reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2010

lenaDTR - mi też zabrali kartę ciąży, nie wiem po co im, na szczęście udało się ją nam skserować :-) ze szpitala na pamiątkę zaprałam
opaski które miał na rączce i kartkę którą miał nad wózkiem :-)

Milka26 - mojemu szkrabowi pępowina odpadła dopiero jakoś w 3 tygodniu, podobno to zależy od grubości pępowiny i tego czym smarujesz

Dziewczyną wybierającym się dziś do szpitala życzę szybkiego rozpakowania :-)

reklama
:cool:hello :)
Ja nadal w dwupaku :)
Lekarz powiedział, że jest małe rozwarcie i może się cos rozwinąć,,,ale to tylko jak się będzie działo i kiedy sam Bóg jeden raczy wiedzieć :)
WIęc czekam sobie spokojnie.
Jeśli będzie cisza mam na 7 lipca skierowanie. potem 10 wywołanie więc ...do połowy lipca to jużpowinnam być bankowo rozpakowana :)
hahaha
Ładny poślizg :)

A tak w ogóle to piękna pogoda :) Idealna dla rodzących, młodych mam i maluszków nie za gorąco nie za zimno:)

Hej dziewczynki!
No mam nadzieje że dziś te ostatnie sztuki zaczną się wypakowywać naprawde już pora:tak:
U nas nocka w miare trzy pobódki jak zwykle oby nie było więcej:happy2:
U nas pępuszek odpadł w 9 dobie i tylko octeniseptem pryskany

U nas pępek odcięli w trzeciej dobie a teraz się ślicznie goi. Przemywamy tylko pałeczką nasączoną wódką po każdej kąpieli.

Czy ktos slyszal od Cobra? Ciekawa jestem jak sobie radzi z malenstwem a w szczególności z karmieniem maluszka. Jak sobie poradziła z presia karmienia piersią w szpitalu, bo wiem ze była przeciwna...

Iwona gratuluje bez szwow przy takiej wadze !!! jestes naprawde silna babka :))

Stella ten 10 .07 to chyba jakas przesada !! bedziesz 3 tyg po terminie !!

My pepek przemywamy spirytusem , Olafkowi odpadl w 16 dniu, ten sie trzyma.....ale moja bratanica miala ponad miesiac jak odpadl

Strasznie długo wasze maleństwa mają nieodpadnięte pępki :/
Julka klamry nie miała już w szpitalu (w niedzielę wieczorem się urodziła, we wtorek jak przynieśli ją z kąpania już go nie było), a kikut (ten zaschnięty) odpadł dokładnie tydzień po urodzeniu. Kazali mi normalnie ją myć i nie patrzeć czy moczy się pępek czy nie, w razie pojawienia się krwi psiknąć oceniseptem.

Julka właśnie śpi sobie od ok 9tej, ja się trochę ogarnęłam w domku, zrobiłam 3 prania, wykąpałam się, trochę posprzątałam (odkurzanie zostawiłam mężowi :p) i ugotowałam sobie obiadek na jutro (w razie jakbym jutro czasu miała mniej ;)). Staram się wykorzystać każdą chwilę jak mała śpi szczególnie jak mąż w pracy. Przydałoby się trochę zdrzemnąć bo w nocy średnio spałam :/ mimo że Julka miała kryzys tylko po kąpieli i zasnęła o 22 a później w sumie spała ładnie to ja budziłam się co chwilę i miałam problem z zasypianiem. :confused:

Na zamkniętym wrzuciłam zdjęcie Julki jak trzyma główkę w górze :) - kiedyś o tym rozmawiałyśmy. Nie sądziłam że takie maleństwa są już tak silne :)

Nierozpakowane czerwcówki proszę nie naginać terminów i marsz na porodówkę!!
Czerwiec zaczął się od dużej ilości porodów i myślałam że nikt na końcówce nie zostanie...

iwonap gratuluje.

Ostatnia edycja:
Czesc Wam serdecznie

mala zasnela wiec chwilka dla siebie poszlam spac wczoraj o pierwszej jak mała wieczorem zasnela to jeszcze robilam :szok::szok::szok::szok: TORTA dla męża:tak::tak::tak:

bylam wykonczona ale szczesliwa ze mu go na dzisiaj zrobilam:-):-):-) juz sie nie moge docezkac az go sprobuje hi hi

a nasza mała codziennie wieczorkiem okolo 20 tak placze ale co chwilke niby je butle a za chwile tak zaczyna plakac? az sie zanosi:-:)-:)-( czyzby to kolka? czy od przewianej piersi malenstwo moze miec kolke?

a cycka wogole ekstra ssie ale tylko lewego prawego jakby nie mogla zlapac wierci sie pluje:-(
postanowilam ze dwa dni na sztucznym tylko leciec i zobaczymy czy tez bedzie to samo wieczorkiem

a swoja droge do WSZYSTKICH NIEROZPAKOWANYCH JESZCZE- MARSZ NA PORODÓWKE ALE JUŻ!!!!!

Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mała w końcu usnęla, więc mam chwilke:-)

ciekawe jak tam u Zdec?
iwonap22 - gratulacje!!

U nas pępek odpadł w 9 dobie, potem jeszcze kilka dni psikałam Octaniseptem.
Hefi - silna ta twoja dziewczynka:tak:
A jak często i na jak długo kładziecie swoje maluszki na brzuszku?
I czy wasze maluszki czasami kaszla?

u nas pepek tez odpadł w 9 dobie i tez potem psikalam octaniseptem

ja klade mała na brzuszku 2-3 razy dziennie tak na 5 min

moja Lena czasem po karmieniu kaszlnie ze 3 razy wiec to chyba od objadania sie :-D

reklama

ciekawe jak tam u Zdec?
iwonap22 - gratulacje!!

Hefi - silna ta twoja dziewczynka:tak:

mój Mały też zasypia,jeszcze się czasem troszkę kręci, mam nadzieję ze się nie wybudzi.
Ja kładę z 3 razy dziennie, czasem na swoim brzuszku kładę go. Jeśli chodzi o długość to zależy od Łukasza, jak sięmocno denerwuje, to go przekładam na plecki, a czasem nawet zasypia na brzuszku jak wczoraj- 3 godziny tak spał.
Mój mały czasami kaszle jak się zaksztusi mlekie, a czasem bez niczego tak z dwa razy zakaszle sobie. Za to dziwnie charczy:/

iwonap- śliczny maluszek, gratuluję ogromnie!!!!

Pępek odpadł nam w 10 dobie

hefi ale masz powera, mi się nic nie chce robić jak mały śpi, najczęściej odpoczywam sobie wtedy:-)

Do góry