reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

cobra jak fajnie ze sie odezwalas, wowww karmisz piersia!!!! Jak to sie stalo??? Jak ci idzie? :-D Wrzuc jakies fotki Kubusia

agi78 gratuluje pierwszego spacerku :tak:
zdec podobno jak sie karmi piersia to nie zawsze sie odbija, przy butli trzeba zawsze. Nam czasami nie wychodzi odbicie :tak:

Wlasnie kupilam mate edukacyjna ide ja "montowac" i testowac :-)

reklama
Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??

na polna sie nawet nie dostalam ze skurczami co 3min,nie bylo miejsc.... rodzilam w sw rodzinie...tez nie bylo miejsc,pol dnia bylam na korytarzyku dla odwiedzajacych z podlaczonym ktg :wściekła/y:

No to miałaś atrakcje. Dlatego z jednej strony się cieszę, że leżałam na patologii przed porodem, bo jak się zaczęło to mnie nikt nie odsyłał

Alusia ja proponuje nie rozdzielac dzieciakow, a zamknac drzwi w pokoju to troche ryzykowne mozesz za pozno zaareagowac, my nie rozdzielamy chlopakow, im wczesnioej przyzwyczai sie do halasow tym lepiej

Agi jak spiu to znaczy ze brzuszek pelny :) co do mml niepomoge nie mam miarki w piersiach :-D

Zyrafka a ja jem ostroznie a kolki i tak sa :( czapeczki p;olecam takie z dziureczek albo z wietrznikami,. moja mama wypatrzyla takie na targu w butikach nie znalazlam

Magda m ja tez bez straszego skarbu, pojechal w poludnie a juz mi pustka...

Zdec jak Natalka zacznie bardziej reagowac na otoczenie to kladz jej inetresujace rzeczy typu czerwone zabawki czy karuzele po przeciwnej niz lewa stronie, ograniczaj odwracanie sie w lewo jak masz ja na rekach. Jak spi to podluz jej za plecami np poduszke nie da rady sie odwrocic. Olaf tez mial ulubiona jedna strone i dostalam ochrzan od babki robiacej usg bioderek, ze sie miesnie nierowno rozwijaja, teraz tego pilnuje

Klementinka jak musi isc do zlobka to pomysl tez o pneumokokach, syn znajomych zalaopal w zlobku...

Natasza slodki bobabs , wydaje sie bardzo dlugi, ile ma wzrostu?

Lencja ja mam brauna do ucha

Lencja ja mam brauna do ucha
I jak Ci się sprawdza? Pomiary są wiarygodne? Boje się kupić termometr nie mało kosztujący, który może okazać się mało wiarygodny w pomiarach :/

Wyszłam właśnie spod prysznica i już cała jestem spocona do niczego te upały.
Na całe szczęście Nelcia po całym dniu marudzenia i nie spania, śpi już ponad 3 godziny, dziś przed południem to nawet na spacerze nie zasnęła porządnie, co jej się do teraz nie zdarzało.. Wczoraj za to przeszła samą siebie, nie spała (nie liczę drzemek po 10-15 minut) od 9 do 18 za to na wieczornym spacerze zasnęła nam od razu i spała łącznie 5,5 godziny. Sądziłam, że może coś się z nią nie tak dzieje, że tak marudzi ale z tego co czytam macie tak samo...Trochę mnie to pocieszyło:-):-)
Cobra - fajnie czytać wieści od Ciebie, nie zazdroszczę tylu dni w szpitalu, coś o tym wiem... Dobrze, że już jesteście w domu i wszystko jest ok. A co do karmienia piersią to mnie zaskoczyłaś!!!

A teraz się pochwalę, dziś mamy 5 dzień kiedy udaje mi się karmić tylko piersią, tak więc walka o laktację dała rezultaty!!!

A w niedzielę minął nam miesiąc, niesamowicie ten czas leci.
To pokaże Wam jeszcze jedną z minek Kornelki, jakie podczas snu robi :-)
przed_imprezka.jpg

Ostatnia edycja:
witajcie porannie,
mój synek zrobił mi niespodziankę: spał od 21:30 do.... 4:15 :) potem szybkie karmienie i po 20 min znów spał do 7 :-) ale za to dzień będzie miał pewnie znów męczący

czy wam też zdarza się płakać z byle powodu? bo ja ostatnio tak mam, pewnie hormony szaleją

jak mi się uda to wyrwę się do miasta ma małe zakupy :) może moja mama zostanie z fifim :)

Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??
ja mam zwykły elektroniczny, wkładam pod pachę małemu, trzymam go na rękach i mierzę

hefi a moglabys napisac co mowil ordynator o rotawirusach?

mówił w zasadzie to co można wyczytać w necie ale jakoś to bardziej do mnie przemówiło :)

czy wasze dzieciaczki tez wieczorem placza histerycznie, nasza to tak sie zanosi ze nie pomaga cyc, smoczek ani nic innego :/ macha rączkami i kopie nóżkami... dopiero szczelne zawiniecie w kocyk (unieruchomienie raczek) ja uspokaja i wtedy zasypia. Nie chce zeby sie zgrzala to ja odwijam jak zasnie ale wtedy ona sie budzi i jest to samo :/ tak jest od 3 dni, wyglada to tak jakby odkryła ze ma rączki którymi może ruszać ale się ich boi :baffled:. w dzień jest na razie ok ale tez zaczyna powoli histeryzować.

Ostatnia edycja:
reklama
mówił w zasadzie to co można wyczytać w necie ale jakoś to bardziej do mnie przemówiło :)

czy wasze dzieciaczki tez wieczorem placza histerycznie, nasza to tak sie zanosi ze nie pomaga cyc, smoczek ani nic innego :/ macha rączkami i kopie nóżkami... dopiero szczelne zawiniecie w kocyk (unieruchomienie raczek) ja uspokaja i wtedy zasypia. Nie chce zeby sie zgrzala to ja odwijam jak zasnie ale wtedy ona sie budzi i jest to samo :/ tak jest od 3 dni, wyglada to tak jakby odkryła ze ma rączki którymi może ruszać ale się ich boi :baffled:. w dzień jest na razie ok ale tez zaczyna powoli histeryzować.

filipek tak ma, ale niekoniecznie wieczorem, myślę, że on ma to z przejedzenia, bo zazwyczaj zdaża się to jak łapczywie ssie cyca- odgłosy wydaje jak by próżnię miał podłączoną podczas jedzenia a potem macha łapkami i sie pręży z bólu brzuszka biedaczek, jak zrobi kupkę to mu przechodzi

jest lepiej odkąd piję dwa razy dziennie HIPP herbatkę koperkową i co 2-3 dni herbatę z kopru włoskiego z herbapolu

Do góry