reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

u nas malutka druga noc coś stęka:confused: zadałam pytanie na wątku o zdrowiu może któraś z was coś doradzi? dzisiaj idziemy do pediatry to tez o to zapytam. Jejku jak ten czas leci mała wczoraj skończyła miesiąc:szok: a my dzisiaj świętujemy trzecią rocznicę ślubu:-D:-D jak to zleciało:tak::tak:
Dzisiaj tez wybieram się na łowy sukienkowe, bo w weekend wesele siostry, już nie mogę się doczekać no i będzie dłuższe rozstanie z mała, ciekawe jak teście sobie poradzą:confused:

reklama
Witajcie, jednak dopadła mnie ta bakteria która skosiła wszystkich domowników i trzy dni leżałam z gorączką ponad 38 st, ból gardła taki, że nic nie mogłam przełykać- no i w końcu wylądowałam na antybiotykach :-( Ale karmienia nie przerywam, podobno to lekarstwo tylko w niewielkim stopniu dostaje się do mleka, więc musimy to jakoś przeżyć, Piotruś i R też na antybiotykach :-(- no siekło nas konkretnie :baffled: Tylko Małgoś zdrowa i szczęśliwa :-)- to najważniejsze!
Dziś już czuję się trochę lepiej, ale nie wiem kiedy znajdę dość czasu i siły, żeby tu z Wami usiąść i ponadrabiać...
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, czy wszystkie są już rozpakowane? Jak Stella?

czesc kobitki

no własnie stella cos milczy, a ma ktoras na nia namiar? bo nie znalazlam

Moj mały jak zwykle przy cycolku , ale mnie w nocy bolal i mleka nie mialam :szok: ,ale teraz juz leci . :-)

Kurde na basen bym poszla,ale leci mi z kuciapki nadal :dry:

Witam,

Kajdusia doczytałam dzisiaj twoje posty i przede wszystkim życzę zdrówka. Bardzo dobra informacja że mała niczego nie złapała sama się właśnie tego obawiałam bo Mati wrócił z obozu piłkarskiego mocno podejrzany chorobowo i choc o niego sie nie boję to martwię się czy mała czegoś nie złapie.
Z Lilką to oczywiście dobrze pamiętasz że miała by Małgosia:) ale jakoś tak na sam koniec wpadliśmy na o imię i zostało. Jak tylko pojawisz się w Poznaniu daj znac wysyłam ci na priv nr komórki ja sporadycznie ostatnio zalądam na BB to tak będzie szybciej.

Pozdrawiam
Basia

Gosiagro - wszystkiego najlepszego w trzecią rocznicę ślubu! Obyście jeszcze wiele wiele takich rocznic obchodzili w zdrowiu, szczęściu i zadowoleniu! My za tydzień też mamy 3 rocznicę :)
A co do stękania to też tak mamy, ja to się śmieje, że ona trzeszczy :)
Ewuś - masz rację pisząc,że kiedy trudno nam z jednym maleństwem to wystarczy sobie wyobrazić jak to jest z dwójką..
Kajdusia - zdrówka!!! I kończcie ten domowy szpital, szkoda pięknej pogody, która lada dzień ma do nas wrócić (czyt. będą znowu upały), dobrze, że Małgoś się trzyma!
Ewela28 - ja też coraz częściej o basenie marzę, tym bardziej, że wieki nie byłam, bo całą ciąże!!! A wcześniej potrafiłam być 5 razy w tygodniu, lubiłam tak na 7 rano przed pracą skoczyć popływać.. Ech szybko się tak nie uda...

A u nas poza porannymi karmieniowymi problemami jest ok, choć zauważam, że Kornelka ma coraz dłuższe okresy aktywności, lubi się rozglądać wokoło, jak za długo leży w łóżeczku to protestuje a jak ją wezmę na ręce to patrzy wszędzie dookoła z zainteresowaniem, pewnie nie wiele jeszcze tam widzi ale zabawnie to wygląda:)

kpi-no właśnie moja noskiem też ulewa i wczoraj pytałam pediatry powiedziała że ją przekarmiam i dlatego bo przybrała też dużo ale co tu zrobić jak ona wiecznie głodna i jak cyca nie dostanie to płacze:baffled:

ja byłam dzisiaj i pediatra nie stwierdził nic niepokojącego w zachowaniu Małej - mamy tylko wypróbować inne mleko - Bebilon Comfort i karmić częściej żeby nie doprowadzać do stanów wielkiego głodu ...
wtedy nie powinna tak beczeć za butelką... zobaczymy

reklama
kpi wczoraj bylismy u pediatry i doradzila zeby malego trzymac tylko 20 min na cycu a potem 5-10 na drugim i dopajac butelka jak sie nie najada
podobno z cyca dobrze leci tylko te 20 min, potem trzeba dac odpoczac
ja juz zauwazylam roznice bo maly dluzej spi i ja jestem mniej wykonczona ale spokojna bo on jest najedzony
wczesniej tez tylko wisial przy cycu a ja juz obledu dostawalam
moze tez spytaj swojego pediatre o taka opcje

Do góry