reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

Witajcie,

u nas malutka druga noc coś stęka:confused: zadałam pytanie na wątku o zdrowiu może któraś z was coś doradzi? dzisiaj idziemy do pediatry to tez o to zapytam. Jejku jak ten czas leci mała wczoraj skończyła miesiąc:szok: a my dzisiaj świętujemy trzecią rocznicę ślubu:-D:-D jak to zleciało:tak::tak:
Dzisiaj tez wybieram się na łowy sukienkowe, bo w weekend wesele siostry, już nie mogę się doczekać no i będzie dłuższe rozstanie z mała, ciekawe jak teście sobie poradzą:confused:

reklama
Witajcie, jednak dopadła mnie ta bakteria która skosiła wszystkich domowników i trzy dni leżałam z gorączką ponad 38 st, ból gardła taki, że nic nie mogłam przełykać- no i w końcu wylądowałam na antybiotykach :-( Ale karmienia nie przerywam, podobno to lekarstwo tylko w niewielkim stopniu dostaje się do mleka, więc musimy to jakoś przeżyć, Piotruś i R też na antybiotykach :-(- no siekło nas konkretnie :baffled: Tylko Małgoś zdrowa i szczęśliwa :-)- to najważniejsze!
Dziś już czuję się trochę lepiej, ale nie wiem kiedy znajdę dość czasu i siły, żeby tu z Wami usiąść i ponadrabiać...
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny, czy wszystkie są już rozpakowane? Jak Stella?

czesc kobitki

no własnie stella cos milczy, a ma ktoras na nia namiar? bo nie znalazlam

Moj mały jak zwykle przy cycolku , ale mnie w nocy bolal i mleka nie mialam :szok: ,ale teraz juz leci . :-)

Kurde na basen bym poszla,ale leci mi z kuciapki nadal :dry:

Witam,

Kajdusia doczytałam dzisiaj twoje posty i przede wszystkim życzę zdrówka. Bardzo dobra informacja że mała niczego nie złapała sama się właśnie tego obawiałam bo Mati wrócił z obozu piłkarskiego mocno podejrzany chorobowo i choc o niego sie nie boję to martwię się czy mała czegoś nie złapie.
Z Lilką to oczywiście dobrze pamiętasz że miała by Małgosia:) ale jakoś tak na sam koniec wpadliśmy na o imię i zostało. Jak tylko pojawisz się w Poznaniu daj znac wysyłam ci na priv nr komórki ja sporadycznie ostatnio zalądam na BB to tak będzie szybciej.

Pozdrawiam
Basia

Gosiagro - wszystkiego najlepszego w trzecią rocznicę ślubu! Obyście jeszcze wiele wiele takich rocznic obchodzili w zdrowiu, szczęściu i zadowoleniu! My za tydzień też mamy 3 rocznicę :)
A co do stękania to też tak mamy, ja to się śmieje, że ona trzeszczy :)
Ewuś - masz rację pisząc,że kiedy trudno nam z jednym maleństwem to wystarczy sobie wyobrazić jak to jest z dwójką..
Kajdusia - zdrówka!!! I kończcie ten domowy szpital, szkoda pięknej pogody, która lada dzień ma do nas wrócić (czyt. będą znowu upały), dobrze, że Małgoś się trzyma!
Ewela28 - ja też coraz częściej o basenie marzę, tym bardziej, że wieki nie byłam, bo całą ciąże!!! A wcześniej potrafiłam być 5 razy w tygodniu, lubiłam tak na 7 rano przed pracą skoczyć popływać.. Ech szybko się tak nie uda...

A u nas poza porannymi karmieniowymi problemami jest ok, choć zauważam, że Kornelka ma coraz dłuższe okresy aktywności, lubi się rozglądać wokoło, jak za długo leży w łóżeczku to protestuje a jak ją wezmę na ręce to patrzy wszędzie dookoła z zainteresowaniem, pewnie nie wiele jeszcze tam widzi ale zabawnie to wygląda:)

kpi-no właśnie moja noskiem też ulewa i wczoraj pytałam pediatry powiedziała że ją przekarmiam i dlatego bo przybrała też dużo ale co tu zrobić jak ona wiecznie głodna i jak cyca nie dostanie to płacze:baffled:

ja byłam dzisiaj i pediatra nie stwierdził nic niepokojącego w zachowaniu Małej - mamy tylko wypróbować inne mleko - Bebilon Comfort i karmić częściej żeby nie doprowadzać do stanów wielkiego głodu ...
wtedy nie powinna tak beczeć za butelką... zobaczymy

reklama
kpi wczoraj bylismy u pediatry i doradzila zeby malego trzymac tylko 20 min na cycu a potem 5-10 na drugim i dopajac butelka jak sie nie najada
podobno z cyca dobrze leci tylko te 20 min, potem trzeba dac odpoczac
ja juz zauwazylam roznice bo maly dluzej spi i ja jestem mniej wykonczona ale spokojna bo on jest najedzony
wczesniej tez tylko wisial przy cycu a ja juz obledu dostawalam
moze tez spytaj swojego pediatre o taka opcje

Do góry