reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

I jak Ci się sprawdza? Pomiary są wiarygodne? Boje się kupić termometr nie mało kosztujący, który może okazać się mało wiarygodny w pomiarach :/

Wyszłam właśnie spod prysznica i już cała jestem spocona do niczego te upały.
Na całe szczęście Nelcia po całym dniu marudzenia i nie spania, śpi już ponad 3 godziny, dziś przed południem to nawet na spacerze nie zasnęła porządnie, co jej się do teraz nie zdarzało.. Wczoraj za to przeszła samą siebie, nie spała (nie liczę drzemek po 10-15 minut) od 9 do 18 za to na wieczornym spacerze zasnęła nam od razu i spała łącznie 5,5 godziny. Sądziłam, że może coś się z nią nie tak dzieje, że tak marudzi ale z tego co czytam macie tak samo...Trochę mnie to pocieszyło:-):-)
Cobra - fajnie czytać wieści od Ciebie, nie zazdroszczę tylu dni w szpitalu, coś o tym wiem... Dobrze, że już jesteście w domu i wszystko jest ok. A co do karmienia piersią to mnie zaskoczyłaś!!!

A teraz się pochwalę, dziś mamy 5 dzień kiedy udaje mi się karmić tylko piersią, tak więc walka o laktację dała rezultaty!!!

A w niedzielę minął nam miesiąc, niesamowicie ten czas leci.
To pokaże Wam jeszcze jedną z minek Kornelki, jakie podczas snu robi :-)
Zobacz załącznik 263956

mnie mleko po prostu zalewa,nie nadazam z wkladkami do stanika:zawstydzona/y:

koriander - wstawie jak tylko polozna sobie dzisiaj pojdzie....

kasiulka - tez lezalam na patologii bo inne oddzialy tez przepelnione.

dam dokladniej znac co i jak jak ten babsztyl pojdxzie

reklama
Hefi co do machania rączek u naszych mluszków to przy pierwszym synku czy upał czy nie on musiał spać w rożku bo tak to bał się swoich rączek. Poprostu maluchy miały w brzuchu ciasno a teraz nagle tyle przestrzeni i troszke się boją. Może kładz małą spać w samym pampersie i zawiń w pieluche tetrową ? U nas Olek śpi zawinięty w rożek (nawet w ten upał) i przesypia większość nocki a w dzień mało śpi bo wlasnie boi się swoich rąk.

Jej znowu upał dziś nigdzie nie wyłaże chyba no może na troche na spacerek musze w domu ogarnąć bo bałagan:szok:
Ja szczepie tylko zwykłymi szczepionkami dla mnie bez sensu są te pare w jednym :no:
A moja mała w te upały bardzo dobrze się zachowuje śpi sobie i jest bardzo grzeczna na razie niema żadnych kolek po doświadczeniach z kolką marysi modle się żeby jej nie miała

cobra-ty i pierś a tak się zażekałaś że nigdy w życiu he he jednak te bobaski zmieniają ludzi

Ostatnia edycja:
filipek tak ma, ale niekoniecznie wieczorem, myślę, że on ma to z przejedzenia, bo zazwyczaj zdaża się to jak łapczywie ssie cyca- odgłosy wydaje jak by próżnię miał podłączoną podczas jedzenia a potem macha łapkami i sie pręży z bólu brzuszka biedaczek, jak zrobi kupkę to mu przechodzi

jest lepiej odkąd piję dwa razy dziennie HIPP herbatkę koperkową i co 2-3 dni herbatę z kopru włoskiego z herbapolu

nasza pila herbatki z kopru ale zaczela miec bardzo rzadkie kupki wiec przestalismy podawac (tylko sporadycznie dostaje).

Uff gorąco tak, że brak słów...
Kornelka jest bardzo marudna i nie chce spać w te upały, aż brak czasem sił... Teraz odpłynęła i śpi już dość długo a ja zamierzam wykorzystać czas dla siebie :)
Mam do Wam pytanko - jakie macie termometry do mierzenia temperatury ciała dla dzieci? Ja wciąż nie kupiłam i w sumie nie wiem jaki wybrać.. Co macie, co polecacie??

ja mam taki i jestem zadowolona NOWOCZESNY TERMOMETR AQUA THERM DLA DZIECI 11W1 (1066759925) - Aukcje internetowe Allegro

lencja- gratuluję sukcesu z karmieniem, ja miałam problemy tylko w szpitalu i wiem jaka to ulga, jak wszystko jest dobrze. Kornelka fajniutka:)

katarzynajanicka- ja wolałabym w dzień się pomęczyć a w nocy pospać, mój mały spał po przyjściu ze szpitala po 6 godzin w nocy a teraz tylko 2-3 godzinki, mordęga:(((nie zdążę dobrze zasnąć a już trzeba do niego wstawać

cobra- mnie też zalewa, czasami tak pryska z piersi, że z pół metra zasięgu ma hehe

Dziewczyny tak mam ochotę na czekoladę, można jeść białą??

Ostatnia edycja:
Witam wszystkich!

dawno sie nie odzywałam, brak czasu. Codziennie chce coś napisać ale jak juz poczytam co napisałyście to musze odejsc od komputera bo mala upomina sie o cyca - zazwyczaj. U mnie dobrze, Klara jest raczej grzeczna, zazwyczaj przesypia całe dnie z przerwami na jedzonko i zmiane pieluszki czasem tylko ma takie dni ze nie wie czego chce...moze to przez te upały wczoraj np spała bardzo mało tylko krótkie drzemki na 10-15 minut, nocki tez ok, pobudke mam ok 23, 2 i 5. Martwi mnie tylko jedna rzecz, codziennie ok 18 jak przychodzi pora na karmienie zaczyna ładnie jesc possie chwilke, wypluwa cyca i sie drze niesamowicie, kopie macha rękoma i tak około 10-15 minut i idzie spac, czyżby to kolka? No a tak poza tym mimo że dziecko jest grzeczne to nie mam czasu na nic, strasznie dużo czasu ostatnio pochłania mi moja firma, niby z domu to wszystko nadzoruje ale ciągle coś.

Wczoraj moja niunia skończyła 3 tygodnie wiec wklejam zdjęcia. 3.jpg1.jpg2.jpg
pencil.png

Cześć wszystkim mamom i maluszkom:-)

My dzisiaj jesteśmy po pierwszym szczepieniu (6w1 + pneumokoki) - łatwo nie było i krzyk okrutny, ale na szczęście potem maleńka zasnęła. Pomogło natychmiastowe po szczepieniu przystawienie do piersi ;-). U mnie w przychodni 6w1 195zł, pneumokoki (Prevenar13) 270zł. Jeszcze po południu czeka nas wizyta na USG :-(

My dzisiaj zamówiliśmy klimatyzator - jutro będzie do odbioru. Póki co ratujemy się wentylatorem + zamknięte okna i rolety - i jest "tylko" 28 stopni w pokoju.

Agatka czasem w nocy śpi ładnie po 4-5 godzin z krótką przerwą, a czasem o tej 3-4 ma fazę aktywności i bujamy się 2-2,5 godzin.

Lencja - GRATULACJE
Cobra - maluszki jednak zmieniają ludzi :)
zyraffka - co do czekolady nie pomogę, ja na razie nie jem...

reklama
Do góry