reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2010

lenaDTR - mi też zabrali kartę ciąży, nie wiem po co im, na szczęście udało się ją nam skserować :-) ze szpitala na pamiątkę zaprałam
opaski które miał na rączce i kartkę którą miał nad wózkiem :-)

Milka26 - mojemu szkrabowi pępowina odpadła dopiero jakoś w 3 tygodniu, podobno to zależy od grubości pępowiny i tego czym smarujesz

Dziewczyną wybierającym się dziś do szpitala życzę szybkiego rozpakowania :-)

reklama
:cool:hello :)
Ja nadal w dwupaku :)
Lekarz powiedział, że jest małe rozwarcie i może się cos rozwinąć,,,ale to tylko jak się będzie działo i kiedy sam Bóg jeden raczy wiedzieć :)
WIęc czekam sobie spokojnie.
Jeśli będzie cisza mam na 7 lipca skierowanie. potem 10 wywołanie więc ...do połowy lipca to jużpowinnam być bankowo rozpakowana :)
hahaha
Ładny poślizg :)

A tak w ogóle to piękna pogoda :) Idealna dla rodzących, młodych mam i maluszków nie za gorąco nie za zimno:)

Hej dziewczynki!
No mam nadzieje że dziś te ostatnie sztuki zaczną się wypakowywać naprawde już pora:tak:
U nas nocka w miare trzy pobódki jak zwykle oby nie było więcej:happy2:
U nas pępuszek odpadł w 9 dobie i tylko octeniseptem pryskany

U nas pępek odcięli w trzeciej dobie a teraz się ślicznie goi. Przemywamy tylko pałeczką nasączoną wódką po każdej kąpieli.

Czy ktos slyszal od Cobra? Ciekawa jestem jak sobie radzi z malenstwem a w szczególności z karmieniem maluszka. Jak sobie poradziła z presia karmienia piersią w szpitalu, bo wiem ze była przeciwna...

Iwona gratuluje bez szwow przy takiej wadze !!! jestes naprawde silna babka :))

Stella ten 10 .07 to chyba jakas przesada !! bedziesz 3 tyg po terminie !!

My pepek przemywamy spirytusem , Olafkowi odpadl w 16 dniu, ten sie trzyma.....ale moja bratanica miala ponad miesiac jak odpadl

Strasznie długo wasze maleństwa mają nieodpadnięte pępki :/
Julka klamry nie miała już w szpitalu (w niedzielę wieczorem się urodziła, we wtorek jak przynieśli ją z kąpania już go nie było), a kikut (ten zaschnięty) odpadł dokładnie tydzień po urodzeniu. Kazali mi normalnie ją myć i nie patrzeć czy moczy się pępek czy nie, w razie pojawienia się krwi psiknąć oceniseptem.

Julka właśnie śpi sobie od ok 9tej, ja się trochę ogarnęłam w domku, zrobiłam 3 prania, wykąpałam się, trochę posprzątałam (odkurzanie zostawiłam mężowi :p) i ugotowałam sobie obiadek na jutro (w razie jakbym jutro czasu miała mniej ;)). Staram się wykorzystać każdą chwilę jak mała śpi szczególnie jak mąż w pracy. Przydałoby się trochę zdrzemnąć bo w nocy średnio spałam :/ mimo że Julka miała kryzys tylko po kąpieli i zasnęła o 22 a później w sumie spała ładnie to ja budziłam się co chwilę i miałam problem z zasypianiem. :confused:

Na zamkniętym wrzuciłam zdjęcie Julki jak trzyma główkę w górze :) - kiedyś o tym rozmawiałyśmy. Nie sądziłam że takie maleństwa są już tak silne :)

Nierozpakowane czerwcówki proszę nie naginać terminów i marsz na porodówkę!!
Czerwiec zaczął się od dużej ilości porodów i myślałam że nikt na końcówce nie zostanie...

iwonap gratuluje.

Ostatnia edycja:
Czesc Wam serdecznie

mala zasnela wiec chwilka dla siebie poszlam spac wczoraj o pierwszej jak mała wieczorem zasnela to jeszcze robilam :szok::szok::szok::szok: TORTA dla męża:tak::tak::tak:

bylam wykonczona ale szczesliwa ze mu go na dzisiaj zrobilam:-):-):-) juz sie nie moge docezkac az go sprobuje hi hi

a nasza mała codziennie wieczorkiem okolo 20 tak placze ale co chwilke niby je butle a za chwile tak zaczyna plakac? az sie zanosi:-:)-:)-( czyzby to kolka? czy od przewianej piersi malenstwo moze miec kolke?

a cycka wogole ekstra ssie ale tylko lewego prawego jakby nie mogla zlapac wierci sie pluje:-(
postanowilam ze dwa dni na sztucznym tylko leciec i zobaczymy czy tez bedzie to samo wieczorkiem

a swoja droge do WSZYSTKICH NIEROZPAKOWANYCH JESZCZE- MARSZ NA PORODÓWKE ALE JUŻ!!!!!

Gratuluje kolejnym rozpakowanym mamusiom:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Mała w końcu usnęla, więc mam chwilke:-)

ciekawe jak tam u Zdec?
iwonap22 - gratulacje!!

U nas pępek odpadł w 9 dobie, potem jeszcze kilka dni psikałam Octaniseptem.
Hefi - silna ta twoja dziewczynka:tak:
A jak często i na jak długo kładziecie swoje maluszki na brzuszku?
I czy wasze maluszki czasami kaszla?

u nas pepek tez odpadł w 9 dobie i tez potem psikalam octaniseptem

ja klade mała na brzuszku 2-3 razy dziennie tak na 5 min

moja Lena czasem po karmieniu kaszlnie ze 3 razy wiec to chyba od objadania sie :-D

reklama

ciekawe jak tam u Zdec?
iwonap22 - gratulacje!!

Hefi - silna ta twoja dziewczynka:tak:

mój Mały też zasypia,jeszcze się czasem troszkę kręci, mam nadzieję ze się nie wybudzi.
Ja kładę z 3 razy dziennie, czasem na swoim brzuszku kładę go. Jeśli chodzi o długość to zależy od Łukasza, jak sięmocno denerwuje, to go przekładam na plecki, a czasem nawet zasypia na brzuszku jak wczoraj- 3 godziny tak spał.
Mój mały czasami kaszle jak się zaksztusi mlekie, a czasem bez niczego tak z dwa razy zakaszle sobie. Za to dziwnie charczy:/

iwonap- śliczny maluszek, gratuluję ogromnie!!!!

Pępek odpadł nam w 10 dobie

hefi ale masz powera, mi się nic nie chce robić jak mały śpi, najczęściej odpoczywam sobie wtedy:-)

Do góry