reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

widze ze pojawil sie temat szczepionek
nie wiem czy podac malemu szczepionke na rotawirusy
rozmawialam troche z polozna i ona mowi ze te wirusy co roku sie zmieniaja i nie ma aktualnych szczepionek, zawsze sa na wirusy z poprzedniego roku czyli nieaktualne i dziecko moze zarazic sie i tak

co wy myslicie o tych szczepionkach na rotawirusy?

reklama
rozmawialam troche z polozna i ona mowi ze te wirusy co roku sie zmieniaja i nie ma aktualnych szczepionek, zawsze sa na wirusy z poprzedniego roku czyli nieaktualne i dziecko moze zarazic sie i tak

Ogólnie mysle, ze ktos przesadzil z cena, bo jedna dawka bynajmniej w Poznaniu kosztuje 300zł a trzeba podać dwie.

Zastanawiam się w takim razie na co idą składki ubezpieczeniowe jak i tak za wszystko trzeba płacić.

Hefi dzięki! Ten sam szpital więc też mam że 1 mg:) Czyli rozumiem, że wit K już nie podaję. Czekam teraz na położną co z tą D. Dzisiaj byłam zapisać małą do przychodni, połozna ma się odezwać do tygodnia. A my dzisiaj jedziemy na wieś do mojej mamy i tam zostaję, nie wiem na ile, być może nawet do sierpnia-września, także może mnie tu długo nie być:(((((( Ale warunki dla małej tam o niebo lepsze, przede wszystkim inne powietrze, bo mama mieszka dosłownie w środku lasu:)
Hefi my też będziemy szczepić 6 w 1 + rotawirusy + pneumokoki. Niech zgadnę miałaś w szpitalu pogadankę z ordynatorem oddziału dziecięcego?;)

Ale ukrop nie daje o sobie dzisiaj zapomnieć. Na szczęście roletek nie podnosiłam i w domu można jakoś wytrzymać. Ile śpią w dzień wasze maleństwa? Bo moja to potrafi czasem spać tylko 3-5h i boję się że to za mało. Teraz w taki upał to budzi się co jakieś pół godziny, no i pije, sika, robi kupę i idzie spać znowu:) Boję się że ona się może nie najada... Ile jedzą wasze dzieci? W butelce z lewej piersi z której odciągam ma 50ml, potem jeszcze dostaje prawą pierść no i przy niej zasypia:) To dużo czy mało? Je tak średnio co godzinę - dwie.

I jeszcze pytanie o odbijanie? Czy zawsze po jedzeniu musi się odbić, bo nam właśnie odbija się bardzo rzadko..:(

Ostatnia edycja:
Moja Helenka w te upały dużo śpi...po nocy,ok.7, najadła się, zrobiła kupę i spała, później po 3h znów jedzenie i śpi już od godziny...Normalnie tyle nie spała, miała więcej okresów czuwania.

u mnie ceny szczepionek takie

5w1 120
6w1 185zł
pneumokoki zależy ile składnikowa od 220 do 300 zł.

U nas Kacperek dzisiaj spi już 3 raz drzemki ma takie po 1godz. do 2 godz, ale przez te upały jest tak wymęczony że czasami tak strasznie płacze i się kręci gdzie bym go nie dała wszędzie jest mu za ciepło. a u mnie w pokoju mimo że roletek nie podnosze i wentylator chodzi temperatura 28 stopni:-(. Ja siedze teraz sama z Kacperkiem bo mąż zawiózł Szymka w sobote do babci do Kielc i powiem wam że strasznie za nim tęsknie, brakuje mi jego budzenia rano i nawet tych wrzasków:tak: a gdzie tu jeszcze tydzień:-(

Kacprowi nie zawsze się odbija, no chyba że sie nałyka powietrza jak je bo ten to czasem jak sie rzuci na cycka to zanim zassie to nałapie powietrza. Łakomczuszek:-D zdarza mu sie tak jak go przystawiam do prawej piersi, nie wiem dlaczego tak jest z lewej je ładnie w każdej pozycji a z prawej nie wiem dlaczego nie chce jej porzadnie złapać ( choć nie zawsze) i łyka powietrze, co kończy sie nerwami prężeniem i płaczem

Ostatnia edycja:
Kacprowi nie zawsze się odbija, no chyba że sie nałyka powietrza jak je bo ten to czasem jak sie rzuci na cycka to zanim zassie to nałapie powietrza. Łakomczuszek:-D zdarza mu sie tak jak go przystawiam do prawej piersi, nie wiem dlaczego tak jest z lewej je ładnie w każdej pozycji a z prawej nie wiem dlaczego nie chce jej porzadnie złapać ( choć nie zawsze) i łyka powietrze, co kończy sie nerwami prężeniem i płaczem

To widzę że podobnie jak moja. Tylko jak daję jej najpierw butelkę to potem ciężko jej zassać prawego sutka i wygina się pręży buźką rzuca z jedej strony na drugą, a jak już nie może się dossać to w ostateczności płacze. W szpitalu to było straszne, bo każde przystawienie kończyło się płaczem, teraz już jakoś została poskromiona mała nerwuska. Tylko tak bardzo bym chciała żeby jeszcze załapała lewą pieś, bo biedna do jedzenia cały czas leży z główką w lewą stronę. Staram się potem jak idzie spać, jej ją przekręcać w drugą, ale nie zawsze wychodzi:(

reklama

wolę zaszczepić i nie mieć później do siebie pretensji, że tego nie zrobiłam, tym bardziej, że poślę małego w wieku 15 miesięcy do żłobka.

zdec- mojemu małemu też bardzo rzadko się odbija

Do góry