie wiem jak sobie z tym wszystkim poradzić :-(

Ostatnia edycja:
Witamy, rozwijam zdolnosci pisania jedna reka i karmienia za jednum zamachem :-D
W nocy przerabialismy kupsztyla po pachy, doslownie, nie wiedzialam za co lapac jakis nowy rekord Lili pobila :szok::-)

co do kapieli to u nas miedzy 7-8 wieczorem, a dyscyplina karmienia to jakas jest, poza tym ze w upaly ssala czesciej to generalnie jakby spala z zegarkiem wybudza sie co 2,5 godz

:)
jedna reka wolna wiec pisze :)

dziewczyny, ja juz nie moge z tymi upałami... mamy sporo potówek i trudnosci ze spaniem w dzień ...:( ma któras z Was tak samo ? jak sobie z tym radzicie?

tez tak mamy..czesto przecieram ja myjka i osuszam pieluszka, lezymy bez pampersa ile sie da, no i przystawiam do cyca kiedy chce a chce czesto :tak:

u mnie nie było o żadnej dyscyplinie, mówlili żeby karmić na żądanie i nie zamierzam inaczej

avena - ja też kąpię o 21

stella, myślałam o Tobie, gratuluję serdecznie, Eryk cudowny

kpi- mojemu zrobiły się potówki pod pieluszką- w pachwinkach i nad siusiakiem, od wczoraj w dzień jest okropnie marudny, nareszcie usnął, jakieś 2 godziny później niz zawsze zasypia,

Ostatnia edycja:
reklama
ja kąpię mało ok 18-19 bo ona się wybudza po kąpieli i jest mega problem z zasypianiem. Wogóle przez te upały to ja ręce załamuje. Mała bardzo płaczliwa, pręży się, kwęka, marudzi....spłabo je i słabo śpi...kolki ją męczą tak od 19 do 24....ręce załamuję...już sama nie wiem co robić...szuszarka trochę pomaga na chwilę...kupiłam te krople sab simplex...ale na razie nie skutkiją. Dziewczyny które je używają...jak dawkujecie? dolewacie do mleka czy podajecie na łyżeczce?

Do góry